inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 13 de juny de 2012

Quiche de puré de fricandó amb galeres, escamarlans i cruixent de parmesà


Tot i ser aquest un blog, bàsicament, de cuina tradicional.......de tant en tant podem veure una cuina més eclèctica i elaborada. Això és bo.
Aquesta recepta és d'aquelles cosetes que es fan més per quedar bé....que per trobar realment nous plats a incorporar al nostre receptari de cada día.
Doncs bé, la setmana passada us vaig ensenyar com fer la tapa "Puré de fricandó amb cuetes d'escamarlà".
Realment, a mi em va captivar.
La combinació de sabors és excel.lent i avui m'he animat a tornar-ho a combinar però en forma de quiche lorraine o tartaleta salada.
Com podreu veure, he ofert dues variants en la presentació, l'una amb escamarlanets petits i l'altre amb un seito enfarinat i fregit....i un cruixent de brick...que sembla va bé.
També us animo a visitar les receptes de "Quiche Lorraine" i "Quiche de gamba, porro i ceba"
Espero que us agradi.

INGREDIENTS
200gr. de pasta brisa
2 fulles de pasta brick
200gr. escamarlans mini
5 galeres fresques
100gr. formatge parmesà
100gr. formatge Gouda
oli d'oliva
pebre vermell picant
sal maldon
 
Pel puré de ficandó
salsa de fricandó (amb moixernons)
50gr. nata líquida

Pel farciment del Quiche
150gr. nata líquida
1 ou
nou moscada
sal 

VARIANTS:
- Podeu fer la decoració amb el que més us agradi. Jo he utilitzat un seito fregidet.

ELABORACIÓ
Començarem fent un cruixent de formatge...
...en una safata pel forn amb paper cuisson...col.locarem tires de formatge parmesà....i formatge Gouda.
Les posarem al forn...a 180º fins que estigui torradet i cruixent.

Ho reservarem sense apilar-les.
Ara anem pel cruixent de brick...

Jo he tallat uns triangles...i els he enrotllat sobre si mateix....
Els posarem sobre una safata pel forn i ho enfornarem a 180º graus fins que estiguin torradets.
Perfecte. Podeu fer tires, rodones...el que més ho agradi. Ho reservem també.
Ara omplirem les nostres tartaletes amb pasta brisa, que ja vam veure no fa gaire com fer aquesta senzilla massa.
Ara farem el puré de fricandó amb uns mica de suquet de frincadó que em va sobrar de l'ultim guisat. Ho aprofitarem tot (moixernos, suquet, ceba, all, etc..) menys la carn, pròpiament.
Ho passarem pel turmix i li afegirem un mica de nata fins a obtenir una bona textura. Rectificar de sal si cal. Proveu-lo. Ho reservem.
Ara fem les nostres galeres a la planxa...
...per totes dues bandes...fins que quedin ben cuites.
Mentre podem anar farcint les tartaletes amb el puré de fricandó...però nomès fins la meitat.
Un cop fetes les galeres...farem també els escamarlans petitets.
Deixem refredar les galeres...
...i les pelem.
Posarem un trosset de galera a cada tartaleta.
Els escamarlans també els pelarem i els incorporarem a la tartaleta...però en guardarem uns quants de sencers per la decoració final.
Ara fem el farciment del quiche amb l'ou batut, un polsim de sal, la nou moscada i la nata....
...tot ben batut....
...i ja podem acabar d'omplir les tartaletes fins adalt.
Us recomano tenir els motlles a sobre de la safata pel forn...ja que si els heu de moure amb la nata ja posada...patireu.
Les hem de coure entre 190-200º...durant uns 20 minutets.
Però les haureu de vigilar...no sigui que es cremin. Ara les deixarem refredar completament abans de desenmotllar.
I finalment ja podem muntar la tartaeta. Jo he fet unes amb un escamarlà, una mica de cruixent de parmesà, unes tires de brick...un polsim de pebre vermell picant...i sal maldon.
Altres le he decorat amb més brick...el cruixent de Gouda...i un seitó fregidet...ben cruixent.
Les podeu escalfar abans de servir, però la pasta brick i el formatge millor no recalentar-ho ja que pedrien la seva textura cruixenta.
Bon Profit !!!

10 comentaris :

  1. Maravellós!
    Se m'ha fet la boca aigua, creu-me.

    ResponElimina
  2. Ostras, ésta receta y tanto que es para impresionar, pero menudo curro no?.
    La pinta espectacular.
    Un besote.

    ResponElimina
  3. Collons nano, li estàs treien profit a aquest fricandó, eh... jo no veig clara la barreixa de fricando amb peix, la veritat... igual has inventat algo nou i molt bó...

    ResponElimina
  4. He inventat la cuina "friki", je,je

    ResponElimina
  5. Caram, quina manera de treure profit al suquet del fricandó!!!
    Ha d'estar ben bona aquesta quiche!
    PTNTS
    dolça

    ResponElimina
  6. Com han dit abans molta feina per fer aquest plat, no? espero que hagi valgut la pena.

    P.D. Sort amb el projecte de la fageda!

    ResponElimina
  7. Caram, no li falta de res a aquesta quiche!!!
    petonets

    ResponElimina
  8. M'encanta la presentació en mini quiches queda molt elegant. I realment és una combinació molt sorprenent i original!

    ResponElimina
  9. Gràcies !!!...el recomano molt !

    ResponElimina
  10. Un plat elaborat però val la pena, oi? quina pinta! M'encanten les quiches!
    Marta

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !