inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 10 d’abril de 2012

Brioixeria: "Saretes"


Qué bona és una "Sara"!
Aquesta és la versió de la pasta individual, la "Sareta". Aviat us publicaré la recepta del pastís.
Quan hi penses...et venen al cap termes com "mantega", "sucre", "ametlla"....però els pensaments no li fan justícia, per què el sabor d'una "Sareta" és d'aquelles cosetes ben trobades.
El gust de la "Sara" és inimitable.
Desprès de menjar-la...passat unes hores...encara trobes algun trosset d'ametlla entre les dents...quan ja ni te'n recordes de la "Sara" (i no has pogut rentar-te les dents,clar)....i el regustet és diví. Vaja, que no és el mateix trobar-te una resta de xoriço que de "Sareta".
Ummm...em penso que m'estic posant una mica groller....oi?
Us adjunto la autèntica recepta de pastisseria i recordeu que heu de tenir fets prèviament l'almívar, la mantega pastissera, la planxa de pa de pessic i torrar l'ametlla filada.
Però no us desanimeu...que es fan ràpid aquestes coses. Pel matí, en una horeta feu els ingredients...i per la tarda, en un altre horeta, acabeu les "Saretes". Es qüestió de montar-se bé i no fer una muntanya d'aquestes receptes que són una mica més elaborades.
A més, el resultat val molt la pena.
No us oblideu de visitar la recepta dels "Negritos"....que es fa exactament igual que la "Sareta" però amb trufa fosca enlloc de mantega.




INGREDIENTS
200gr. mantega pastissera
1 planxa de pa de pessic
sucre bany (almívar + brandi)
ametlla filada torrada
cirera confitada per decorar

ELABORACIÓ
 Primer de tot torrarem l'ametlla filada.
 Jo la compro al Makro, però la podeu trobar per tot arreu.
Poseu el forn a 160-170º graus i escampeu bé l'ametlla sobre un paper "cuisson". Deixeu-la que es torri durant uns 12-15 minuts. De tant en tant, li doneu la volta per torrar-la per totes dues bandes.
Compte que un cop torrada es crema amb facilitat.
 Un cop torrada...escampeu-la sobre el taulell per refredar-la.
Un cop freda...ja la tenim apunt.
Ara farem la planxa de pa de pessic. Us recomano la lectura d'aquesta recepta. Teniu dues opcions: fer-la de la forma tradicional o fer-la amb emulsionant. Jo, si en tinc, sempre la faig amb emulsionant...ja que em garanteix un millor resultat.
 Ara haurem d'atemperar la mantega pastissera que tenim feta i conservada a la nevera.
 Al foc directe, ben baix, i remenar fins aconseguir una textura untable.
 Preparem el sucre bany....amb una mica de brandi...
 Normalment es posa un 30% de licor.
 Remeneu-lo bé.
 Prepareu una safata amb l'ametlla filada escampada....ja veureu per què.
Per a donar-li més volum a la sareta....farem dos pisos de planxa.
 Banyeu bé la planxa amb el preparat de sucre bany.
 I ara untem la planxa amb mantega....una bona quantitat...
 Repartiu-la bé.
 Li posem un altre capa de planxa per sobre, encara que siguin retalls trencats, i banyeu-lo denou.
 Tornem a untar de mantega.
 Ara, com si fos un braç de gitano...ja podem enrotllar la planxa...fent una lleugera pressió.
 Amb una ganivet de serra...tallarem les porcions...
 Més o menys de la mida d'un dit gros de gruix...
I ara, poc a poc i bona lletra...si teniu pràctica ho podeu fer com es mostra a la foto (jo es que n'he fet milers)...si no, deixeu la sareta al taulell i unteu-la de la millor manera posible....
 Procureu que hi hagi la mateixa quantitat de mantega per tot arreu.
 Us sortiràn de 4 a 6 saretes amb una planxa.
Ara és qüestió d'arrebossar la sareta amb l'ametlla. Va molt bé poder deixar la sareta a l'inrevés a sobre de l'ametlla, per aixó ens anirà bé tenir-la escampada.
 I les anem reservant.
 Fins tenir-les totes.
 Amb la mantega sobrant...farem unes "roses" decoratives.
 Utilitzarem un cornet estriat gros.
 Nomès hem de fer quatre roses...així que no cal que ompliu massa la mànega.
 Disposeu les saretes en la safata final, amb cartró i blonda.
 I fem la rosa...
 És qüestió de pràctica...si en feu unes quantes us sortirà.
 I el toc final...mitja cirereta confitada.
 I ja les tenim acabes, nanos.
 Xules, eh?
  Quan fas una mateixa cosa però de forma duplicada....com que guanya en bellesa, a que si?
A gaudir. Recordeu que si les voleu fer per les criatures les podeu banyar amb almívar sol i omitir el brandi...o fer unes amb alcohol i d'altres sense...tot marcant-les amb decoració diferent.
Quina pasta més bona !!!
  Ummmm....
També podeu veure com fer la "Sara" de pastís...que he fet per la mona de pasqua.
Bon Profit !!!

4 comentaris :

  1. uauuu!!!! jo quan faig individuals tallo el pa de pessic amb el motlle rodó i sempre he de "llençar" algun racó.
    M'encanta fer el braç de gitano i tallar-lo, gràcies oer l'idea!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. Doncs precisament tant les saretes com els negritos (a la pastisseria) es fan per aprofitar tots els retalls de planxes. Gràcies pel comentari dolça.

    ResponElimina
  3. fenouillin [fanuj] N.m. Ancient especialitat gastronòmica mediterrània. Plat dels déus en la mitologia, que és utilitzat pels druides com a ofrena.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !