inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

diumenge, 10 de juny de 2012

Orada al forn amb patates


Un plat fàcil de fer....i amb el que sempre quedes bé.
Les orades, si són salvatges, són més bones...i més gustoses.
Però el més important de tot és la cocció....no les heu de fer més de 10-15 minuts.
Per tant, el llit de patates amb ceba i tomàquet l'haurem de preparar prèviament.
La recepta és per a dues persones, encara que veureu que jo l'he fet per 4.
Un plat de festa...maco...que entra pels ulls....i un plat molt bo que el podeu fer tots vosaltres per què no requereix de massa experiència en cuina.
Veiem tot el procés d'elaboració, que no té cap misteri.

INGREDIENTS
2 orades preparades pel forn (netes i amb un tall-marca al mig)
2 patates
1 ceba
4 tomàquets madurs
pebre vermell dolç
all i julivert picat
1 got de vi blanc
oli d'oliva
sal

VARIANTS:
- Hi podeu incorporar un parell de cullerots de brou de peix durant la cocció de les patates
- Es pot completar la guarnició amb cloïsses i/o gambes o escamarlans

ELABORACIÓ
Primer prepararem les patates. Utilitzarem patates blanques que van millor pel forn.
Si són ecològiques...encara millor. Aneu a comprar al mercat !!!...i no al súper !!!...no em cansaré de dir-ho.
Les pelem i les tallem a rodanxes grosses.
Les col.loquem en una safata pel forn....regada amb oli d'oliva....les salem...i les empebrem.
Ara tirarem un bon raig d'oli per sobre de les patates. Per cert, ja podeu posar el forn a escalfar...a 190-200º graus.
Ara tirem una mica de ceba per sobre...tallada en juliana gruixuda.
Genial. Ja les podeu enfornar.
Quan passin 10 minutets, a mitja cocció....li afegirem més ingredients: el vi blanc per una banda.
Una bona quantitat de pebre vermell dolç....
...i uns tomacons de temporada ben madurets....
Piquem una mica d'all i julivert...
...i li tirem per sobre...i ho deixem coure durant 10 minutets més.
Mentre, anirem rentant les nostres orades. Si són salvatges...millor que de viver...però no sempre en trobareu.
Quan les patates siguin tovetes....
...incorporarem el peix.
Posarem mitja llesca de llimona en cada tall....una mica de julivert per sobre....sal....
...més pebre vermell dolç...i més oli...
...i ja les podeu enfornar. Penseu que aquest peix està fet en pocs minuts. Si us agrada poc fet....en 5 minuts estarà llest....si no entre 10-12 com a màxim. Si el deixeu més temps...us quedarà la carn dura.
Quina pinta !!!
També podeu tastar una mica la carn...per saber si està al vostre punt.
Ja només ens queda emplatar.
I aquí teniu l'orada al forn....
...amb les seves patates....i els seus tomacons...
Un plat saludable i bo.
Bon Profit !!!

10 comentaris :

  1. compro bandeja entera,me encanta el pescado al horno y con este acompañamiento es el favorita de casa
    bona setmana Albert

    ResponElimina
  2. Me gusta como cocinas el pescado, es mi estilo y éste plato debe de estar bueníiiisimo.
    Un besote.

    ResponElimina
  3. Gràcies per contestar els comentaris. Perdona si a vegades faig masses preguntes però sóc una mica "novatillo". Genial l' orada un dels meus plats preferits, és un perill entrar al teu bloc amb gana, sort que ja fa estona que he sopat.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  4. Avui m'estreno al forn, seguiré les teves recomanacions. Ja et diré els resultats. Espero reeixir…!

    ResponElimina
  5. Jo m'estreno com a seguidora teva. Tinc dubtes amb el forn, adat, abaix, adalt i abaix, aire... no sé mai que he de encendre, em pot ajudar?

    ResponElimina
  6. Benvinguda Àngels !!!...perdona per no haver-te contestat abans....qué volies exactament?...jeje.
    ...i gràcies pels comentaris.

    ResponElimina
  7. Boníssim! Moltes gràcies per compartir aquesta recepta. Segur que la repetirem molts cops ;-)

    ResponElimina
  8. @Laura, gràcies !!!...podeu fer qualsevol altre peix que us agradi amb aquesta elaboració. Una abraçada !!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !