inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 5 de juny de 2012

Strudel de carn amb poma i tomàquet confitat


>Us presento un strudel de carn molt interessant al paladar.
Incorpora una barreja de matisos dolços que contrasta amb la salsa de soja salada que servirà d'acompanyament.
Una recepta que us pot anar bé tant si busqueu fer un pintxo, com una tapa, un entrpà, un aperitiu, un primer plat... o fins i tot un segon plat.
Només l'haureu de tallar i presentar de la forma més adient en cada cas.
Vaja, que per les possibilitats de presentació que té us donarà força joc.
He utilitzat ingredients força comuns, excepte l'extraordinari tomàquet confitat, que l'he comprat a una botiga on-line. Us recomano la lectura de l'article "On comprar fruita confitada".
La carn ens l'aportarà una botifarreta de tocino, estreta i ja salpebrada, que venen en una parada del mercat i que trobo molt bona, però la podeu substituir per carn picada.
És molt fàcil de fer... i, com sempre, podeu farcir-lo del que més us agradi, però ja us dic que aquesta combinació és d'aquelles que dius: "Ummmm... jolin... què bo està això!".
Espero que us agradi.



INGREDIENTS
1 full de pasta de full
2 botifarres de tocino estretes
1/2 poma golden
2 talls de tomàquet confitat
1/2 ceba tallada en juliana
50gr. d'arròs bullit
formatge ratllat (4 tipus)
1 ou batut
salsa de soja
llavors de sèsam
oli d'oliva
curri

ELABORACIÓ

Preparem els ingredients.

Jo utilitzo una botifarreta llarga i prima... molt bona.

Però podeu utilitzar salsitxes de porc de les de tota la vida.

El tomàquet confitat... del qual ja vam parlar no fa massa.

La poma... i la ceba en juliana.

  Tallem la làmina de full en dos parts iguals... i en farem dos strudels individuals.

Tallem la botifarreta... l'aixafem una mica i la col·loquem sobre la pasta de full amb una mica de poma a sobre.

Una mica de ceba.

Una mica de tomàquet confitat.

  Recordeu que estem fent dos alhora.

  Una mica d'arròs bullit....

... per sobre... (no us amoïneu massa, que quan l'enrotllem ja ho ajuntarem tot)

... una mica de formatge per gratinar....

... i el curri....

... al gust, com sempre...

... un rajolinet d'oli d'oliva...

Ara hem de batre un ou....

I en pintarem tot el voltant de la pasta de full....

... així s'enganxarà be al tancar-lo.

Pressioneu una mica i orienteu les puntes cap a l'interior.

Ara ho enrotlleu... fent una mica de pressió per distribuir tot el farciment.

Us ha de quedar una tira més o menys compacta.

Ara ho pintarem amb l'ou batut...

... i ho acabarem amb unes llavors de sèsam...

  Perfecte.

Ara preparem el forn a 180º graus i ho courem durant uns 25 minuts.

Fins que el full sigui ben cuit.

   La soja serà un gran acompanyament per al dolç que incopora aquest strudel.

   El podeu servir de moltes maneres.

Jo el serviré sencer, simplement tallat en 4 porcions i acompanyat de soja.

 Es qüestió de servir-lo calentó.... i tirar la soja per sobre.

Una combinació de sabors agradable al paladar.

El voleu tastar?

Podeu tirar la soja per dins....

... i mossegar... com si es tractés d'un entrepà...

També el podeu servir en porcions... com a tapa.

Bon profit!

3 comentaris :

  1. La combinació dolça de la poma amb la resta d'ingredients ha de quedar molt bona!

    ResponElimina
  2. Es una combinació que mai se m'hauria ocorregut! Aquest cap de setmana ho he provat, i ha estat un èxit. En realitat jo no tenia tomàquet confitat, i he utilitzat melmelada de tomàquet... però imagino que el resultat no varia gaire.

    ResponElimina
  3. Home, no és el mateix. El tomàquet confitat es dolç, però no tant com una melmelada. T'aconsello molt que el tastis. Però bon apunt, Montserrat !!!...Enhorabona !!!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !