inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

diumenge, 8 de juliol de 2012

Pintxo de porro i gamba vermella arrebossada amb romesco


Com que seguim en temporada de pintxos (és mentida, no hi ha cap temporada de pintxos, ja ho sé, però a mi em fa gràcia dir-ho, je,je), avui us presento un pintxo molt recomanable, encara que té la seva feineta preparar-lo.
És d'aquells pintxos que fas per aprofitar que t'ha sobrat romesco d'una calçotada o similar.
També podeu fer una mica de romesco o comprar-lo fet, que n'hi ha de molt bons.
He utilitzat una base de romesco sobre la que he col.locat unes tires de porro. Desprès de tastar-lo, jo us recomanaria fer el porro a daus petits (o tires molt fines), ja que és una verdura que com sabeu costa una mica de tallar amb les dents. Però el gustet del porro combinat amb les gambes i el romesco és per gaudir-ho sense preses....amb una bona copa de vi.
Espero que us agradi.



INGREDIENTS
8 gambes vermelles
8 llesques de pa de xapata o de quart de poble
1/2 porro
salsa romesco
oli d'herbes aromàtiques
pa ratllat
oli de fregir
sal

ELABORACIÓ
El secret d'aquest pintxo és la gamba vermella, així que no escatimeu en el producte. Pot ser congelada, però que sigui de bona qualitat.
 Talleu les arrels del porro...
 I feu tires de la mida del pintxo. Si són la meitat de primetes que això...molt millor.
 Peleu les gambes. Podeu guardar els caps per a fer un brou o una crema de marisc.
 Avui utilitzaré uns escuradents molt macos que vaig comprar al Makro.
 Prepareu un cassó amb oli per fregir...i mentre s'escalfa, unteu les gambes amb salsa romesco.
 Les aneu deixant sobre pa ratllat.
 ...i les aneu arrebossant.
 Anem fregint les gambetes. Amb un minut en tindrem prou.
 Veureu com queda una arrebossat molt cruixent.
 Foten bona pinta, oi?
 En el mateix oli fregirem les tires de porro.
 El mateix, amb un minut o menys ja les tindrem.
 Ho reservem tot junt per muntar el plat.
 Un cop fet el montadito podeu escalfar-lo al microones durant uns 20 segons.
Agafeu una llesqueta de xapata tallada al biaix...i poseu una capa de salsa romesco. A sobre unes tires de porro.
 Utilitzaré un oli d'herbes que acostumo a fer per les pizzes, però en aquesta ocasió no pica.
Col.loquem dues gambetes en cada pintxo....una mica de sal maldon...i el xorret d'oli d'herbes per sobre.
 I ja el podem servir.
 Clar, son productes bons que fàcilment agraden a tothom.
 Un pintxo que no falta en la nostra taula.
 Igual que el de brie amb tomàquet confitat i pernil ibèric cruixent....
 ...no hi ha sessió de pintxos on falti aquest en concret.
Ja us els vaig ensenyar el "Assortiment de pintxos 1.0".
 O el de llom amb formatge i ceba caramelitzada...
 ...on el pa ja porta un xorret de salsa "Viandox"...que tan bé li fa al llom
 Bon Profit !!!

7 comentaris :

  1. M'ha semblat genial. Per una tarda d'estiu a la fresca. No he provat mai de pasar-ho per romescu però ho provaré. Ara, aquestes gambes són de deu!

    ResponElimina
  2. Ostres, això ha d'estar boníssim, quides idees més fantàstiques...Me'l guardo per la temporada de calçots, segur que em sobra salsa a la propera...

    ResponElimina
  3. fantasticos Pinchos,y con una cervecita mas
    bona setmana

    ResponElimina
  4. Apa Albert, uns ingredients ben tarragonins: una recepta molt bona per a mi. Arrebossar amb romesco!
    Per cert, moltes gràcies per la participació, però podríes posar els enllaços a la pestanya pertinent i així les tindré totes juntes.
    Que tinguis sort i et puguis endur el lot.
    Una forta abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  5. quin mosset més bo, millor dit mossets, bsts.

    ResponElimina
  6. Gràcies per l'amor que li dediques a les receptes i mil gràcies per fer-me feliç deixar-me realitzar i perquè són realment boníssimes.

    ResponElimina
  7. @Rosa, ho celebro doncs! Gràcies a tu pel feedback.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !