inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 19 de juny de 2012

Amanida d'arengada i alvocat amb salsa tahini


>Sóc un gran amant de l'arengada... i de tot el salat en general.
Avui us presento una temperamental amanida... amb sabors molt profunds, que no us deixarà indiferents, no apte per als qui només busqueu la suavitat en els sabors. Del tahini o crema de sèsam... ja n'hem parlat moltes vegades i és un producte al què li podem treure molt de partit.
Que vagi de gust.



INGREDIENTS
1/2 escarola
1 alvocat
1 arengada
1 raig de crema de vinagre de Mòdena
1 tomàquet madur
1 cullerada de tahini
oli d'oliva verge extra
aigua

NOTA: Les quantitat aniran en funció dels plats a preparar. Amb aquestes us sortiran dos plats.

VARIANTS:
- Hi podeu afegir olives negres
- La ceba crua tallada en juliana li va molt bé

ELABORACIÓ

Rentem bé l'escarola.

Pelem un alvocat al punt de maduració.

Utilitzem un tomàquet per muntar dos plats.

L'arengada, com sempre, l'haurem d'escatar.

Utilitzarem el vell truc d'esclafar-la contra la porta de la cuina i fer-ne sortir els budells.

Renteu-la bé, amb aigua o llet, i traieu-li totes les escates i la pell.

Us han de quedar lloms nets.

Passem a emplatar.

Tirem un raig de crema vinagre de módena (més densa que el propi vinagre)... i amb un pinzell l'estirem fins al final del plat.

Ara preparem la salsa tahini. És tan fàcil com barrejar una cullerada de tahín amb una mica d'aigua.

El podeu comprar en qualsevol herbolari.

Remeneu bé, per què no és fàcil de dissoldre.

Probablement arribareu a un punt on tingueu aigua sobrant... que retirarem fins a obtenir el punt líquid de la crema però sense que estigui aigualit.

Ara sí.

Muntem el plat amb una mica d'escarola, que haurem ruixat prèviament amb oli d'oliva.

Col·loquem el tomàquet, l'alvocat... i un llom d'arengada.

Finalment, tirarem per sobre la salsa tahín o  tahini que hem fet.

Un raig d'oli d'oliva verge extra per sobre... i ja ho podem servir.

És una amanida que s'ha de servir freda.

Bon profit!

6 comentaris :

  1. M'encanta l'amanida, les rengades i jo som molt amigues!!!
    I sense mals rotllos, canvia la d per una l a alvocat!!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. Ostres quina cagada noia !!!...i mira que ho sabia, eh?...no sé en que estaria pensant. Agraeixo molt que m'havisin d'aquestes coses, com jo faig també. És l'única manera d'aprendre a escriure bé.
    Gràcies Dolça !!!

    ResponElimina
  3. El nostres avis en sabien un munt de fer plats amb arengades, fins i tot arròs a la cassola i com tu has explicat amb el truquet de la porta.
    Bona pensada, crec que no les tenim prou valorades.

    ResponElimina
  4. Et ben asseguro que jo les tinc molt valorades !!!

    ResponElimina
  5. molt bona amanida, mai he probat el tahin.

    ResponElimina
  6. Ho tinc tot a punt per muntar l'amanida per sopar. L'arengada neta i espera en un bany d'oli d'oliva. L'alvocat sense pelar.
    Gràcies.....molts dies mengem gràcies a tu

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !