inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 15 de maig de 2012

Arròs bullit


Si, si. Aquest plat també mereix un lloc en aquest blog.
No guanyarà cap premi a la recepta de l'any, però la seva senzillesa no només rau en l'elaboració. La seva senzillesa també rau en saber estar quan fa falta.
És dels únics plats que sempre són allà, quan per qüestions de salut els necesitem.
I això és molt més important del que ens pensem.
Penseu-hi una mica.
Sense fer massa soroll, l'arròs bullit s'ha mantingut generació rere generació.
I per alguna cosa serà.
És un plat que ha dignificat molts ventres...i de passada, moltes persones.
Sempre l'associem a estar malat....i és cert, però desprès d'haver patit una gastroenteritis recentment, l'he tornat a tastar i, sincerament, el pobre té una fama inmerescuda.
I es que...està bo l'arròs bullit !!!
Clar, jo entenc que menjar arròs blanc bullit, sense res mes...no fa gaire patxoca.
Per això us proposo una lleugera variació que incorpora all, julivert i una mica de safrà.
El resultat és un arròs bullit una mica més gustós....que es pot menjar estant i sense estar malalt.
Com no podia ser d'un altre manera, al C.P.C.C. trobareu varies receptes similars (recepta nº 106).
En deuen ser tantes històries darrer d'un arròs bullit....eh?....vinga va, expliqueu-me'n alguna !.
Salut !

INGREDIENTS
150gr. arròs
750ml d'aigua
2 alls pelats
unes rames de julivert
uns brins de safrà
oli d'oliva verge
sal

VARIANTS:
- Podeu bullir, al mateix temps que l'arròs, un tros de pollastre o de lluç.
- S'hi pot afegir un tomàquet sencer i una fulla de llorer
. El podeu fer amb brou de pollastre o peix

ELABORACIÓ
Preparem els ingredients.
Pesem l'arròs....i l'aigua, és important.
Salem l'aigua.
I afegim el safrà també. Més que sabor...li aportarà un coloret més atractiu que el blanc de l'arròs.
Quan l'aigua bulli...afegiu-hi l'arròs i deixeu-ho fer uns 18 minuts aprox.
Com us he comentat, podeu incorporar a la cocció un tros de pollastre o de lluç, per enriquir el plat. Tot dependrà de si us trobeu bé de la panxeta o no.
I ja el podeu servir, amb un xorret d'oli d'oliva per sobre.
És important que quedi ben regat amb aigua de cocció....ja que aquest líquid és realment el que talla els problemes estomacals.
Cullera, poc a poc i bona lletra.
Bon Profit !!!

12 comentaris :

  1. Tens tota la raó... la de vegades que vem menjar arrós bullit de petits... i ara només el fem per posar-li tomacat per sobre i un ou ferrat.

    ResponElimina
  2. ...és l'ovella negre de la cuina !!!...i l'únic que ens ajuda en els pitjors moments...

    ResponElimina
  3. juas !!!...i perdona que em rigui...però això demostra la importància d'aquest plat...tot i que gastronòmicament no guanyarà mai cap premi...

    ResponElimina
  4. Jo el faig, amb arròs blanc bullit amb oli i sal...i taxant...ratllo parmesà a sobre...
    i hem dignifico!!!

    ResponElimina
  5. Clar, però si tens mal de ventre...no interesa prendre làctics, no?....això si, segur que està més bo.

    ResponElimina
  6. A casa, quan el fem perquè tenim mal de panxa també hi posem una dent d'all a l'aigua mentre el bullim o una ceba petitona, i se t'oblida que estas menjant un plat de règim. Queda boníssim!
    Marta

    ResponElimina
  7. L'arròs és el meu ingredient preferit! Però uix, com tu el fas no! :$ Jo el menjo sequet sequet, sense suc ni oli. I jo que sóc delicada de la panxa en menjo força sovint, entre l'arròs i la camamilla vaig tirant... però tant si estic malalta com sinó, com a mínim un cop la setmana cau un plat d'arròs! Nosaltres mengem molt sovint arròs bullit amb tonyina, olives negres tallades a rodanxetes i tomàquet natural tallat a llesques... és un dels meus predilectes! I les sobres les barregem l'endemà amb enciam i tens una amanida estupenda! (per cert, m'encanta el gust de l'arròs amb el vinagre de mòdena! :D )

    ResponElimina
  8. Meritxell, aquesta recepta és de les més tradicionals de totes (segons el C.P.C.C.). Tu ja em parles d'utilitzar l'arròs bullit (blanc) per a fer amanides i d'altres plats...i per tant ja estem parlant d'un altre recepta molt diferent.
    Per exemple, podries fer un arròs blanc per acompanyar uns xipironets en salsa.
    Pèro "l'Arròs bullit", s'enten com a recepta, es fa així.
    ...i l'arròs amb vinagre de mòdena fa molt pinta, si....
    Per cert, ja se'n veuen moltes de cireres per aquí. Aviat et presentaré el "Clafoutis", jeje.
    Gràcies pels comentaris !!!...

    ResponElimina
  9. Marta, la ceba és una bona variant...i si,si, hem de fer el que sigui per a borrar del cap que és un plat de règim. Bon apunt !

    ResponElimina
  10. A MÍ M'AGRA INTREGAL EXCEPTE PER A LA PAELLA..ÉS GUSTOSÍSSIM.LAXA COM TOT EL QIE ÉS INTEGRAL. COMBINAT AMB LLENTIES ÉS MASSA, PER GUST I PER SALUT DIETÈTICA...I BULLIT AMB EL SUC DE BULLIR CARXOFES. I PATATA.PROVARÉ DEMÀ ÑA TEVA RECEPTA

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !