inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 24 de maig de 2012

Pintxo de puré de calçots amb tomàquet confitat i cruixent de bacó

 
>Voleu quedar bé?... amb aquests pintxos quedareu bé, us ho prometo!.
Sona pedant, ja ho sé, però es que estan boníssims i són molt i molt particulars.
Es barregen la suavitat del puré de calçot amb romesco... amb la dolçor peculiar del tomàquet confitat... i el salat del bacó... una combinació extraordinària... segons els meu parer, és clar.
Té la seva feina... sobretot el puré, però desprès podreu muntar en 5 minuts tants com vulgueu.
Que com es menja?... amb una ma s'agafa el trosset de bacó i amb l'altra la cullera. Es menja el puré amb el tomàquet i, pràcticament sense mastegar, ens mengem el bacó cruixent... i ho barregem tot a la boca.
A mí i a la meva dona ens ha semblat exquisit. M'ho guardo per presentar quan tingui convidats.
I a vosaltres què... us ha agradat aquest invent, doncs?
Si voleu saber on comprar el tomàquet confitat us recomano la lectura del consell "On comprar fruita confitada".



INGREDIENTS
puré de calçots amb romesco
pebre negre
sal rosa de l'Himalaya
coriandre fresc (cilantro en castellà) per decorar
2 tires de bacó
2 llesques de tomàquet confitat

ELABORACIÓ

    Partirem del supòsit que ja tenim fet el nostre puré de calçots amb romesco.

Tenim preparats els nostres tomàquets confitats... tota una delicatessen.

  Ho servirem en unes culleretes individuals.

Tallem el tomàquet...què curiós, eh?

És un molt bon producte.

Prepararem una mànega pastissera amb un cornet rodó ample.

L'omplim de puré de calçot. Ho podem fer amb el puré en fred, calent o mig-mig.

  Omplim les culleretes.

A continuació hi posarem un triangle de tomàquet confitat i una miqueta de pebre negre.

 En una paella a foc molt baix... torreu una mica de bacó... fins que us quedi ben cruixent.

Mentre, li podem anar col·locant unes fulles de coriandre a mode decoratiu... però que també li aportarà un aroma característic al pintxo.

Finalment, col·loqueu un trosset de bacó cruixent per sobre del tomàquet.

Acabarem amb una mica de sal rosa de l'Himalaya. Ja sé que sona contradictori, però és una sal no massa salada... amb un perfum peculiar i cruixent.

  Una miqueta per sobre....

... i ja els podem servir.

Ja us dic, en fred o en calent... són una meravella.

 M'han agradat tant que els he tornat a fer... i he incorporat el tomàquet tallat rodonet....

 ... queda més mono, oi?

Espero que us hagin agradat.
Bon profit!

6 comentaris :

  1. Que si m'ha agradat???? El trobo espectacular!!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. Pedant no, és que han de ser una delícia!!!
    petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
  3. normalment no sobren però vist això farem que sobren, besets!!!

    ResponElimina
  4. Hala Albert, com vas fent eh....
    Nani

    ResponElimina
  5. Un oh!!!!!!!!!! ben gros. No cal dir res més

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !