inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 14 de juny de 2012

Costellam de porc al forn a la mel


Un plat d'aquells que necesiten tot el matíde dedicació.
La cocció d'aquesta carn haurà de ser molt lenta...encara que no tant com ho fa el Heston Blumenthal, eh?
Començarem a 90 graus i cada hora i mitja augmentarem en 60 graus aproximadament. A més a més, el dia abans haurem de preparar la barreja de de mel i herbes i tenir el costellam 24 hores en adob.
No és tanta feina. En el fons...és més vigilar el forn que altre cosa.
I val la pena....i tant, que val la pena !!!
Però sabeu qué passa?
Tenia convidats i hem fet un gran vermut de primer. Clar, de vegades, arriba un punt en que els convidats s'han atipat molt amb el vermut i amb el primer plat i desprès ja no tenen gana....
Clar, has de simplificar el segon plat...i de vegades, fins i tot, el plat principal.
Aixo m'ha impedit oferir una millor presentació. Jo us recomano acompanyar-lo d'unes patates al forn.
Fa una mica de ràbia per que al final no ha lluït massa el plat. Però els ha encantat.
Us quedarà una carn que literalment....es desfà a la boca !!!

INGREDIENTS
mig costellam de porc
4 cullerades de mel
un raig de brandi
oli d'oliva
romani
orenga
farigola
julivert sec
pebre vermell
pebre negre
sal

ELABORACIÓ
Utilitzarem mig costellam de porc, ideal per a 4 persones. El rentarem i l'assecarem bé.
Ara, en un bol, prepararem l'adob. Això us recomano ho feu el dia abans. Hi posem un bona quantitat d'oli....com un got sencer.
Hi posem la mel...
...més o menys unes quatre cullerades soperes...
...una bona quantitat de sal...com dues cullerades grasn...
...i les herbes...aqui podeu posar-ne sense por....
...que sigui seca però fresca, vull dir que no faci 3 anys que està seca...s'enten oi?
Afegim tres o quatre cullerades grans de pebre vermell.
Una mica de julivert sec....una parell de cullerades més o menys.
La mateixa quantitat d'orenga. 
I ara ho barregem bé amb una cullera.
Heu de procurar desfer bé i licuar la mel amb l'oli....fins que no quedi enganxós.

  Ara, apliquem bé aquest adob sobre la carn....
  ...per totes dues bandes.
I ja ho tenim adobat. Ara és qüestió de guardar-ho a la nevera 24 hores, tapat amb una mica de paper d'alumini mateix. Cada 6/8 hores és interesant donar-li la volta i tornar-ho a regar bé.
Passades les 24 hores...la carn haurà absorbit gran part de la salseta....
  ...i farà un altre pinta, oi?...ara ve el que més feina en donarà. Més que feina, ens farà està pendents del forn.
COCCIÓ: Jo l'he posat a les 9 del matí a 90º graus, aproximadament. L'he tingut una hora i mitja així, i l'he voltat un parell de vegades. La carn s'anirà fent molt lentament. Desprès l'he apujat a 150º graus i l'he tingut el mateix temps, fent el mateix i regant la carn amb la salseta de tant en tant.
Desprès l'he tinguda una hora a 200 graus....fins coure del tot la carn, i per últim, l'he tingut 20 minuts a 240º graus per acabar de torrar-ho.
El resultat...una carn que literalment es desfà a la boca.
 Aquest és el resultat...una carn saborosa que es desfà a la boca.
 
Bon Profit !!!

10 comentaris :

  1. què bones!!!com a mí m´agraden!!!

    ResponElimina
  2. Ostres! té una pinta espectacular mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm M'ENCANTA!!!. Al final 3 horetes??? ufff.....
    Bon cap de setmana!
    Salutacions, Sandra.

    ResponElimina
  3. Je,je,....ja fa temps que tinc algunes idees que em volten pel cap....temps al temps.
    Gràcies a tots !

    ResponElimina
  4. Hola!! Nosaltres la vm fer fa unes setmanes i demà repetirem, xo ens va sobrar mlt temps al forn... Així q l'última hora (crec recordar) ens va sobrar... Suposo q depen del forn, no?

    ResponElimina
  5. L'estic fent....té molt bona pinta. Potser els temps una mica llargs o el meu forn és més rapit.
    Gràcies

    ResponElimina
  6. Hola!!! Tinc moltes ganes de fer aquest recepta el meu dubte es si el pebre vermell es picant o dolç
    Gracies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Normalment dolç, no s'acostuma a fer aquest plat picant, però això va a gustos.
      Una abraçada!

      Elimina
  7. Aquest cap de setmana passat vaig fer la recepta i realment va ser un èxit.
    Gracies

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !