inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

diumenge, 13 de maig de 2012

Coca de Llavaneres



>La coca de Llavaneres és molt coneguda i tothom en parla.
Feia temps que li anava al darrere a aquesta coca. Jo no l'havia fet mai a la pastisseria.
Vaig buscar unes quantes receptes i la que ens proposen al blog de "La Cuina de Casa" és la que més em va fer el pes. Dit i fet.
Aquí teniu la coca de Llavaneres.
És molt bona de gust... i, sobretot, dirigida a tots aquells triperos del dolç.
Pel meu gust... és una coca una mica pesada... que te'n menges un trosset i ja pots plegar.
Us recomano tenir preparada la crema pastissera el dia abans. Amb la proporció de mig litre de llet ja en teniu prou per a una coca.
La resta... molt senzilla de fer.
Us recomano visitar les receptes de la coca de fruita, la coca de crema, la coca de llardons i la de cabell d'àngel.

INGREDIENTS
2 planxes de pasta de full
100 g de sucre
75 g d'ametlla en pols
100 g de clares d'ou
un grapat de pinyons
vainilla líquida
essència de llimona
crema pastissera

ELABORACIÓ
  Estireu les planxes de full per a la mida de la vostra safata del forn.
  Una la podeu reservar mig plegada...mentre estireu l'altra amb una mica de farina.
  Amb les planxes preparades... i el forn preescalfant-se a 200º graus... prepararem el nostre massapà.
 Barregeu la pols d'ametlla amb 75gr. de sucre.....
 Afegiu-hi unes gotes d'essència de llimona. Si no en teniu, podeu ratllar una mica de pell.
 Ara incorporarem també una mica de vainilla. Pot ser en pols o líquida...
 ...jo li en poso un tap.
  Tirem 50gr. de clares d'ou i ho barregem bé fins a obtenir una mena de puré però cremós..
 Ho podeu fer amb els dits també.
  Ara ja podem treure la crema pastissera de la nevera... i treballar-la una mica.
L'escampem a sobre de la primera capa de pasta de full. Tot això, amb la planxa de full col·locada ja en la safata per al forn, eh?
 Escampeu-la bé... però procureu no arribar a les cantonades.
 Deixeu un dit a cada banda per poder "segellar" totes dues capes de full.
  Perfecte.
Ara, amb el dit mateix, podeu mullar amb aigua les cantonades. D'aquesta manera la pasta quedarà totalment segellada i ben enganxada.
 Ara, amb l'ajuda del corró....li posarem la capa de sobre.
 Poc a poc i bona lletra.
  Perfecte. Només ens queda pessigar les cantonades per a evitar que surti la crema.
Heu de fer el mateix que feu amb les empanades: pessigar i ajuntar les dues capes i enroscar-ho cap a dins.
  Amb una mica de gràcia, vaja. Que quedi uniforme.
 Ara, escamparem aquest massapà per sobre de la coca.
 No us precupeu si no queda massa curiós..ja que ara ho haurem de cobrir tot amb clares muntades.
 Agafeu els 50 g de clares que ens queden i munteu-les amb unes barilles i un cassó.
 Paciència... no pareu d'airejar les clares, que es munten molt ràpid.
 En tres o quatre minuts...ja gairebé ho tenim.
 Ara, escampeu bé les clares muntades (aquesta mena de merengue), per sobre del massapà.
 Tireu-la de qualsevol manera....
 ...i desprès, amb la mateixa mà, l'escampeu per tot arreu.
 Perfecte.
 Ara només ens queda posar pinyonets per sobre...
 ...i molts, que no en faltin.
 I finalment, el sucre...
 ...també, una bona quantitat....
Genial, només ens queda enfornar-la uns 20-25 minuts a 200º graus. Al principi de la cocció col·loqueu la coca a part mitja-baixa del forn... i desprès a la part mitja-alta, per torrar la capa superior.
Prepareu un cartró i blonda... compreu-los a les botigues del "tot a cent"... i no feu el borinot presentant els dolços en un plat o en un paper d'alumini.
 Penso que ja està ben cuita.
  Sí, sí, això ja ho tenim nanos.
  Quina pinta. Deixeu-la refredar una bona estona.
  Mireu l'interior de la coca....
  És una coca molt bona de gust.
 A veure, la tastem....ummm.
 Els convidats han gaudit de valent avui.
Bon profit!

6 comentaris :

  1. L'autèntica recepta crec que és un secret molt ben guardat :)

    ResponElimina

  2. Albert tinc un dubte, fa falta punjar la pasta de full de dalt? A la coca de cabell d'angel veig que la punxes perque no s'infli, però en aquesta no ho fas, és perqué el massapà pesa i no deixa que el full pugi? Ja em diràs.

    ResponElimina
  3. Hola Lou,
    El full puja si no es punxes, cert, i serà més o menys alt depenen del gruix de la massa.
    La resposta a la teva pregunta es que si, que qualsevol pes que hi poses (ja sigui expresament o sigui un farciment com aquest cas) farà que el full no pugi.
    La part d'adalt li passa una mica el mateix,
    Gràcies pels teus comentaris.

    ResponElimina
  4. Albert!

    L'he feta i ha quedat boníssima. Els he fet la broma que l'havia comprada a la pastisseria i s'ho han cregut !!!!

    Gràcies, tens un blog maquíssim

    ResponElimina
  5. Aquesta coca cal guardar-la a la nevera?, es per la crema catalana...
    Bon blog!
    Grácies
    M.Carme

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !