inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 7 de juny de 2012

Tartaletes de crema amb fruita i xocolata


>Unes bones postres per als convidats més exigents.
No són gens difícils de fer...però, això si, ens portarà una estona preparar-les.
Vaja, que les heu de fer quan tingueu tres horetes lliures, almenys.
Com les altres tartaletes de crema que us vaig presentar, aquestes tenen la mateixa base de crema pastissera, però la diferència es que estan decorades amb fruites de temporada i algunes d'elles banyades amb un ganache de xocolata.
És el que en castellà en diuen un manjar....i us torno a recordar que no sóc de dolços, però m'agraden.
També us recomano la lectura de la recepta "Tartaletes de crema".
Comencem doncs.

INGREDIENTS
200 g de pasta brisa
500 g de crema pastissera
fruita fresca al gust (raïm, prunes petites i madures, maduixes, kiwi, pinya natural, etc...)
gelatina de poma
sucre

Per a la ganache
150 g de cobertura de xocolata negre
100 g de mantega
50 g de nata líquida

NOTA: Amb aquesta recepta us sortiran unes 12-15 tartaletes

VARIANTS:
- Podeu utilitzar tota mena de fruites de temporada
- Podeu utilitzar fruits secs

ELABORACIÓ
Anteriorment ja us vaig ensenyar com fer la pasta brisa (quebrada), així que ens saltarem aquest punt. Potser us va millor comprar-la feta.
Estirem la nostre pasta brisa fins que tingui un gruix apropiat per folrar les tartaletes.
Utilitzaré un motlle de silicona de Silikomart, ja sabeu com m'agraden aquests motlles.
La boca d'un got gran, d'aquells de mojito és ideal per fer-lo servir com a tallant.
Folrem el motlle amb paciència.
Finalment, amb un ganivet, traurem la massa sobrant.
Ja els tenim apunt.
El dia abans (o el mateix dia però un parell o tres d'hores abans) haurem preparat la crema pastissera, la recepta per a mig litre de llet és suficient.
D'entrada, posarem el forn a 180º graus. Anirem omplint les tartaletes de crema...
...però nomès fins la meitat, aproximadament, i ja les podrem enfornar durant uns 15-18 minuts. Controleu-les bé, que no es cremin.
Mentre prepararem la ganache barrejant la mantega amb la cobertura i la nata i escalfant-t'ho tot plegat. Només s'ha de desfer, no ho feu bullir, eh?. Reserveu-lo i deixeu-lo que es refredi una mica.
He trobat unes prunes molt maques al mercat. Petites i madures.
Les cobrirem de xocolata. Però abans les haurem de rentar amb aigua i assecar-les amb un drap.
Ja tenim les tartaletes cuites. Les reservarem i les deixarem refredar. No les traieu del motlle fins que sigui ben fred. Tranquils, que aquesta massa no s'enganxa mai.
Com banyem les prunes?... Doncs amb un escuradents mateix. Penseu que les prunes tenen ós...i que haureu d'informar-ne els convidats. Això fa que no puguem passar l'escuradents pel bell mig de la pruna, però si el claveu bé...no se us mourà.
S'ha d'escórrer una mica.
...i ara podeu punxar l'escuradents en un tros de suro o en una poma, com he fet jo.
Aquesta manera de banyar serveix per a que quan regalimi gotes quedin sempre en la part baixa. Quan col·loquem la pruna sobre una tartaleta es veurà 100% rodona. No sé si m'explico prou bé.
També banyarem unes maduixetes (rentades i assecades)...

...però no totalment....així quedaran més vistoses...
Perfecte, ara hem de deixar que es refredi i qualli la ganache dins la nevera.
Si us ho munteu bé, es podrien servir així mateix, sobre una pinya o meló oberts, i les prunes clavades a sobre. Serien unes bones postres també.
Les tartaletes ja són fredes.....
...les podem desemmotllar sense por de trencar-les.
Anirem preparant més fruita per a decorar les tartaletes i donar el toc final.
Escalfeu una mica de gelatina de poma diluïda amb una tercera part d'aigua. De seguida que bulli la pareu i la deixeu refredar. Ja us he parlat moltes vegades de les gelatines....i en aquest cas podríeu fer servir gelatines en fred o nappage per pintar les fruites. Però també es poden utilitzar gelatines calentes...només heu de trobar el punt de temperament apropiat per a no fer malbé la fruita i no deixar que es qualli la gelatina del tot. La dissolució amb aigua també ajuda.
Si voleu saber on comprar gelatina de poma de pastisseria, us recomano la lectura de l'article "On comprar productes de pastisseria".
Trobat el punt màxim de fred sense que qualli la gelatina, banyarem primer uns grans de raïm.
...unes maduixes tallades per la meitat i ho anirem deixant tot a sobre d'un full de paper (no absorbent).
...unes tires de pinya natural...
...les maduixetes, oi que queden maques?
Deixarem que qualli....no cal nevera...a no ser que faci molta calor.
Vinga que ja queda menys. Ara hem de completar el farciment de les tartaletes amb més crema pastissera.
Utilitzeu una paletina....acostumeu-vos-hi i amb el temps em donareu la raó.
He decidit de cremar la crema de tres tartaletes...que sempre dóna un atractiu especial.
Una mica de sucre...i ben cremadet.
Ho podeu amb una pala de cremar o amb un bufadord'aquests de cuina que estan tant de moda.
Oi que fan ganes de tastar-les, ja?
Ara, pintem amb gelatina de poma totes les tartaletes.
I les comencem a decorar amb les fruites que tenim preparades...
..fer-ho.més o menys...això ja depèn de la creativitat que tingui cadascú...jo en tinc massa, però.
Ara recuperem les fruites banyades amb la ganache.
...i acabem la safata. Ja està, nanos.
Tenim unes de crema cremada...on he posat una làmina de xocolata i tres boletes decoratives.
En la de kiwi he optat per incorporar la pruna banyada...que ha quedat força bé.
En una altra, una combinació de maduixa, raïm i més pruna.
I finalment una amb la pinya i la maduixa banyada.
Les heu de reservar en nevera...
...i no les guardeu més de tres dies a la nevera. Recordeu que estem treballant amb ou.
Acompanyeu la safata amb un bon cava molt molt fred.
I a gaudir-ho amb la família i/o amics....eh?
Bon profit!

21 comentaris :

  1. Que rico, una idea muy buena con una magnífica presentación. Las probaré.
    Un besote.

    ResponElimina
  2. Hummmm... que booooo, amb el que m'agraden els pastissos de fruites!!!
    Petonets

    ResponElimina
  3. Quin detallàs d'apunt avui! Un treball molt laborios. Són molt bones i així petites pots tastar-ne més.

    ResponElimina
  4. ...d'aquelles postres que tens ganaes d'acabar ràpid el dinar...per treure-les, oi?...jeje...

    ResponElimina
  5. M'encanten les teves receptes pas a pas. Quina feinada! I les tartaletes amb una pinta excelent!

    ResponElimina
  6. Albert, la recepta m'agrada molt, però avui t'he de dir que les fotografies estan millorant molt i molt!
    Nani

    ResponElimina
  7. Doncs això de les fotos em fa més il.lusicó i tot...i és cert que he pres "mesures" per millorar-les. Moltes gràcies Nani !!!
    @Gràcies a la resta !

    ResponElimina
  8. t´has lluît Albert!!! i tens raò vaig una mica estresada, fa 2 dies que treballe fora de casa i estic plantejanme fer una recepta a la setmana y au, besets!!!

    ResponElimina
  9. Caram!!!Em vénen ganes de prendre'm 3 horetes lliures per fer les tartaletes! i una estona més per menjar-les!!! Molt maques i segur que molt bones!

    ResponElimina
  10. Albert una seleccio de tartaletes molt bona, em penso que les probaria totes, jaja

    ResponElimina
  11. ...si les proves totes...haures de sortir rodolant....jeje

    ResponElimina
  12. fantasticas tartaletas Albert

    ResponElimina
  13. Ahir vaig descobrir aquest blog i em té facinada! Últimament he agafat afició a això de cuinar, sobretot postres! I a la que tinc un ratet ja en faig alguna de les meves. Ara malauradament no tinc temps, però tant punt trobi el moment crec que probaré de fer aquestes tarteletes. Molt ben explicat i les fotos fan fer la boca aigua!

    ResponElimina
  14. Gràcies Miriam i benvinguda !!...qualsevol dubte ja saps.

    ResponElimina
  15. A mi em passa com a la Míriam: vaig descobrir aquest blog fa poquet i estic al-lucinada per com de ben explicat està tot.... felicitats Albert! Montse

    ResponElimina
  16. A mi em passa com a la Míriam: vaig descobrir aquest blog fa poquet i estic al-lucinada per com de ben explicat està tot.... felicitats Albert! Montse

    ResponElimina
  17. @Tona, benvinguda i gràcies pel teu feedback !

    ResponElimina
  18. Encantada amb el blog, Albert. Tinc un parel de preguntetes:
    Es pot congelar la pasta brisa cuita?
    En cas afirmatiu, es poden congelar les tartaletes un cop cuites amb la crema?
    Ho pregunto per aprofitar l'energia del forn i coure'n per a dues ocasions
    Je, això sembla la "CONSULTA" a veure si la resposta és: sÍ, sÍ!

    ResponElimina
  19. @Marfau, disculpa el retràs.
    Sí, es pot congelar cuita, però millor sense coure.
    Les tartaletes amb crema no s'han de congelar. La crema cristal·litza i té mala descongelació.
    T'aconsello fer-les cada cop que les necessitis que no costa pas gaire de fer.
    Una abraçada!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !