inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 4 de maig de 2012

Arròs amb popets i cloïsses


L'altre dia vaig anar al mercat a comprar quatre cosetes...i vaig veure uns popets molt atractius. Com que no feia massa que ja els havia fet en vi, vaig pensar d'aprofitar un brou de peix que tenia per innovar (sense massa riscos, tot s'ha de dir) i fer un arròs amb popets i cloïsses.
I la veritat, a primer cop d'ull, es que pot semblar un altre arròs mariner amb el típic gust a "paella"...que ja és prou bo.
Però sabeu una cosa?...aquests popets tenen un gust tan i tan especial que tot l'arròs adquireix sabor a pop...i el resultat és un plat ben bo i ben diferenciat de la resta d'arrossos.
Total, que passa a ser un altre de les meves recomanacions.
Com sempre, si no dic res, us presento una recepta per a 2-4 persones.
Espero que us agradi.

INGREDIENTS
300gr. popets nets 
300gr. cloissa grossa fresca
1/2 pebrot vermell picat
1 ceba picada
2 o 3 tomàquets ratllats
3 alls picats
1 litre i mig de brou de peix
4 tasses de café d'arròs (jo sempre faig una per persona més una de regal)
oli d'oliva
julivert
sal

VARIANTS:
- Mentre daureu els popets els podeu flamejar amb una mica de whisky
- Hi podeu afegir una melsa de sípia barrejada amb el tomàquet triturat

ELABORACIÓ
Renteu bé els popets.
La veritat es que el meu peixater es porta molt bé...i m'ha tret els budells...un per un.
Són mantega pura...
Renteu bé les cloïsses, ja siguin gallegues o de viver.
I reserveu-les en aigua amb abundant sal...així purgaràn la sorra que puguin tenir.
En una paella amb un bon raig d'oli, daurem els popets.
Però molt de compte perqué al contenir molta aigua....peten i us podeu cremar. Tingueu a mà una tapa per evitar esquitxades....i les criatures fora de la cuina.
Quan tinguin una mica de de color els reservarem.
En el mateix oli, sofregirem el pebrot vermell....i desprès la ceba.
...i una mica desprès afegim també l'all. Deixeu que tot plegat agafi coloret.
Ara li tirem els tomàquets ratllat i els barregem bé.
Baixeu el foc al mínim i tapeu la paella. Deixeu que caramelitzi una estona.
Però compte no se us cremi...si s'acaba el líquid (o l'aigua dels tomàquets). Busquem precisament aquell punt on gairebé es comença a enganxar....i tot plegat té un flaire i un aspecte ben maco.
Ara incorporem els popets.
Apujem el foc a la meitat i deixem que els popets els barregin bé amb el sofregit 3 o 4 minutets.
Ara ja podem tirar l'arròs. Recordeu, una tassa de café per persona és suficient.
Remeneu-lo una estona....per daurar també el gra d'arròs.
Quan comenci a fer sorollet i veieu que s'enganxa l'arròs....voldrà dir que ho esteu fent bé.
Ara és el moment de apagar el foc i sortir a fer un vermut....o de tirar el brou i continuar. Jo ho acostumo a deixar preparat fins aquí....llavors podem sortir a fer un tomb sabent que el dinar estarà fet en 20-25 minuts, el que trigui l'arròs en coure.
Doncs som-hi, afegim el brou de peix ben calentó i repartim bé l'arròs. Si us falta brou ho podeu completar amb aigua.
Ara, en una olla a banda, obrirem les cloïsses al vapor. Es poden posar directes a la paella, però és més segur fer-les al vapor....ensumar-les (per si hi ha alguna dolenta) i si tot és correcte, afegir-ho a la paella. Si estàn tancades, no sabreu si alguna està dolenta....i us pot espatllar tot el plat.
Saleu l'arròs.
Tireu un raig d'aigua i tapeu la cassola amb una tapa. En 3 o 4 minuts estaràn totes les cloïsses obertes.
Afegiu-les a la paella.
Rectifiqueu de sal si cal.
Quan el gra d'arròs encara sigui un pelet dur....ja podeu parar el foc, que s'acabarà de coure en la seva pròpia escalfor. Deixeu reposar la paella 5 minuts.
Com sempre, us recomano passar-la 4 o 5 minuts pel grill del forn i daurar-la per dalt. Així tindrà millor presència. Afegiu-hi una mica de julivert picat.
I aquí teni aquest fantàstic arroset.
A jalar nanos.
Qué bo que estava...l'hauré de tornar a fer aviat.
Acompanyeu-lo amb un bon blanc frescot.
Bon Profit !!!

4 comentaris :

  1. Saps una cosa?
    Mai l'he fet amb popets l'arròs. Sempre hi poso sípia o calamars.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. Té molt bona pinta. Llàstima que no es trobin popets d' aquests tan bons per Amsterdam. Potser no ho valorem suficient però a Catalunya tenim una matèria prima per cuinar boníssima.

    ResponElimina
  3. no lo he hecho nunca el arroz con pulpitos pero tomo nota,fantastico arroz
    bon cap de setmana

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !