inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 10 de juliol de 2012

Sopa de maduixa amb iogurt i gelat


>Unes postres que podeu fer en 5 minuts de rellotge.
L'altre dia tenia convidats i no sabia què fer de postres.
Tenia un extraordinari gelat de maduixes La Fageda al congelador i vaig rumiar una mica com presentar-lo ràpidament.
Una recepta totalment improvisisada què ha donat bon resultat.
I això no sempre passa.
Vosaltres no ho veieu però hi ha coses que cuino que no publico perquè penso que no mereixen ser divulgades. No perquè siguin més o menys bones... sinó perquè no ens aporten res.
Hi ha gent que publica absolutament tot allò que cuina... tot i saber que hi ha plats que no els recomanarien a ningú perquè han quedat diguem-ne una mica "mediocres", per no dir una altra cosa. Ja m'enteneu.
No parlo de publicar uns ous amb patates... que són tota una autoritat en la cuina, parlo de publicar certs "invents" que no van enlloc.
En fi, paranoies meves.
Aquestes postres han resultat ser d'aquelles coses vistoses. bones i fàcils de fer.
Tan senzill com això.
Per tant, aquí queda publicada.
Us presento dues versions: amb gelat de torró Xixona i amb gelat de maduixa, les dues per a quatre persones.


INGREDIENTS
1 iogurt al gust
300 g de maduixes madures
gelat al gust (recomanat La Fageda)
reducció de Pedro Ximénez

VARIANTS:
- Opcionalment podeu afegir uns encenalls de sucre bolat (carbó de reis)
- Hi podeu incorporar una galeta (de les que venen a La Sirena)

ELABORACIÓ

 Netegeu bé les maduixes i tritureu-les junt amb una culleradeta de sucre.

Mentre, remeneu bé el iogurt (jo he utilitzat un de macedònia) i repartiu-lo en bols. Es quëstió de posar una petita base de iogurt que cobrirem amb la sopa de maduixa.

 Ja tenim les maduixes triturades.

 Omplim els nostres bols...

  ... procurarem cobrir tot el iogurt, que no es vegi.

La primera versió l'he acabat amb gelat de torró al que he afegit una mica de sucre bolat, però si no en teniu podeu utilitzar daus de sucre moré una mica triturats.

Els he rematat amb una reducció de Pedro Ximénez i una fulla de menta.
Com explotem el Pedro Ximénez ultimament, eh?....i és que està de moda nanos.

 Fa bona pinta oi?

Aquestes són unes postres que tothom menja en silenci... se les s'acaben sempre... i ningú en deixa... què vol dir?

 L'altra versió és amb un excel·lent gelat de llet amb nata i maduixes La Fageda.

En podeu fer boles si voleu, però jo trobo que un tros de gelat desordenat... queda molt estètic. Sembla una illa en un mar de lava.... oi?

  ...el rajolí de Pedro Ximénez que no hi falti... ni tampoc la maduixeta decorativa...

Eps,....i la galeta, és clar...
Bon profit!

1 comentari :

Gràcies pels teus comentaris !