inici | contacte | avís legal | publicitat | Spain English French German Italian Russian Portuguese
Pastís Cor de Sant Valentí 'Fideuà' amb cloïsses Olla barrejada Peres al vi Patates viudes

dissabte, 12 de maig de 2012

Platillo de pèsols amb pernil, llardons i xampinyons


Un "platillo" composat per tres elements que penso casen força bé entre ells: uns pèsols amb pernilet ibèric, una mica de llardons de porc i uns xampinyons a la planxa amb un puntet de formatge i vinagre de mòdena.
Ho podem considerar un tapa o un aperitiu per servir acompanyat d'un vermout blanc...o d'una cerveseta fresqueta.
D'aquells cosetes que et fan obrir la gana i, ja de pas, aprofites per fer neteja de la nevera, ja m'enteneu.
Som-hi.


INGREDIENTS
100gr. de pèsols bullits
una grapat de xampinyons
un grapat de llardons de porc
uns tallets (o dauets) de pernil ibèric
barreja de tres formatges
pebre negre
oli d'oliva
crema de mòdena
sal

ELABORACIÓ
Netegem bé els xampis.
Piquem unes llesques de pernil ibèric.
Ara, en una paella amb unes gotes d'oli i sal...saltegem els xampinyons.
Inmediatement desprès d'emplatar-los....hi posarem una mica de barreja de 3 formatges...que es fondràn poc a poc.
Ja teniem els pèsols bullits...
...saltegem el pernil...i de seguida afegim els pèsols.
Unes voltes...ho salem...i a emplatar.
Si us adoneu, és un plat que és fa al moment i per tant, podem anar emplatant al moment.
Passem un troset de sencer de pernil per la paella...que ens servirà per a decorar.
Nomès canviar de color, ja ho tindrem.
Podeu aprofitar per afegir una mica de crema balsàmica per sobre dels xampis.

No us passeu, que aquestes cremes són molt intenses. Amb unes gotes en un costat n'hi ha prou.
I finalment, emplatarem uns llardons de porc sense més elaboracíó.
Doncs ja ho tenim.
Una tapa, una platillo...un aperitiu d'aquells tontos...però que entren bé a l'hora del vermut.
Bon Profit !!!

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels teus comentaris !