inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 18 de juny de 2012

Calzone


Una recepta mediterrània.
Segurament, són moltes les vegades que fem pizza a casa...però no sempre pensem en el "calzone", una divertidísima forma de menjar la pizza...tot i que a mi em recorda més a una empanada.
La única cosa que hem de tenir en compte és que hem d'assegurar que el farciment quedi ben cuit.
Clar, la cocció de la massa són uns 15 minutets, per tant, de vegades, hem d'ajudar al calzone amb la cocció prèvia de segons quins ingredients.
Com sempre, el farciment, i al igual que amb les pizzes, serà el que més us convingui. Jo us proposo un farciment força tradicional, amb una barreja de formages, bacó i verdura.
Espero que us agradi.



INGREDIENTS
Per la massa de pizza

230 gr. farina força
20gr. ó 3 cullarades d'oli d'oliva
20gr. llevat premsat
5gr. sal
10gr. sucre
130gr. aigua tèbia

Pel farciment
tires de bacó
formatge Gouda
formatge Parmesà
mitja ceba
mig pebrot vermell
dues tires de tomàquet
formatge per fondre
salsa de tomàquet
orenga
oli d'herbes picant

ELABORACIÓ
Barregem tots els ingredients de la massa en el bol de l'amassadora i muntarem el ganxo. Ho pastarem durant 15 minuts. Si voleu veure tot el procès d'elaboració, us recomano la visita de la recepta "Massa per a pizza".
 Necesitarem un corró per estirar la massa.
 Mentre, anirem coent una mica el bacó.
 No cal fer-lo massa. Nomès, ho fem per evitar que quedi cru dins el calzone.
 El pebrot també el farem una mica, fins que quedi tovet.
 Ho reservem tot plegat.
 Ara, prepararem la resta d'ingredients, bàsicament formatges.
 La massa ja la tenim apunt.
 Ara la deixarem que llevi una hora aproximadament.
Passat aquest temps, veureu com ha duplicat el seu volum. Amassem de nou i tornem a fer una bola que ja podrem estirar.
Poc a poc l'aneu estirant i donant-li forma rodona. Vaja, igual que per una pizza.
Ara, en una safata pel forn amb paper cuisson, posarem el nostre calzone però tenint en compte la posició final de la "mitja" lluna que forma el calzone. Es a dir, que haureu de deixar gairebé la meitat de la massa fora de la safata. Penseu que desprès serà díficil de moure.
 Hi posem una primera capa de salsa de tomàquet.
 Ara combinarem formatge Gouda i Parmesà.
A sobre, una mica de tomàquet fresc. Si és vermell millor, però no em quedàven i he posat per amanir, que tampoc li va malament.
 Ara hi tirem unes tires de pebrot vermell amb ceba crua.
 El bacó que teniem reservat.
També li podeu posar pernil serrà passat per la planxa...o simplement pernil dolç.
 Una mica de barreja de tres formatges per fondre...
 ...un raig d'oli picant d'herbes ideal per a pizzes....
 ...quina brillantor !!!
Una bona quantitat d'orenga....
 ...i ja el podem tancar. Ajudeu-vos d'una mica d'aigua per a segellar les cantonades, com si volguèssiu tancar un sobre....
 ...anirem recargolant la massa sobre sí mateixa...per a segellar les cantonades.
 Assegureu-vos de tancar-lo bé. Una petita escletxa....i se us escaparàn tots els suquets.
 Perfecte. Ja el tenim apunt per coure, més o menys, uns 15 minuts a 220º graus.
 I ja el tenim cuit.
El servirem amb una mica d'oli d'herbes
Fa molt bona oloreta....mirem com està per dins?
 A l'obrir-lo podreu notar una agradable olor a orenga....i a formatges....
A que li farieu una mossegadeta ara?....es millor no mirar aquestes fotos abans de dinar...
....amb una bona gerra de cervesa ben freda....eh?
 El podeu menjar com si fos una empanada...
...o amb forquilla, també.
Bont Profit !!!

7 comentaris :

  1. Dius que "és millor no mirar aquestes fotos abans de dinar..."
    AAHHHH!!! massa tard! Fa molt bona pinta, me'n vaig a dinar que ja és hora.

    ResponElimina
  2. amb la gana que tinc i mirant aquesta recepta, uufffff, quina bona pinta, slurp!

    ResponElimina
  3. uau!! encara sóc a temps de fer-ne per sopar.
    A mi la calzone em recorda a una panada gegant.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. Crec que la propera que faci serà una com aquesta, te una pinta que "deunidó"
    Petonets

    ResponElimina
  5. està ben cumplida, mare meua, què bo!!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !