inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

diumenge, 20 de maig de 2012

Coca de fruita



>Doncs aquí la teniu.
La coca de Sant Joan per excel·lència.
Una recepta molt demanada per tothom... i jo us porto una recepta totalment professional:  la que s'utilitza en la gran majoria de pastisseries. Hi ha moltes receptes fetes amb massa mare, però aquesta es de brioix sense mare mare. El brioix, ja hem vist com fer-lo.
I espero que em perdoneu, però com ja hem vist moltes receptes de amb el pas a pas del brioix... partirem de la massa feta. Per tant, us recomano la lectura de la recepta "Brioix" abans de continuar.
Entendreu que no es necessari repetir el mateix Procés d'una massa tant versàtil com és aquesta.
Un cop fet el brioix, us explicaré com fer les clàssiques coques de fruita de Sant Joan (i de Sant Pere).
Aquesta és l'autèntica recepta de pastisseria, feta amb amassadora KitchenAid... i utilitzant fruita confitada de primera qualitat. Us recomano la lectura del consell "On comprar fruita confitada".
No us desanimeu, perquè podeu fer-vos les coques a casa amb una mica de paciència i... de ganes, és clar.
Tot i això, jo (com a ex-pastisser) sempre defensaré les coques de pastisseria per sobre de tota la resta (fleques, panificadores, supermercats,etc).
Si, ja sé que són més cares, però el procés d'elaboració artesà que utilitzen les pastisseries té un cost que heu d'entendre que s'ha de pagar. El resultat, com tota la resta de producte de pastisseria, és un producte "incomparable" a la resta d'ofertes industrials, i sense a entrar a parlar de la matèria primera (com cremes en pols i pinyons de baixíssima qualitat) que s'utilitzen en molts casos. Potser, tot i pagar més diners per una coca de pastisseria, comparativament, estem pagant més cares les industrials, ja que si s'utilitzen ingredients barats el marge de benefici és molt superior.
Vaja, que les coques barates encara haurien de ser més barates.
El meu consell és que si no us la podeu fer vosaltres i si l'economia us ho permet, compreu coques de pastisseria.
És clar, potser em direu que no sou massa exigents amb les coques. Jo és que sóc de morro fi....ho sento.
I per acabar, us recomano veure les receptes de les altres coques típiques de Sant Joan com poden ser la Coca de crema, la Coca de llardons, la Coca de full amb cabell d'àngel... i també, la coneguda i farcida de crema Coca de Llavaneres.

Així que... què us sembla aquesta coca?...vinga va, que vull escoltar les vostres opinions.

INGREDIENTS
Brioix (proporció per 500 g de farina )
fruita confitada (meló, carbassa, cirera, taronja)
1 ou batut
50 g  de pinyons europeus
sucre
anís

ELABORACIÓ

Preparem la fuita confitada: el sucre, els pinyons....

... n'hi posarem molts de pinyons. A les pastisseries procuren posar els justos... perquè van molt cars, però si te la fas tu -i al teu gust- doncs jo recomano posar-ne molts.

Pastem el nostre brioix.
Si voleu veure el pas a pas, us recomano veure prèviament la recepta de la pasta de brioix .

Sobretot que tingui una bona elasticitat.
Deixeu-lo reposar 10 minuts abans d'estirar-lo, que perdi el nervi inicial.

Les coques de fruita, normalment, són ovalades... però si voleu la podeu fer quadrada.

L'estirem bé....

...us podeu ajudar amb les mans també.

Jo m'he aficionat molt a utilitzar paper cuisson i així no embruto gaire la safata del forn.

Ara decorem la nostra coca.

Enganxeu ben fort les fruites, sense por, apretant.
Penseu que si no les enganxeu fort... quan fermenti la massa saltaràn amb facilitat.

Més o menys... que hi hagi de tot i ben repartit.

Ara hem de deixar que llevi la massa. Han de passar de 2 a 3 hores ( al mes de Juny, a l'hivern més).
L'heu de deixar en un lloc sec i sense corrent d'aire -com pot ser el forn- (apagat és clar).

Passades unes hores...veureu com la massa ha augmentat el triple...

...podeu apreciar l'alçada....

Està perfecte. Si us fixeu, la fruita ha quedat enganxada...però no incrustada com podríem pensar, i és que el procès de fermentació té molta força.

Us haureu adonat que no he pintat la coca amb ou batut. Normalment, a les pastisseries, s'utilitzen estufes per accelerar el procès de fermentació. Això permet tenir la coca ben llevada en només 25 o 30 minuts. És clar, si heu de deixar la coca pintada amb ou cru durant tres o quatre o cinc hores... és una mica perillós (sobretot a l'estiu). Per tant, no passa res si la pinteu a posteriori.
En qualsevol cas, us recomano la lectura del consell "Com accelerar la fermentació del llevat".

Batem un ou i pintem la nostre coca amb molta cura de no abaixar-la.

Procureu no fer-ho, però no passa res si també pinteu la fruita.

Ara, tirarem una bona quantitat de pinyons per sobre de tota la coca.

I sucre, en abundància també.

Que no en falti per enlloc... que sigui un tot un pecat menjar-ne un trosset.

Ja la tenim apunt per enfornar. Ara prepararem el forn entre 180-200º C sense ventilació. La ventilació al forn es pot utilitzar per a fer pujar masses i pa de pessic... però només uns instants... molt de compte perquè podeu ressecar i cremar el brioix, val més que no engegueu el ventilador. A més, el procés de llevat del brioix ja l'hem fet abans d'enfornar.
La ventilació també s'utilitza molt per repartir la calor dins el forn, quan hem de coure més d'una safata alhora.

Enfornem la coca durant uns 12-15 minuts. Vigileu-la bé. Ja sabeu que el brioix es crema amb molta facilitat... i seria tota una llàstima. Si cal, al final, podeu pujar la safata una mica per daurar una mica més la part superior de la coca. Però si ho veieu bé... no caldria. Cada forn és un mon.
Trobareu altres formes de coure el brioix, sobretot amb el forn més fort, de 230-240ºC graus i tenint la coca entre 4-5 minuts dins el forn. Aparentment obtindreu un resultat similar, però compte amb els forns domèstics ja que podem cremar amb facilitat el brioix. Us recomano provar totes dues tècniques amb el vostre forn i escollir la que millors resultats us doni.

El toc final: un plugim d'anís per sobre la coca quan surti del forn. Així no és necessari, però si ho feu li donareu a la coca un acabat espectacular. Guanyarà en brillantor, en gust i en aroma.

Ja està la coca perfectament cuita.

Hi tirem un raig finet d'anís per tota la coca. No l'heu de banyar, eh?...de fet, el més adient seria utilitzar un vaporitzador.
L'anís barrejat amb el sucre calent farà que aquest caramel·litzi...i generi una crosta brillant de sucre que diu "menja'm".

Ara deixeu-la refredar una mica... però que no li toqui l'aire.

Aquí teniu la coca de Sant Joan més tradicional de totes.
Ja sabeu que el brioix només aguanta un dia... i a l'endemà s'asseca molt. Si el voleu conservar durant més temps... tapeu-lo amb un drap net.

Quina esponjositat, eh?....

Serviu la coca en cartró i blonda, sobretot.
Desprès de treballar-s'ho només faltaria servir-la en un plat o un safata cutre... no feu el borinot!

Ummm... què bona. I és curiós perquè al tastar-la, automàticament , necessites una copeta de cava ben fresc, oi que sí?

Antigament sempre retirava la fruita, no m'agradava... però si la fruita és de bona qualitat... és tota una delícia.

En voleu un trosset?
-"sí, però... del mig"
Sempre hi ha algú a qui no li agraden les cantonades i només vol trossos del mig... oi que sí?... jo en conec uns quants d'aquests.
Doncs us diré que d'aquesta coca en concret... no en deixareu ni les cantonades, jeje.

Vinga va... la repartim... que cadascú agafi el seu trosset!
Si la voleu conservar toveta, tapeu-la amb un drap sec i net... sempre quan ja sigui freda.
I si us en sobra, i a l'endemà s'ha assecat molt el brioix... només l'heu de tallar a trossets individuals i torrar-la al forn fins assecar-la completament fent-ne secalls... estan boníssims amb el cafè amb llet.
Bon Profit!
I bona revetlla a tothom!

NOTA: FOTOS DE LA REVETLLES ANTERIORS

Aquesta coca de crema la vaig farcir força...ja que era per una bona colla de triperos.

No està bé que ho digui jo,però la coca de fruita....va quedar perfecte, de pastisseria.

La coca de llardons sempre és tot un plaer.

En vaig unes quantes, i totes elles fetes el mateix dia.
Fins la propera !

46 comentaris :

  1. Ja sé d'on treuré la recepta de la coca d'enguany...
    Nani

    ResponElimina
  2. Ei, gràcies per haver tret "demuestra que no eres un robot..."
    Nani

    ResponElimina
  3. ya tengo ganas de que llegue Sant Joan para ponerme las botas,Fantastica coca mestre
    saludos

    ResponElimina
  4. Les coques de fleca o pastisseria no tenen res a veure amb els de supers, etc!!
    Nosaltres l'any passat vam fer la d'en Narcís, la tenim al blog, però caldrà també tenir en compte aquesta!!!
    petonets

    ResponElimina
  5. Gràcies a tots !!!.
    ...i la coca del Narcís, ojo, que és la coca del Narcís...tot un mestre.

    ResponElimina
  6. Hola!! acabo de descubrir tu blog y me ha gustado muchísimo! para empezar ya me he anotado esta deliciosa receta, y he estado mirando algunas otras que tienes y me encantan! a partir de ahora ya tienes otra seguidora :-)

    ResponElimina
  7. Albert, em sembla que aquesta me l'emportaré amb el teu permís!! m'encanta la massa de brioix!! Marta

    ResponElimina
  8. Endevant Marta !
    Bienvenida Laura !

    ResponElimina
  9. Albert, et tenia molt pressent a l'hora de fer aquesta recepta, et clono el post segur, s'acosten dates senyalades!!
    Una recepta totalment professional, molt professional!!

    ResponElimina
  10. Perfecte.. assaig general a 1 mes vista:))
    ja tinc comprada la fruita confitada. Això és planificació!!
    Després tots serà presses el dia abans!
    et deixo una recepta amb l'anís del mono també:
    http://cuinacinc.blogspot.com.es/2012/04/rosquilles-de-lantonia.html

    ResponElimina
  11. Gràcies Jordi...espero que la disfrutis.
    ...i unes rosquilles de l'Antònia formidables i entranyables !

    ResponElimina
  12. Hola, descubrí tu blog hace poco, buscando recetas de cocas para Sant Joan, y tras mucho mirar, me decantñe por la tuya. Estoy encantada! Me ha gustado muchísimo y me ha ayudado sobremanera el invento de la fermentadora casera en el horno.

    No pude comprar aceite esencial de limón, así que a cambio puse 10 gramos de ralladura de limón para 500 gramos de harina, y en vez de manteca de cerdo usé 75 gramos de mantequilla.

    Lo único que me despistó fue la canela en la foto, hasta que me di cuenta que era vainilla, pero por lo demás, todo perfecto. Ayer me divertí mucho, y le he perdido el miedo al briox en casa =)

    Mi Kitchen Aid acabó bastante recalentada, la pobre, pero valió la pena ^^

    Un abrazo desde Barcelona, y seguiré haciendo tus postres =)

    Muchas gracias por tus explicaciones tan detalladas y las fotos ^^

    ResponElimina
  13. Ysondra, tienes toda la razón. He quitado la foto de la canela por que confundía. Gracias por avisar. Me alegro que te haya salida bien !!!!
    Enhorabuena !!!

    ResponElimina
  14. Buena no, divina!

    Estoy encantada con todo lo que aprendí, me lo pasé teta =) Yo soy más de repostería y panadería, pero visto el resultado, seguiré practicando tus recetas del día a día también =)

    También hice la de llardons, aunque compré la masa, porque no me animaba a ponerme con el hojaldre casero, que era mucho rato.

    Cuando la vi salida del horno, me sentí súper orgullosa ^^

    ResponElimina
  15. Mi enhorabuena pues !!!!
    Tú y sólo tú eres la creadora de la coca que has hecho para los tuyos...y eso és lo que cuenta. Buen trabajo culinario y social.
    Respecto, el hojaldre és un poco peligroso de hacer, sobretodo en verano y con margarinas no preparadas para hojaldre. Has hecho bien.

    ResponElimina
  16. Aquesta tarda em poso a fer coques, de fruita i de crema!!!!

    ResponElimina
  17. ...com diu el Lluís Llach..."que tinguis sort" !!! jeje !!!

    ResponElimina
  18. Ja he fet aquesta coca diverses vegades i sempre ha estat un èxit total. En recomano totalment la recepta. Tampoc cal esperar a Sant Joan per gaudir d'una coca fantàstica! Gràcies per compartir-la!

    ResponElimina
  19. Gràcies pels comentaris Jordi. I és cert, les podem fer en altre època...però jo que ho he provat...vols que et digui una cosa?...es fa estrany. Les coses es gaudeixen a cada moment. És com els panellets. Amb un cop l'any n'hi ha prou.
    Clar, es que tenim moltes coses a tastar durant l'any eh?....i si no mireu-vos la secció del Calendari Pastisser.

    ResponElimina
  20. L'Ariadna pregunta:

    Hola Bon dia,
    En primer lloc donar-li les gràcies per compartir les seves receptes i felicitar-lo per explicar-les tan bé.
    Fa pocs dies vaig descubrir el seu blog, buscant precisament com fer la coca per la revetlla de Sant Joan.
    La meva pregunta és, si puc guardar la massa del briox a la nevera un parell de dies abans de posar-la al forn., o bè fermentarà i ja no la podrè fer servir
    Si la faig el mateix dia, quants dies aguanta la coca per tal que no quedi seca?
    Moltes Gràcies

    ResponElimina
  21. Molts em pregunteu el mateix: si es pot fer el brioix dies abans i congelar-lo o guardar-lo a la nevera.
    D'entrada, Ariadna, et diré que la massa de brioix sembla fàcil de fer...pero dona molts desenganys.
    Això no vol dir que no ho intentis....i es probable que et quedi bé. Però quan ja et pensis que la tens dominada,....un bon dia...et sortirà malament.
    No es per desanimar-te eh?.
    Respecte a l'elaboració...no té massa sentit fer-la el dia abans i deixar-la reposar a la nevera. Només necesites 30 min per fer la massa, i la resta de temps és de fermentació. Es probable que t'agafi pell i desprès no llevi correctament.
    Per tant, a l'estiu, sempre aconsello fer-la de bon matí (si fas la massa a les 6 o 7, a les 10:00h-11:00h la tindràs al forn i a les 12:00h freda per consumir)
    A l'hivern ja és diferent, i si que es pot fer la massa de nit (sobre les 22:00h-23:00h) i deixar-la llevar més hores. A les 06:00h del matí la pots coure.
    El brioix és una massa que es pot congelar perfectament, tant abans del procés de llevat, com un cop cuita, però mai llevada.
    Si la congeles sense llevar...l'hauràs de deixar descongelar a temperatura ambient (res de microones ni forn).
    Si la congeles ja cuita, obviament, mai tindrà el puntet de recent feta...però queda prou bé.
    Un altre consell: si no n'has fet mai (i si pots) jo faria una prova de brioix abans de jugar-te-la el mateix dia de la revetlla.
    Moltes gràcies pels teus comentaris.
    I molta sort a tots amb les coques !!!

    ResponElimina
  22. Aquesta Juny 2013...molts heu tingut problemes per fer llevar les coques...i es que a 20-22 graus...no és fàcil. La temperatura ha estat anormalment baixa. Jo mateixa he hagut d'utilitzar el "truc" o tècnica de convertir el forn en estufa i forçar el procés de llevat.
    Tot i això, ja he vist que heu fet molt bona feina. Enhorabona a tots per la vostre feina !!!

    ResponElimina
  23. Hola Albert, enguany volia fer coca per St. Joan per primer cop i basant-me en el teu brioix però em sembla que l'enllaç a la recepta no funciona. Almenys que ho sàpigues!
    Salutacions!

    ResponElimina
  24. @Albert, arreglat! gràcies per avisar i disculpa les molèsties! una abraçada!

    ResponElimina
  25. Bon dia Albert,
    L'any passat vaig fer la massa de briox per fer la coca de crema de sant Joan i va quedar molt bona, va ser un èxit. Aquest la vull tornar a fer però una pregunta: Si faig la recepta per 500 gr de farina em sortira 1 coca o dos ?

    ResponElimina
  26. @Laia, amb 500 g de farina et sortiran un parell de coques de bona mida. Una abraçada!

    ResponElimina
  27. Hola! Estic mirant receptes per fer la coca i veient els comentaris de la gent i el gran pas a pas que has fet, em sembla que té molt bona pinta!!!

    Tinc un dubte sobre el forn, i és que si cal fer a dalt i a baix o només abaix, ja que indica lo de ventilació però no he vist sobre el tipus d'escalfament... sé que cada forn és un món (diga-m'ho a mi) però per saber aproximadament, com saps que ja està cuita? simplement perquè està doradeta? cal punxar-la amb un escuradents o com?


    Sobre la recepta del brioix, el llevat premsat és el fresc, no? que es pot comprar per exemple a Mercadona. El colorant només és per donar el color groc típic, però no faria falta posar-ne, oi?
    i la llimona, pel que veig en comentaris aquí, es pot modificar per ratlladura de llimona directament?
    És millor llet o aigua freda? per saber, ja que normalment l'aigua no es pot barrejat amb segons quins ingredients...

    Per acabar, comentar que a la pàgina d'on comprar la fruita confitada, la web dels productes d'Alacant no està bé, deuen haver canviat el domini per .es enlloc de .com, per si ho vols modificar :)

    Moltes gràcies per tot!

    ResponElimina
  28. Ah! una última cosa... posa un ou i mig, llavors si sobra mig ou, serviria per fer-lo servir de cara a mullar-ho un cop pujat, no?

    gràcies!

    ResponElimina
  29. Hola Albert.
    Aquest Sant Joan he fet les coques de Sant Joan amb les teves receptes ( de crema, de fruita, de brioix amb llardons i de full amb llardons) vaig ser el rei... juuass.. que bones.
    Només una cosa m'agradaría millorar per la propera ocasió: que els pinyons quesessin dauradets. Com ho puc aconseguir??
    Moltes gràcies per compartir amb nosaltres les teves magnífiques receptes.
    Salut!

    ResponElimina
  30. @keromi,
    Hola Keromi,
    Et contesto a sota de cada consulta
    Una abraçada!



    Hola! Estic mirant receptes per fer la coca i veient els comentaris de la gent i el gran pas a pas que has fet, em sembla que té molt bona pinta!!!

    *** RESPOSTA *** És coca de pastisseria, literalment

    Tinc un dubte sobre el forn, i és que si cal fer a dalt i a baix o només abaix, ja que indica lo de ventilació però no he vist sobre el tipus d'escalfament... sé que cada forn és un món (diga-m'ho a mi) però per saber aproximadament, com saps que ja està cuita? simplement perquè està doradeta? cal punxar-la amb un escuradents o com?

    *** RESPOSTA *** El forn s'ha de posar adalt i abaix sí i la safata enmig del forn. Quan té bon color ja està cuita. No cal punxar-la, no és cap pa de pessic. El brioix, si ha llevat bé, es cou de seguida. Vigila-ho bé que es crema de seguida, no t'has de refiar mai del brioix al forn.


    Sobre la recepta del brioix, el llevat premsat és el fresc, no? que es pot comprar per exemple a Mercadona. El colorant només és per donar el color groc típic, però no faria falta posar-ne, oi?
    i la llimona, pel que veig en comentaris aquí, es pot modificar per ratlladura de llimona directament?

    *** RESPOSTA *** El llevat premsat o París, és el llevat fresc en "pastilla" sí. El pots comprar a qualsevol supermercat avui dia (acostuma a ser marca Levital), tot i que alguna vegada no m'ha treballat bé del tot aquesta marca. Si tens la possibilitat de comprar llevat premsat en un forn de pa tradicional molt millor. El colorant és per donar un millor aspecte i fer-lo més atractiu a la vista, però el pots obviar. I la llimona, efectivament, pots fer servir ratlladura de llimona, tot i que l'essència líquida s'integra millor. La pots comprar en qualsevol herbolari que tinguis aprop. És un oli essencial, però assegura't que sigui per a consum (pregunta-ho).


    És millor llet o aigua freda? per saber, ja que normalment l'aigua no es pot barrejat amb segons quins ingredients...

    *** RESPOSTA *** Per Sant Joan acostuma a fer calor i per això es recomana que el líquid sigui fred i permetre treballar amb tranquil·litat la massa abans no es "desmadri" el llevat. Es pot fer amb aigua, però sempre es fa amb llet per enriquir la pasta. És infinitament més bo el brioix amb llet que amb aigua.


    Per acabar, comentar que a la pàgina d'on comprar la fruita confitada, la web dels productes d'Alacant no està bé, deuen haver canviat el domini per .es enlloc de .com, per si ho vols modificar :)

    *** RESPOSTA *** En efecte. L'adreça correcte és http://frutascolomina.es. Ja he actualitzat el link, gràcies. Si la compres ara t'arribarà a temps. Desconec on pots comprar fruita confitada per la teva zona però les botigues de fruits secs (en els mercats municipals en especial) n'acostumen a tenir.


    Ah! una última cosa... posa un ou i mig, llavors si sobra mig ou, serviria per fer-lo servir de cara a mullar-ho un cop pujat, no?

    *** RESPOSTA *** Correcte. Tal qual com ho dius.De totes maneres mai es parla de la mida dels ous, que és important. Amb un ou mida XL segurament ja fas. Pensa que de la mida S a la XL hi ha 20 g de diferència. El número d'ous sempre és aproximat i relatiu. El més important és el pes total.
    Trobaràs més info sobre els ous aquí: http://www.lacuinadesempre.cat/2014/02/ous-durs.html

    Moltes gràcies per tot!

    *** RESPOSTA *** A disposar.

    @NOTA: Si es et sembla publico aquest interessant correu al blog per a que estigui disponible per a la resta de lectors

    ResponElimina
  31. @David, si vols que els pinyons t'agafin més color baixa una mica la temperatura per poder mantenir la coca una mica més de temps al forn. Puja una mica la safata dins el forn, però vigila molt que es brioix es crema de seguida. Segur que li trobaràs el punt al teu forn. Me n'alegro que fos un èxit, bona feina! Una abraçada!

    ResponElimina
  32. Genial! L'he fet avui mateix i m'ha quedat perfecta seguint tots els teus passos. Moltes gràcies!!

    ResponElimina
  33. Gràcies per la recepta! Ja he fet el Brioix, esperant que puji... he hagut d'usar llevat congelat un mesos... A veure si podem tenir coca per a San Joan aqí tan lluny com és Japó! Sirà la primera coca de sant Joan feta a Okinawa? Saluts!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com cada any des que et vaig descobrir, ja tinc les coques llevant.., no sé si m'ho passo millor fent-les o menjant-les...
      Salut!

      Elimina
  34. Bon día! L'any passat van fer la teva coca de Sant Joan i va quedar boníssima!
    Vaig preparar la massa en una amasadora, pero la vaig haver de jubilar.
    Ara tinc un robot de cuina (mycook) amb funcions similars a la thermomix. La puc utilizar per fer la massa de briox? Algún consell?
    Gràcies i felicitats pel blog! Totes les receptes que hem probar son genials i les expliques molt bé!
    Endavant!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Momo,
      No conec aquest robot, però si té funció amassadora segur que et valdrà. Millor que facis dues tongades que una de grossa, per no fer-la patir gaire. Sort!

      Elimina
  35. Hola, es podrie sustituir el llard per mantequilla? I si no es pot, la.manteca de cerdo es desfà en una paella i la puc afegir liquida? Esq noem cuadra lo de manteca de cerdo. Jaja Moltes gràcies per la recepta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, es pot, però canvia el gust lleugerament. La manteca de cerdo és llard i el pots trobar a qualsevol súper o xarcuteria.

      Elimina
    2. I com fiques el llard? El desfas a la paella i en fiques líquido?

      Elimina
    3. Tal qual, de la nevera, juntament amb la farina. No cal desfer-lo.

      Elimina
  36. Moltíssimes gràcies per la recepta!
    Ahir vaig fer coques de pinyons, de fruita amb ametlla, de crema i cireres i de xocolata. Els convidats van quedar tots amb la boca oberta! Van triumfar!
    Durant la setmana vaig estar fent diferents proves, vaig intentar fer la massa amb un robot de cuina, però el vas s'escalfa molt i la massa no va pujar gens, pel que vaig recuperar una panificadora que l'hi vaig deixar al meu pare i la massa va quedar molt elàstica i un cop cuites les coques eren molt esponjoses.
    L'únic problema, és que tot hi haver fet les coques ahir al vespre i haver embolicat el que va sobrar amb paper aquest matí s'havien assecat molt.
    Tens algun truc per evitar-ho?
    Gràcies i felicitats pel blog!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Momo, celebro que triomfessis! El brioix, com saps, s'asseca ràpidament i no aguanta un dia per altre. Pots cobrir-lo amb un drap sec i net i sobretot evitar corrents d'aire.
      Gràcies pel feedback!

      Elimina
  37. Hola,

    gràcies pel Blog!!

    Una observació (distracció/"error"), que no veig que ningú hagi comentat).

    Quan hi dius en la tercera foto: ""Pastem el nostre brioix. Si voleu veure el pas a pas, us recomano veure prèviament la recepta de la pasta de brioix ."", el link que obra (identificat amb les paraules) "pasta de brioix" no et porta a la pàgina correcta, sinó a una en blanc; suposo que sobrant les paraules "pasta de".

    L'he fet i està boníssima!!
    Felicitats un altre cop.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !