inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 18 de maig de 2012

Arròs de rap, emperador i gambes


Ja sabeu quan m'agraden els arrossos.
Avui he fet una variant que m'encanta...i que incorpora daus de rap i d'emperador.
La gamba vermella sempre li aporta un gust exquisit al plat, és el fet diferenciador més gran amb d'altres arrossos: la matèria primera ho és tot, nanos.
Per acabar, el gustet inimitable de les "tellerines" farà d'aquest arròs un plat totalment recomanable.
El plat d'avui és per a 4/6 persones.
Que vaig de gust.

INGREDIENTS
200gr. de daus de rap
200gr. de daus d'emperador
250gr. de tellerines o cloïsses
1 sípia a daus
20 gambes vermelles (6 per decorar i la resta les incorporarem pelades)
1/2 pebrot vermell
2 litres de brou de peix
6 tasses d'arròs
1 ceba
3 alls
4 tomàquets madurs
pebre vermell dolç
pebre negre
oli d'oliva
sal

Pel brou
espines de rap, galeres, crancs, caps de gamba,

ELABORACIÓ
Preparem els ingredients, tota la verdura talladeta en "brunoise".
El rap i l'emperador ben nets i a daus. Si ho demaneu al peixater us farà ell mateix.
La gamba contra més gustosa millor. Per això la meva preferida sempre és la vermella. Si ho feu amb llagostí o altre gamba no tan saborosa l'arròs no tindrà res a veure.
Quan compreu la sípia digueu-li al peixater que no us llenci la "salsa marró" o melsa. Li aportarà un sabor extraordinari al plat. Desprès la barrejarem amb el tomàquet triturat.
En una olla posarem a bullir el nostre brou de peix amb dos litres d'aigua més o menys.
Ara, escalfem un bona quantitat d'oli en la nostre paella...
...i fregim les gambes...
...que canviïn de color per totes dues bandes i prou. No les volem fregir del tot, nomes volem que l'oli tingui gust a gamba. Ja s'acabaran de fer amb el brou que li tirem a l'arròs.
 
Ratlleu els 4 tomàquets i li afegiu dues cullerades de pebre vermell dolç i la salsa marró de la sípia.
El brou anirà fent la seva. Amb 20 minuts tindrem prou.
  Mentre, reservarem les gambes i en aquest matiex oli farem el peix i la sípia ben talladeta.
  Ho saleu tot una mica.
Quan hagi canviat de color...ho reservarem.
Juntament amb les gambes.
  Ara, en el mateix oli (i si cal li afegim)....farem un sofregit de pebre vermell, ceba i all.
 
  Quan sigui daurat...incorporem el preparat de tomàquet i, a foc lent, deixem que caramelitzi.
Mentre, anirem pelant totes les gambes menys 6 que guardarem per a decorar la paella.
Els caps i les pells de les gambes els incorporeu al brou.
Si apreteu una mica amb un cullerot...veureu que deixaran anar tot el suquet vermell. Que bulli uns minutets més, ho colem i ho reservem.
El tomàquet ja ha canviat de color i s'ha consumit tot el líquid. És el moment d'afegir el peix i les gambes.
Ho barregem tot...per intercanviar sabors.
Ara, podem anar preparant l'arròs: una tassa per persona i una de més de regal.
Ara es qüestió d'enrosir una mica l'arròs.
  Ho heu d'anar remenant tot a foc mitjà....fins que s'enganxi una mica l'arròs.
Aneu amb compte de no cremar-ho, però si que heu d'arribar al punt de trobar-vos aquest cremadet a la paella...això li aportarà un sabor extra...i voldrà dir que l'arròs s'està daurant.
De seguida, incorporem el brou de peix fins cobrir-ho tot.
Per 6 tasses, més o menys són 2 litres de brou, però si us en falta podeu afegir aigua calenta.
Ho salem.
Ho deixem fer uns 20 minuts.
Eps !!!...que falten les tellerines. Les he tingudes una horeta en aigua i sal per purgar-les d'aigua.
Les incorporem i a esperar.
Ara podeu aprofitar per preparar el forn a 190º-200º graus en mode grill (adalt).
Un cop l'arròs sigui pràcticament cuit (no del tot), la posarem al forn per daurar la capa superior. Aquí s'acabarà de coure l'arròs.
I ja la podem servir...que us sembla?
La oloreta és descomunal.
  Emplatem i poca cosa més a dir. Un bon vinet blanc, això si.
Bon Profit !!!

5 comentaris :

  1. boníssim Albert, hui m´aniría molt bé una paelleta ummmmm!!!!

    ResponElimina
  2. Un arròs exquisit. Si el faig jo hi posaré les Gambes de Tarragona!
    Nani
    Albert, podríes desactivar la pregunta que fa quan poses un comentari, t'ho agraIré. De vegades les posen tan confuses que s'ha de repetir dues o tres vegades.

    ResponElimina
  3. Gràcies.
    Doncs, tens tota la raó amb els comentaris...
    ...a mi també m'emprenyen.

    ResponElimina
  4. un arroz soberbio Albert,y fantastico el paso a paso,que paciencia que tienes de hacerlo asi,y como te cuidas,bueno como nos cuidamos, yo hoy un arroz de bogabante
    saludos

    ResponElimina
  5. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !