inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dissabte, 16 de juny de 2012

Anguila amb suc



Feia molt de temps que volia fer aquesta recepta.
De fet, no havia provat mai la carn d'anguila...i tenia moltes ganes.
Entenc que hi ha gent a qui li pugui semblar un peix una mica "estrany" o que el seu aspecte similar al d'una serp li faci una mica angúnia i tot.
L'anguila del Delta de l'Ebre és molt bona, com l'ostró, el musclo, la carxofa, l'anec...i tota mena de mariscos, per suposat. Sobretot els musclos.
A mi m'agrada anar a un restaurant de Sant Carles de la Ràpita que es diu Casa Asmundo...on fan una de plats mariners tradicionals...que són la bomba (com Lo peix del caldo). Us el recomano molt.
L'anguila es pesca quan és adulta però també quan es petita, de menys de 10 cm.
Es cuina a la cassola, amb suc (com el d'avui), amb arròs, amb altres peixos o el "xapadillo", que és l'anguila oberta i assecada al sol i cuinada a la brasa o rostida.
Aquesta també la vull tastar.
Total, que he anat moltes vegades al Delta de l'Ebre, una zona que m'apasiona, però mai m'havia decidit a provar-la. Ha tingut que ser al mercat de Sant Feliu de Llobregat on he comprat la meva primera anguila. Tot i que segurament ve del Delta.
Recepta nº 63 del C.P.C.C.
Resumint, té el seu rotllet....m'ha agradat...però no estarà entre els meus cinc peixos favorits.
I vosaltres qué opineu d'aquest peix?


INGREDIENTS
1kg. anguila
3gr. grans all
julivert picat
1 cullerada de pebre vermell
1 cullerada de farina
3 tomàquets ratllats

2 fulles de llorer
1 got de vi blanc
aigua o brou de peix
oli d'oliva
sal
 
VARIANTS:
- Una cullerada de pebre vermell picant
- En el sofregit s’hi pot posar ceba.
- Es pot fer amb altres peixos: escrita, mussola, ortigues de mar, bacallà, etc. Al el bacallà s’hi poden afegir carxofes i ous durs.
- En lloc d’aigua s’hi pot posar brou de peix.
- Si es vol picant s’hi pot afegir-hi 1 o 2 pestetes.
- Si les anguiles són grans cal fregir-les abans. Per saber si l’anguila està al punt, l’espina ha de sortir sencera.

ELABORACIÓ
Primer de tot rentem bé la nostra anguila....i procurem treure la capa lliscant que té sobre la pell.
Preparem la resta d'ingredients.
Quin animaló més curiós , eh?...sembla una serp...però és de la mateixa família que el congre o que la morena.
El cap el podeu treure o no, això va a gustos. Jo el conservaré.
Tallem l'anguila a trossos macos.
Té una carn blanca...molt molsuda.
Ho tornem a rentar...ja que sagnarà molt...i ho reservem.
Ara tallem uns alls a làmines...
...ratllem els tomàquets madurs...
...i posem a escalfar un bon raig d'oli d'oliva en una cassola ampla i baixa.
Fregim una mica l'all...
...i quan sigui una mica ros...afegirem una bona quantitat de julivert picat.
COMPTE: Que esquitxa i us podeu cremar.
Immediatament, afegirem el tomàquet.
Ho remenem i deixem que faci xup-xup uns minutets...
...que es cogui l'aigua del tomàquet....i fem un bon sofregidet...
Ara afegim pebre vermell dolç....
...ho remenem una mica i afegim també la farina...
...que es farà lligar la salsa tot remenant una estoneta més.
A mi m'agrada donar-li un toc picantó a aquest plat...
...li afegiré una culleradeta....
Incorporem el vi blanc...abaixem una mica el foc...
...les fulles de llorer....

...un polsim de sal....
...una remenada més...i deixem que s'evapori l'alcohol del vi...
...i finalment incorporem l'aigua. Calculeu que us ha de quedar un suquet que no arribi a cobrir l'anguila.
Ho tapem...i quan arrenqui el bull...
...i incorporem l'anguila....ben repartida.
Ho tapem i ho deixem coure de 20 a 25 minuts, sacsejant de tant en tant la cassola.
Un cop la carn de l'anguila se separi de l'espina, ja la tindrem al punt. Nomès ens quedarà donar-li un cop de forn per daurar el plat.
I ja el tenim.
Ja podem emplatar.
Un carn especial, tot s'ha de dir. A mi m'ha agradat, però no seria el meu peix preferit.
Però m'ha agradat cuinar un plat tant típic de la nostra terra.
....i el "caldete"....picantó...estava per llepar-se el dits.
Bon Profit !!!

5 comentaris :

  1. Jo tampoc he provat mai l'anguila...
    Però la veritat és que té una pinta deliciosa, ha de quedar un guisadet molt gustós, ideal per sucar-hi pa ;)

    ResponElimina
  2. es un plat contundent, comences a mullar i no pares, besets!!!!

    ResponElimina
  3. ..no ho hauria de dir, però ha gaudit més amb la salseta que amb el peix...

    ResponElimina
  4. Albert quant tornes a baixar al delta em fas un toc que envitare a menjar anguiles a casa meva, llavors en parlarem si t'agraden o no. natros tota la vida que en vam pescar fins que ens an deixat, i a casa sempre s'han fet molt bones, al bloc ting una recepta. si vens no dubtes en trucar-me.

    ResponElimina
  5. Moltes gràcies Francesc !!!..ho tindré em compte. Com pots veure...no sòc cap geni cuinant l'anguila...segur que tens tú més experiència. Em miraré les teves receptes.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !