inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

diumenge, 15 de juliol de 2012

Niu de coca de llardons amb gelat de llet de xocolata amb trossets de xocolata La Fageda sobre dues cremes angleses


Avui us presento la segona de les 5 receptes de gelat La Fageda amb les que em vaig comprometre en la col.laboració amb aquesta empresa. Veure article: "Col.laboració amb La Fageda"
La veritat es que vaig proposar de fer receptes senzilles i gens sofisticades...i a la pràctica s'està demostrant tot el contrari.
Ho sento.
Però en el fons no són tant complicades aquestes receptes...encara que si que porten una mica de feina.
Són unes postres contundents...d'aquelles on recomano no dinar massa massa...i deixar lloc per les postres. Com veureu, no estic descobrint res de nou combinant la crema anglesa amb el gelat de xocolata, però el toc cruixent d'una coca de llardons (sempre sublime) fa que sigui un d'aquells plats que, si te'l trobes en una carta d'un restaurant, el vulguis tastar.
He fet una base de crema anglesa tradicional combinada amb una mica de crema anglesa al cacau...i ho he decorat amb una mica de xocolata.
A banda del niu de coca central, també ho volgut acompanyar el plat d'una "mini-coca" de llardons...que he pensat que li faria gràcia a tothom.
Espero que us agradi.

INGREDIENTS
nius i mini-coques de llardons
crema anglesa i crema anglesa al cacau
gelat de llet de xocolata La Fageda
boletes i/o trossets de xocolata
fulles de menta

ELABORACIÓ
Primerament haurem de preparar els nius i les mini-coques de llardons. Ja vam veure amb anterioritat com preparar les coques de llardons, però tot i així us recordaré el procés.
Picarem uns 100gr. de llardons
Que quedin ben finets.
om ja vam comentar l'altre vegada, si no voleu fer el full (i menys a l'estiu que és més complicat) us recomano comprar unes tires de full a La Sirena.
Amb tres tires en tindrem de sobra. De fet podrem fer una petita coca de llardons per berenar i tot.
Ho farcim bé de llardons i ho pleguem sobre si mateix.
Ho girem, i fem el mateix.
Ara és qüestió d'estirar el full amb un corró, fins deixar-ho ben finet. Utilitzeu farina per evitar que s'engaxi al marbre o taulell.
Primer farem els nius amb un tallant rodó.
Els pintarem amb aigua...
...i així s'engaxarà el sucre que tirem per sobre.
He utilitzat uns motelles de magdalena, però podeu fer-los com volgueu.
Aqui el que interesa és fer un niu per a col.locar la bola de gelat a posteriori. Punxarem una mica fel full.
Perfecte.
Per fer les mini-coques utilitzarem un tallant amb forma d'elipsi o un rodó i una mica de traça.
Marcarem els laterals amb una cullera mateix.
es posarem en una safata pel forn....sobre un paper cuisson. Les pintarem amb ou batut...uns pinyonets i una mica de sucre per sobre.
Amb els nius farem una mica el mateix, uns pinyonets, ou batut i sucre.
Ara ja dependrà de la vostra imaginació, però podeu fer unes boletes de full....unes tires, etc...i això ens servirà per a decorar el plat. Ja nomès ens queda enfornar-ho a 220º, uns 12-14 minuts.
Mentre, prepararem la crema anglesa tradicional...
...i la versió amb cacau. Us recomano la lectura prèvia de la recepta "Crema anglesa".
Les posarem a refredar a la nevera.
Ja tenim els nius cuits...
...i les mini-coques també....quin flaire?
Per sota han quedat molt ben cuites també.
Ja tenim les coques i les cremes angleses...i per tant, ja podrem muntar el plat.
Amb cobertura de xocolata podeu fer formes i figures per a decorar. Més endavant en parlarem de com treballar la xocolata en un article.
Feu un cornet de paper. L'omplirem de crema anglesa al cacau i ens servirà per a dibuixar el plat.
Unes boletes de xocolata. Jo les he comprat en un super.
Necesitarem un escuradents o similar, ara veureu per qué.
Anem a muntar el plat, que són dos minuts. Fem una base de crema anglesa normal.
Treiem el nostre excel.lent gelat La Fageda del congelador.
Omplim el cornet amb crema anglesa al cacau.
Fem un dibuix, més o menys, maco.
Ara, amb l'escuradents....ho estirem cap a l'exterior del plat, procurant que els talls siguin equidistants.
Perfecte perfecte...no sempre surt, però no importa massa. La resta d'ingredients poden cobrir imperfeccions que després no es veuràn.
Fem una bola de gelat de xocolata.
Escalfeu amb aigua calenta l'eina de fer boles....i us anirà molt millor.
Col.loquem un niu de coca de llardons enmig del plat.
A sobre hi plantem la bola de gelat.
I finalment, ho acabem de decorar amb les boletes de xocolata...la fulla de menta i una mini-coca de llardons que diu "cómeme!!!".
Doncs aquí ho teniu.
Quan ens demanen per un plat així en un restaurant?....una fortuna oi?
Gaudiu-lo doncs. Unes postre bones que captiven a tothom pels seus ingredients.
He fet una versió reduïda pels nens també.
I un altre versió en un plat més gran....i decoració una mica diferent.
La mini-coca sucada a la crema anglesa està de "muerte", nanos.
I gaudiu d'aquest gelat que culmina un plat agradable al paladar...i a la vista.
Bon Profit !!!

13 comentaris :

  1. Senzillament perfecte! Boníssim, coca de llardons, crema i gelat de xocolata. Perfecte

    Rosa Maria

    ResponElimina
  2. sensacional idea y una presentacion tremenda
    bona setmana

    ResponElimina
  3. Una pinta immillorable i segur que està per llepar-se'n els dits! Més barat que al restaurant i igual o més bò! ;)

    ResponElimina
  4. Quina meravella Albert! Ens hem quedat embadalits amb el suggeriment :) Meravellós! En farem difusió d'aquí poquet!!!

    ResponElimina
  5. "Embadalit"...gran paraula, si senyor. Gràcies a tots....està molt bó, si.

    ResponElimina
  6. Ets un crack Albert !!!... aviat segur que et veiem per la tele en algún programa de cuines...

    ResponElimina
  7. Molt bé Albert, els de La Fageda poden estar ben contents amb aquesta aportació!
    Salutacions,
    Nani

    ResponElimina
  8. ala Albert que t´ho has currat, què xulo!!!

    ResponElimina
  9. Uau! Espectacular. No coneixia el vostre bloc fins que us he vist a la Fageda. Ja us seguiré atentament! una abraçada.

    ResponElimina
  10. Gràcies Marina i benvinguda al bloc !

    ResponElimina
  11. Simplement espectacular!! m'agrada tot el que porta. marta

    ResponElimina
  12. Has estat la meva perdició, des que he descobert el teu blog no pic parar cada cap de setmana a fer uns postres i aquesta recepta pel sopar de cap d'any i a vacil.lar als convidats!! Ah! i unes pastetes salades també de les teves!!
    Felicitats !

    ResponElimina
  13. @David(Son Goku), juas,juas....no ets el primer que em diu que aquest blog és la seva perdició. Espero que us sigui d'utilitat i ho gaudiu amb amics i familia. Benvingut i gràcies !!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !