inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 11 de maig de 2012

ARTICLE: Taller de cuina (paella)

 

Ara fa uns dies que una amiga meva, la Núria, em va proposar de fer un taller de cuina a casa seva, ja que volia aprendre a fer la paella de marisc tradicional (o arròs a la marinera).
I jo, gustosament, li vaig que sí.
Resulta que la Núria i el Jordi viuen en un loft (un àtic) molt mono...i tenen una cuina-office molt bufona....però elèctrica (cagada).
Ja sabeu de la meva predil.lecció per la cuina de gas.
Precisament una paella de grans dimensions no és el recipient més adient per cuinar en vitroceràmica.
Tot i això, m'ha sorprès a mi mateix el resultat i ha quedat força bona.
Clar, hem hagut d'anar donant-li voltes a la paella constantment per a distribuir bé la calor.
Total, que quan he arribat a casa d'ella...ja tenia fetes unes safates amb rebosteria variada de full i crema de postres...extretes de la meva mateixa recepta...i, com veureu, li han quedat més que bé.
En qualsevol cas, ens ho hem passat estupendament i hem gaudit dels "ronsitos con cola" que ens han portat el Jean i la Mailén (un altre parella d'amics cubans convidada a l'event).
A banda de veuren's, que sempre és positiu, per a mi ha estat tot un plaer ajudar-la a cuinar....i així, tot practicant i treballant plegats, s'apren de debó.
Treballant i treballant.
I aixecant-nos ben dora, ben dora, ben dora, jeje.
Com sempre dic...és més important cuinar...qué cuinar bé....(i si a sobre ho fas tant bé com la Núria...millor).
Et felicito Núria !!!...has aprobat amb bona nota !!!
Us recomano la lectura de la recepta Paella de marísc ni l'article que mostra com fer la "Paella amb foc de llenya". També podeu visitar el típic "Arròs a la cassola"...i, de fet, tota la categoria d'arrossos, un ingredients amb el que m'agrada molt treballar.

En aquesta bonica cuina vam fer el taller. A l'esquerra la meva amiga Núria i a la dreta jo mateix.
Com podeu veure, la Núria ja tenia preparades les postres.
Estàn força bé, eh?...la crema es pot millorar una mica....però. Diga'm exigent.
I vinga...a picar ceba, all, pebrot, etc....
Mentre donava ordres...anava gaudint d'uns "Ronsitos amb Cola" que preparava el Jean.
Com podeu veure, és tot un problema cuinar una paella en vitro.
No s'escalfa correctament ja que no tota la base té contacte.
Tot i així, ho vam concentrar una mica més i ho vam apanyar.
Desprès de fer el sofregit...vam flambejar el marisc amb whisky, si,si.
El Jordi, el manso de la Núria, s'ho mirava i s'encarregava de la logística i del vermut previ, però també és una persona molt interesada en la cuina, entre d'altres temes. És tot un personatge.
Doncs a mi m'agrada aquesta integració de la cuina que imposa un loft....encara que les olors...són les olors.
Núria !!!...collons !!!...que no es fuma a la cuina !!!....bé, ni a la cuina ni enlloc.
Mentre, les cloïsses i els musclos eren en remull...per purgar tota la sorra.
Preparem l'arròs...
...i ara el daurem una estona...sense para de remenar per què no s'ens cremi.
La Núria estava molt concentrada...però la resta ja començavem a fer el borinot amb tant de "ronsito".
Ja fa bona pinta.....
El brou de peix ja el tenim preparat. És el que primer vam fer.
I res...afegir l'arròs, el brou...els musclos i cloïsses....i salar-ho.
Clar, com podeu veure la cocció no és, ni de bon tros, la millor.
Tot i això, i desprès de 5 minuts de grill al forn, aquest va ser el resultat.
Estava molt bona aquesta paella...i la Núria molt orgullosa. Bona feina "zagala"!!!!
I ara ja estem pensant en fer un altre taller per ensenyar com fer les coques de Sant Joan (de llardons, de crema, de fruita, de cabell d'àngel, de Llavaneres, etc...).
Ja us explicaré com ha anat.
Està bé això dels tallers....sempre són divertits.
Bon Profit !!!

9 comentaris :

  1. si vens a ma casa també portes els postres? qué bo tot, la paella es veu molt bona encara que s´ha fet amb llum.

    ResponElimina
  2. ...eps que no els vaig portar els postres...els va fer la Núria !!!.
    I si, jo penso que per haver-la fet en vitro...va quedar massa bona i tot...no donava un duro al principi.

    ResponElimina
  3. Al final t'acostumes a cuinar amb la vitro!!
    Us va quedar ben maca aquesta paella, i les pastetes també!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. Jo continuo sent tradicional: no tinc vitro! Molt bona pinta aquesta paella.
    Nani

    ResponElimina
  5. La paella ha quedat sensacional, quina bona pinta. Que xulo aquest taller de cuina... és genial cuinar amb tan bona companyia i tan bon rotllo.
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. MUY BIEN ALBERT te salistes muy bien con la vitroceramica y os quedo una paella muy buena,porque seguro que no quedo ni un grano de arroz
    bona setmana

    ResponElimina
  7. Olé!!!! peazo de artículo que has publicado!!!
    Pues si, yo ya voy teniendo ganas de hacer la segunda sesión del taller, así que a ver cuando nos ponemos de acuerdo.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !