inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 21 de juny de 2012

Assortiment de pintxos 1.0


Que no sabeu qué fer per la revetlla de Sant Joan, per Nadal o per una celebració?
Avui us donaré cinc exemples de pintxos, d'aquells facilots i ràpids de fer.
Més aviat són idees per agafar, encara que n'hi ha més d'un que us el recomanaré molt de tastar.
Per cert, fent pintxos un s'adona que, en general, són molt fàcils de fer, fins i tot d'inventar.
És relativament senzill fer nous pintxos i que estiguin bons.
Però el més difícil de tot és arribar a trobar aquella combinació de sabors 'especial' que genera un nou gust en el paladar i que de seguida t'adones que has trobat alguna cosa nova i sorprenent.
Potser....es que, gràcies a la meva filla, he vist masses cops la peli 'Ratatouille', on descriuen tot això que dic....i ho tinc molt present.
Estigueu tranquils per qué, com passa amb els plats, els pintxos que mereixen un lloc destacat....ja t'ho demanen ells solets.
No sé si m'explico bé....però seria com trobar una nota que desentona de la resta....
En fi.
Paranoies meves.
Espero que us sigui útil aquest post.
No us perdeu l'Assortiment de pintxos 2.0.

PINTXO Nº 1: Llom amb formatge, pebrot i ceba


Un clàssic. Però sempre que he anat a un taverna basca i han tret els pintxos de llom....de seguida han volat, a que si?...i es que no hem de canviar les coses que ja funcionen.
Com veureu, nomès hem d'agafar un llesca de pa tallada al biaix i, un petit truc, podeu tirar unes gotes de salsa Viandox, aquella que posen al frankfurt de Pedralbes de Barcelona (Casa Vallés).
A continuació, una tira de formatge per fondre, una llesqueta de llom feta a foc ben fort, i decorarem amb pebrots de color i una mica de ceba. S'ha de menjar ben calentó o perd tota la gràcia.

PINTXO Nº21: Bacó amb formatge i crema de carbassa

Un altre pintxo que no falla mai.
El mateix procès que l'anterior, però en aquesta ocasió utilitzarem un tall gruixut de bacó passat per la planxa.
Ho acabarem amb una mica de crema de carbassa feta al vapor amb pastanaga, carbassa i patata.
Ho decorem amb un polsim de pebre vermell picantó....i una tira de pebrot vermell a la planxa.

PINTXO Nº 3: Brie amb tomàquet confitat i pernil ibèric cruixent


Us el recomano de totes totes.
D'aquesta serie, per a mi, el millor de tots.
La combinació perfecte.
Unteu una bona quantitat de formatge brie en una llesca de pa.
Col.loqueu una llesca maca de tomàquet confitat a sobre.
Si voleu saber on comprar-lo, us recomano la lectura del consell: "On comprar fruita confitada".
I finalment, passeu una llesca de pernil ibèric per la planxa...i la col.loqueu a sobre de tot.
Nomès ens quedarà regar-ho tot amb una reducció de Pedro Ximénez.
Brutal !!!...nanos....a la mateixa alçada que el Pintxo Goxua....no dubteu en tastar-lo.

PINTXO Nº 4: 'Lacón' amb ou i crema de curry i mango

Facilísim de fer.
La crema de curri i mango la podeu comprar feta a la casa Heinz.
Li va genial.
Escalfeu una mica el 'lacón' a la paella...el col.loqueu sobre el pa. A sobre hi tireu un polsim de pebre vermell i un raig d'oli d'oliva.
Fregim un ou de codorniu...que col.locarem a sobre amb un polsim d'orenga i sal maldon.
Finalment, ho reguem tot amb un raig d'oli i ho acompanyem amb la salsa de curri i mango.

PINTXO Nº 5: Botifarreta de pebre amb melmelada de gerds i làmina de gouda

El segon millor d'aquesta sèrie.
No el podeu deixar escapar. Triomfa si o si.
Sobre una llesca de pa untada amb melmelada de gerds (de la més bona que trobeu)....hi posarem una tira de formatge gouda.
Col.loquem la botifarreta ben calentona a sobre i un raig d'oli.
I a gaudir....no sabeu qué bo està aquest pintxo tan senzill.

I fins aquí la serie de pintxos d'avui. M'en pensaré un altre.
Bon Profit !!!

5 comentaris :

  1. Així no hi ha qui faci dieta...

    Petonets

    ResponElimina
  2. quina faenata has fet, ara, tot boníssim!!!!

    ResponElimina
  3. si compro el lote completo me haces rebaja Albert¡¡
    buenisimos todos y con una cercecita bien fria la felicidad completa

    ResponElimina
  4. Quina pinta tan bona!!!!!! una aportació genial!!! Desitjant fer-los!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !