inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 20 de juny de 2012

Pintxo "Mini-Granjero"


L'altre dia em va venir com un tret....la imatge d'un entrepà "Granjero". No sé si tots coneixeu aquest típic entrepà fet amb pa de motlle, farcit amb diversos elements i culminat amb un ou ferrat.
Jo el menjava de petit, amb els colegues de l'institut, a un bar de la carretera de Sants especialitzat en aquesta del.lícia.
Doncs bé, aquest any, amb tota la colla que som hem organitzat una revetlla de Sant Joan on el sopar consistirà en que cadascú farà un pintxo.
Aquestes coses són divertides, oi?....hi ha moviment per part de tothom....aquell que no sap que fer...el que es complica la vida de mala manera....i les rises que no faltin....i al final, això sempre, gaudiment assegurat.
Doncs aquest serà el meu pintxo. He pensat en ell perquè és un pintxo que agrada a tothom, fàcil de fer...i que poden menjar els nens també.  
D'aquells pintxos senzillots i bons que, desprès de tastar segons quines coses....s'agraeixen, eh?
La única excentricitat que he incorporat és l'addició d'una llesca de kiwi confitat que li aportarà dues cosetes al pintxo: d'una banda contrapes....si si, tal cual...i d'altre una aportació dolça al conjunt oferint la posibilitat de retirar-ho cómodament a qui li vingui de gust.
És una manera d'assegurar que tothom en menjarà, del primer a l'últim.
A més, és un pintxo maco....un pintxo molt mono, qué coi !!!!...a que si?
Espero la vostra opinió...i ja us explicaré com ha anat el sopar passada la revetlla.

INGREDIENTS (2 pintxos)
2 llesques de pa de motlle sense crosta
2 ous de codorniu
1/2 ceba en juliana
1 làmina de formatge per fondre
2 talls de bacó
2 trossos d'enciam
2 llesques de kiwi confitat
orenga
sal maldon
ketchup
maonesa
oli d'oliva

ELABORACIÓ
Preparem tots els ingredients. És interesant tenir-ho tot a mà, ja que la intenció és servir el pintxo calentó.
Jo acostumo a utilitzar la marca Heinz, pel seu gust, però no importa massa en aquest cas, ja que nomès hi posarem dos puntets.
De moment, anirem fent el bacó i la ceba, que reservarem.
Torrarem les llesques de pa, que anivellarem, si cal, per que totes les bandes siguin idèntiques.
Ara ho tallem per la meitat i ja tindrem dos pintxos.
Jo he utilitzat un cornet com a tallant...però podeu utilitzar un tap o qualsevol cosa que serveixi per a tallar la tapa del nostre "mini-granjero".
Comencem a preparar el pintxo. Hi posem el formatge per fondre, tallat a mida, clar.
El bacó ja fet, tallat a mida també.
Unes tires de ceba per sobre...
..i ara , en un tres i no res, fem els ous de codorniu procurant que quedin una mica crus del rovell.
Hi posem dos puntents de maonesa....
...que servirà per subjectar l'enciam, també tallat a mida...
...dos puntets més de ketchup que li aportara sabor...
...i finalment una mica més de ceba...i l'ou.
Un ou sempre fa goig de veure, a que si?....no sé que tenen.
Finalment, hi posarem l'orenga, imprescindible en aquest pintxo.
Un polsim és suficient.
Un polsim de sal maldon, ja que no n'hi hem posat a l'ou mentre el feiem.
Ara si, tapem però només fins la meitat.
Ara ho acabarem de rematar amb un toc dolç, el del kiwi confitat.
Si voleu saber on comprar la fruita confitada, us recomano la lectura del consell "On comprar fruita confitada".
I ja els podem servir.
Si son acabat de fer, calentons, molt millor. Però compte que no es poden escalfar al microones, ja que es couria el rovell de l'ou i això no interesa pas.
 Això es tot.
 Només us quedarà fer-los en serie... 

Ah, que voleu saber com fer el "Granjero" tradicional, el gran?....ok, us ho explicaré també.
Bon Profit !!!

2 comentaris :

Gràcies pels teus comentaris !