inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 27 d’abril de 2012

Pollastre agredolç amb pinya


Avui he fet una recepta que feia temps que volia fer.
De fet, és una recepta de la meva dona. Sempre que el fa li surt boníssim...però avui he volgut fer-lo a la meva manera (diga'm carallot).
Aquest plat es pot de dues maneres: a l'estil wok o a l'estil estofat.
Es poden saltar el pollastre i les verdures a banda...i donar-li al guisat una presentació més tipus "wok" i es pot estofar el pollastre amb les verdures. Les textures resultants són diferents, però totes dues versions són molt bones.
Jo l'he fet estofat.
Quan el torni a fer la meva dona...us mostraré la versió wok, on les verdures també queden més cruixents.
Espero que us agradi.

INGREDIENTS
1kg de pit de pollastre a daus
2 rodanxes de pinya en almívar
1 got de suc de pinya en almívar
brou de pollastre
2 pebrots verds a daus
2 pastanagues a tallets
1 ceba grossa mal tallada
pebre negre
oli d'oliva
sal

Per a la vinagreta
1 cullerada de "maizena"
4 cullerades d'oli d'oliva
3 cullerades de vinagre de vi blanc
1 cullerada de salsa de soja

Vinagre balsàmic de mòdena i llavors de sèsam per a la decoració del plat.


ELABORACIÓ
 
Preparem tots els ingredients. Com veureu, necesitarem un pot gran de pinya....més que res pel suc...ja que nomès volem dues rodanxes de pinya.
 Renteu bé el pollastre.
Com sempre us proposo, quan feu caldo de pollastre...n'heu de fer molt...i congelar-lo. Avui utilitzaré aquest brou per al guisat. Si no en teniu, podeu comprar-lo ja fet o utilitzar aigua amb una pastilla de brou concentrat.
 Tallem els pebrots verds (ja rentats)...a daus grossos.
 Fem més o menys el mateix amb les pastanagues, prèviament pelades.
 I el mateix amb la ceba.
 Preparem el got de l'almívar de pinya.
 Poseu un bon raig d'oli a escalfar.
 Saleu i empebreu el pollastre i daureu-lo una mica.
 A foc fort...
 De seguida, incorporeu la verdura...
 Tot junt. Ho remeneu una estona....uns 5 minuts.
 Ara ja li podem afegir el brou de pollastre que hem escalfat prèviament.
 I el got del suc de l'almivar de pinya.
 Tapeu-lo i deixeu-ho coure uns 15-20 minuts a foc mitjanet.
 Ara preparem la vinagreta que incorporarem al guisat.
 Una cullerada gran de soja.
 Tres de vinagre...
 ...quatre d'oli...
 ...una de "maizena"...que ens farà lligar la salsa...
 ...i ho remenem bé...heu de desfer bé la farina de blat de moro...
 Talleu les dues rodanxes de pinya a dauets macos.
 Aprofiteu per salar el guisat.
 Tasteu que tal va el pollastre. Si ja és cuit....
 ...podeu incorporar la pinya....
 ...i la vinagreta...
 Remeneu-lo bé.
 Deixeu coure 5 minutets i ja estaré llest per servir.
L'he emplatat tot tirant per sobre unes llavors de sèsam...que li van molt bé al plat...i un raig de vinagre de mòdena.
 Fa bona pinta, no?
 Està molt bo aquest plat, la veritat...i encara que no ho sembli....s'hi pot sucar pa.
Bon profit !!!

3 comentaris :

  1. Bona tarda Albert! fa 5 mesos que em vaig vindre a viure aqui a Holanda, i al cap de no gaire vaig començar a trobar a faltar el menjar de la nostra terra. Cercant per internet vaig trobar el teu bloc i l' he utilitzat per fer alguns plats. Per tan volia aprofitar l' ocasió per donar-te les gràcies, i en segón lloc felicitar-te pel teu bloc ja que trobo que és magnífic.

    Bon profit!

    ResponElimina
  2. Gràcies Enric i benvingut.
    Doncs et diré que no ets l'únic seguidor que tinc desde Holanda....mira't l'article "Clafoutis de cirera".
    Espero que et faci servei el bloc.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !