inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 25 de juny de 2012

Arròs negre amb sípia i escopinyes

Més arrossets....si es que no m'en caso mai.
He aprofitat que avui hi havien escopinyes fresques al mercat.
Les escopinyes són molt bones, però aneu amb compte...ja que és més comú que us surti una escopinya dolenta que us surti dolenta un altre tipus de cloïssa, i no em pregunteu per qué. I si algú ho sap...que m'ho expliqui, si us plau. Per tant, assegureu-vos que ninguna fa mala olor desprès de rentar-les bé. Potser ha estat mala sort la meva, fins ara.
Per la resta, un arrosset bo de debò.
Recordeu de indicar-li al peixater que us conservi la melsa i la tinta de la sípia (les dues salses que porten), ja que si no per defecte descarten que ho vulguis i és el secret d'aquest plat.
Nomès amb la melsa podeu fer un arrós amb aigua (sense brou de peix) que us quedarà d'escàndol.
Creieu-me, la melsa és el secret.

INGREDIENTS (per a 4 persones)
2 sípies mitjanes tallades a daus molt petits (reserveu la tinta i la melsa o bosseta marró)
1/2 pebrot vermell picat
1 ceba picada
3 o 4 tasses d'arròs
3 tomàquets madurs ratllats
300gr. escopinyes fresques
6 o 8 musclos de roca
1litre brou de peix
pebre vermell dolç
2 alls picats
julivert
oli d'oliva
sal

VARIANTS:
- Podeu flambejar el sofregit amb brandi
- Podeu incorporar gambes pelades
- Podeu incorporar pèsols frescos

ELABORACIÓ
Preparem els ingredients, com sempre.
Posarem les escopinyes amb aigua i sal...per purgar la sorra que puguin tenir.
Piquem el pebrot....i la ceba...
Tallem la sípia a trossets petits....
...i la melsa, o salsa marró...la barrejarem amb el tomàquet ratllat....
...una mica de pebre vermell...
...i ho remenarem tot plegat.
També podem anar preparant una piqueta...amb els alls...
...julivert ben picadet....
...sal...
  ...i les bosses de tinta de la sípia....
Tot ben picadet i barrejat.
Ara, en una paella amb una mica d'oli calent, fregirem una mica la sípia...
...veureu que començarà a petar...així que millor tapar-ho....
Un cop torradeta la sípia....la reservarem.
  En el mateix oli....sofregirem la ceba....el pebrot...i l'all....i finalment el tomàquet.
Un cop tenim el sofregit...afegirm la sípia...i daurem una mica el gra d'arròs....vigileu per què s'enganxa molt ràpid....ho heu d'anar movent continuament.
   Ara ja podem incorporar el brou de peix....colat...
...les escopinyes i els musclos....
  ...i seguidament...la picadeta...
Veureu que de seguida canvia el color del plat.....
  ...i es torna ben fosc...
   Ho deixarem coure uns minuts....ho rectifiquem de sal...i deiexem el gra al nostre gust.
Finalment, com sempre, li donarem un toc de grill al forn.
  I ja el podrem servir.
   Un plat senzillot i bo.
  I aquí el tenim ja emplatat.
 Bon Profit !!!

4 comentaris :

  1. Quin arròs més bo Albert. Saps que les teces fotos están canviant a molt bé. M'agraden. Bon estiu,
    Nani

    ResponElimina
  2. Quin goig que fa aquet plat!!!
    Una abraçada
    Sara

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !