inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 7 de juny de 2012

Pasta brisa


>Pasta brisa, quebrada o dolça.
És una massa molt versàtil, ja que se'n poden fer moltes receptes.
És com la cara d'una mateixa moneda on, a l'altre banda, hi tenim la pasta salada.
Potser és de les masses de pastisseria més fàcils de fer, la que menys temps es triga en fer....i de les que més s'utilitza.
Dit d'una altra manera: és molt productiva.
Jo, com sempre, utilitzaré la meva amassadora KitchenAid....que per això la tinc, però ho podeu barrejar tot amb les mans, que obtindreu exactament el mateix resultat.
I es que no s'ha d'amassar (com si fos un brioix)...només s'ha de barrejar i ja està.
També la podeu comprar feta, encara que si la feu a casa estarà més bona ja que segur que utilitzareu la mantega que més us agrada.
Veiem-ho doncs.

INGREDIENTS
500 g farina fluixa
250 g mantega
125 g sucre
60 ml llet
vainilla

ELABORACIÓ
 Dins el bol de l'amassadora hi posarem la farina.
 El sucre.
 La llet.
Tallem la mantega per ajudar a que sigui més manipulable, ja que normalment l'haurem acabat de treure de la nevera i és clar, està massa freda.
També dependrà si estem a l'hivern o a l'estiu. Pot ser aconsellable treure la mantega una estona abans.
Però compte, no la desfeu !!!...volem que es pugui amassar, no volem liquar-la, això seria un problema per estirar-la.
 Muntem el ganxo....
 ...i finalment hi posarem un toc de vainilla líquida...
 ...mig tap, per 500 g de farina, més o menys.
 Un parell o tres de minuts barrejant-se tot plegat i ja estarà feta.
Podeu agafar un trosset amb la mà i treballar-lo una mica. Ha de tenir una textura similar a la plastilina.
L'adjuntem i la treballem una mica per fer una bola. 
 Ja tenim la pasta brisa.
Depenent de la calor que faci potser haureu de posar-la una estona a la nevera per travar la mantega i poder estirar-la millor.
 Ara ja la podem estirar al gruix desitjat.
 Per exemple, podeu fer unes tartaletes de fruita.
 Omplint aquests motlles...

i obtenir aquest resultat.
o per fer pastissets....tipus tarta....
 
Bon profit!

3 comentaris :

  1. les que venen estàn bé però res com la que fem a casa!!!

    ResponElimina
  2. Quan temps necessita de coccio a mes a mes s´hi ha d´afegir la crema quan coem la pasta_

    ResponElimina
  3. En 20-25 minuts a 180-190º graus en tindràs prou.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !