inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 17 de maig de 2012

Espagueti amb beixamel de roquefort i almívar de mostarda


L'altre dia estava fent unes croquetes...i em va sobrar una bona quantitat de beixamel.
Vaig obrir la nevera...i vaig rumiar una estona.
Finalment, vaig acabar combinant ingredients per a elaborar una salsa dolça i salada que incorpora formatge roquefort i almívar de Mostarda Di Cremona .
Ja n'hem parlat varies vegades d'aquesta fruita confitada amb mostassa tan típica d'un poblet italià que es diu Cremona.
També us recomano tastar la Mostarda amb "xai al forn", amb la carn d'olla i amb un maridatge de formatges.
Si voleu saber on comprar-la, us aconsello la lectura del consell "Mostarda Di Cremona".
Probablement podriem substituir aquest almívar (que no és tant empalagós com el de la fruita confitada tradicional de casa nostra) per una mica de mel.
Inicialment aquest plat té un clar sabor a roquefort...però amb un acabament força dolç.
Un plat especial que m'ha sorprés gratament.

INGREDIENTS
300gr. espaguetti
200gr. de salsa beixamel
100gr. de formatge roquefort
50gr. pernil ibèric a daus
1/2 ceba picada
4 o 5 cullerades d'almívar de Mostarda Di Cremona
pebre negre
oli d'oliva
sal

ELABORACIÓ
Primer de tot posem a coure els espaguettis en abundant aigua, sal i una fulla de llorer.
Us recomano veure la recepta de la salsa beixamel. Aquí partirem que ja la tenim feta.
Amb la salsa encara ben calenta...incorporarem el roquefort a trossets...
  ...ho remenarem bé amb una varilla...i ho deixarem reposar.
Mentre, en una paella amb unes gotes d'oli...daurem la ceba ben picada.
  Tallarem el pernilet ben petit...
...i l'afegim a la paella. Nomès ha de canviar de color, així que en dos o tres minuts estarà llest el pernil.
Seguidament incorporarem l'almívar de Mostarda.
Aproximadament unes 5 cullerades grosses.
Que quedi tot ben impregnat....
...de seguida començarà a bullir el sucre. Ho manteniu un minutet per caramelitzar la ceba i el pernil.
Llavors, poc a poc...aneu incorporant i lligant la beixamel.
Deixeu que arrenqui el bull...i tres o quatre minutets més remenant, per reduïr-ho tot plegat una mica.
Ja podem incorporar els espaguettis que hem cuit "al dente". Escalfar-ho ben calent.
Nomès ens queda emplatar-ho.
Finalment, m'agrada cobrir els espaguettis amb un pols de pebre negre.
Més que pel gust de la pebre...per l'aroma de deixa anar la pebre recent molguda.
I a jalar.
Això és tot. A primer cop de vista podrien semblar uns espaguetti carbonara, eh?...però ja us avanço que són prou diferents.
I per acompanyar el plat....un vinet negre...d'aquells bons bons....eh?
Bon Profit !!!

1 comentari :

Gràcies pels teus comentaris !