inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 28 de juny de 2012

Xampinyons farcits de botifarra d'ou, porro i roquefort sobre crema de xampinyó


Una gran tapa que sorprendrà als vostres convidats.
El més normal seria farcir-los amb daus de pernil ibèric, que també us ho recomano, però el d'avui és un farciment, pel meu gust, força ben trovat.
La botifarra d'ou feta a la planxa juntament amb el porro i el roquefort conformen una armonia de sabors molt adients per aquest bolet.
Clar, s'ha de dir que el roquefort condiciona una mica...ja que no a tothom li agrada, però ho podeu substituir per un brie o un gorgonzola mateix que no és tant fort.
Us recomano comprar i utilitzar xampinyons molt grans. Contra més gran, més joc us donarà de cara al farciment.
La crema que els acompanya està gairebé més bona que el propi xampinyó....per llepar-se'n els dits, vaja.

INGREDIENTS
4 xampinyons extra grans
1/2 porro
1/3 part de botifarra d'ou
50gr. formatge roquefort
50gr. 4 formatges per fondre
un polsim d'orenga
pebre vermell
oli d'oliva
sal

Per la crema de xampinyó
1 pastanaga
1/2 patata
3 xampinyons extra grans
oli d'oliva
100gr. nata líquida
sal

VARIANTS:
- Podeu substituir el roquefort per un formatge menys fort com el gorgonzola o el brie

ELABORACIÓ
Primer prepararem la crema que presentarem com a base del nostre plat. En una paella amb unes gotes d'oli farem els xampinyons talladets. A continuació afegirem la patata, el porro i la pastanaga.
 Un cop tingui tot un coloret maco, ho courem al vapor. Jo he utilitzat una BabyCook.
 Un cop cuit, ho triturarem amb la mateixa BabyCook o amb un turmix tradicional.
 Ara incorporarem la nata que haurem escalfat prèviament i salarem el conjunt.
 Ho triturem fins a obtenir la textura cremosa que busquem. Tasteu-lo i rectifiqueu de sal i de la nata.
 Ara anem a preparar el farciment dels xampinyons. Picarem una mica de porro.
 Picarem també la nostra botifarra d'ou.
 Perfecte.
 La podeu barrejar amb el porro picat.
Ara, netejarem bé de sorra els nostres xampis....i els treurem el cor, que podem afegir al farciment o a la crema que hem fet.
 En una paella amb unes gotes d'oli....daurem els xampinyons...
 ...per totes dues bandes.
 Els retirem i els distribuim en una safata pel forn.
 Ara daurem el farciment de botifarra i porro.
 Amb una cullera anirem omplint els nostres xampinyons.
 Apreteu bé, que quedi ben farcit.
 Ara posarem el roquefort.
 Aproximadament la quantitat d'una cullera de postre.
 Tot dependrà si us agrada molt aquest formatge o nomès voleu donar un lleuger sabor, clar.
 Finalment, posarem una mica de formatge per fondre....i un polsim d'orenga.
 Ja està apunt per enfornar. Un raig d'oli i el tindrem uns 10 minuts a 190º graus.
Quan surti del forn veureu que té com una escuma per sobre. És el roquefort. Tranquils que marxarà de seguida.
 Ummm...quina olereta que fa ja.
 Doncs nomès ens queda muntar el plat.
 Hi posarem una base de crema de xampinyó....i a sobre els xampinyons farcits.
 Hi tirarem un polsim de pebre vermell per sobre, que aportarà un toc de color. 
  I ja està , a gaudir.
 Acompanyeu-los amb un bon vinet.....un somontano mateix li va genial.
Bon Profit !!!!

4 comentaris :

  1. Buscant tapes diferents, em trobo amb aquesta delicatesen!!!!!!!
    és original i fantàstic, combinat amb les altres receptes tevés de xampinyons, crec que és un bon assortiment per aquestes festes

    Salut i bones festes

    ResponElimina
  2. @Dolors, aquests estan especialment bons, la veritat. Gràcies per la visita.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !