inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

diumenge, 1 de juliol de 2012

Gelat de llet de nata i maduixa La Fageda amb daus gelificats de kiwi, sucre bolat i reducció de PX


Avui us presento la primera de les cinc receptes de la col.laboració amb l'empresa La Fageda.
Unes postres bones que si bé, requereixen d'una preparació prèvia, és un plat que es munta en un minut de rellotge.
Penso que és un plat que té la seva elaboració, però al servir-lo denota senzillesa...i això és el que buscava. Al cap i a la fi, el gelat ha de ser el gran protagonista, que és el que tothom espera d'unes postres.
Ho he presentat amb uns daus de gelificació de kiwi de Nova Zelanda amb agar-agar, que ens permetrà jugar molt amb la textura. És important que siguin kiwis de Nova Zelanda ja que són particularment dolços. També tenen un color més groguenc que no pas els kiwis que acostumem a consumir a casa nostra i que són cultivats a la península.
L'alga gelificant agar-agar la podeu comprar a qualsevol herboristeria o gran superficie.
El sucre bolat...no és més que el clàssic carbó de reis però de color blanc.
I la maduixes confitades...li aporten el toc dolç més contundent del plat.
Si voleu saber on comprar-les, us recomano la lectura del consell "On comprar fruita confitada".
Finalment, ho he regat tot amb una reducció de Pedro Ximénez que tant de moda s'està posant a l'hora d'amanir tota mena de plats, no nomès postres.
Un "abanico" de galeta i unes fulles de menta aportaràn el color que rematarà el plat.
Per veure l'elaboració de cada ingredient, feu click i veureu la recepta pas a pas.
Espero doncs, la vostra sincera opinió.


INGREDIENTS
Per gelificar el kiwi
250gr. kiwis de Nova Zelanda (4 unitats aprox.)
2 cullerades d'agar-agar
2 cullerades de sucre
100gr. aigua
dues boles de gelat de nata i maduixa La Fageda
4 maduixes confitades
sucre bolat
reducció de Pedro Ximénez
1 "abanico" de galeta
fulles de menta fresca

ELABORACIÓ
El que us deia, veureu que el kiwi de Nova Zelanda és força diferent al kiwi tradicional.
També és una mica més car, però són molt més fins i bons de gust. Peleu-los.
Poseu-los dins d'un bol i tritureu-los.
Ara, els posarem dins un cassó per escalfar-ho.
Li afegirem l'agar-agar.
Un parell de cullerades. Afegim també l'aigua.
...i també el sucre.
Ho remenem bé....i ho deixem a foc lent....
...fins que arrenqui el bull.
Ho aboqueu en una safata de vidre i ho deixeu refredar.
Un cop fred, ho reserveu a la nevera. Quan sigui completament fred, veureu que tindrem una gelatina de kiwi que podrem tallar al gust.
Preparem el sucre bolat.
També prepararem la reducció de PX
Ummm...no m'en puc estar de sucar el dit.
Tindrem les maduixes confitades a ma....
...i els "abanicos" de galeta...que podeu comprar a La Sirena.
Ara anem a preparar el plat. Tallem uns daus de gelatina de kiwi.
La resta la guardarem.
Els distribuim pel plat....al gust.
Treiem el gelat del congelador....qué bons que són aquests gelats, eh?

Hi posem una bola al mig...incorporem les maduixes...el sucre bolat i la reducció de PX per sobre.
I ja ho tenim.
 
Fàcil de muntar el plat, eh?
Podeu posar-hi dues boles de gelat si una us sembla poc.
Bon Profit !!!!

6 comentaris :

  1. Un plat molt vistós, i amb sabors variats i originals!

    ResponElimina
  2. Uff, quin plat tant treballat amb un ingredient excepcional: el gelat La Fageda. Jo en prepararé un amb el gelat d'iogurt, però molt més senzill. Demà el compartiré amb els companys de la feina i publicaré recepta.

    ResponElimina
  3. La veritat es que els gelats de La Fageda li donen vint voltes als Haagen Daz...oi?....em miraré la teva recepta, si.

    ResponElimina
  4. Combinació molt suggerent de productes! Felicitats Albert per la recepta!

    ResponElimina
  5. Albert, unes postres de les que m'agraden: bones, ràpides i fàcils de fer.
    Feliç juliol,
    Nani

    ResponElimina
  6. quins colors i sabors més ben combinats, boníssim!!!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !