inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 13 d’abril de 2012

Pastís de poma


>Feia temps que tenia ganes de fer un pastís de poma....d'aquells que et serveixen amb una bola de gelat, amb una mica de nata....xocolata o el que més ens agradi.
No estic parlant de la coneguda Tatín ni del no tan conegut Púding de poma, si no d'un pastís de crema amb poma.
És fàcil de fer, només us caldrà preparar una crema pastissera prèviament...i la resta és bufar i fer ampolles.
És una pastís d'aquells de "mitja tarda" que dic jo....però no dura més de dues "mitges tardes", tampoc.
Està molt bo.
És clar, res a veure amb la  versió industrial.
Per cert, si voleu saber on comprar productes de pastisseria, us recomano la lectura del consell "On comprar productes de pastisseria".


INGREDIENTS
1 kg de crema pastissera
1 planxa/full de pasta brisa (quebrada)
3 pomes Golden
gelatina de poma de pastisseria per pintar
1 xarrup de vi dolç Pedro Ximénez
1 ou batut
sucre

ELABORACIÓ
Primer de tot prepararem la nostra crema pastissera.
Com sempre, barregem els ingredients degudament....
...i la deixem coure fins que la pala de fusta s'aguanti sola. Deixar refredar.
Us recomano la lectura de la recepta crema pastissera.
Utilitzarem un motlle metàl·lic rodó i força pla, però si en teniu de silicona, millor.
Cobrirem el motlle amb una capa de pasta brisa/quebrada. La podeu fer vosaltres o comprar-la a qualsevol supermercat, que ara hi venen tota mena de masses preparades.
Retallem la massa sobrant.
Acabem d'arreglar bé les cantonades evitant bombolles d'aire.
Ara prepararem el farciment d'aquest pastís...
...tot afegint una copeta de Pedro Ximénez a la nostra crema pastissera (ja freda).
Barregeu-la bé amb un batedor. Aquest vi dolç li aportarà un regustet molt agradable.
Omplim el motlle amb la crema.
Més o menys, fins la meitat del motlle. Escampeu-la bé i piqueu una mica per sota el motlle per fer sortir les bombolles d'aire.
Ara pelarem les pomes. Primer els hi traurem el cor.
I en farem talls en forma de mitja lluna i tots del mateix gruix.
Anirem col·locant la poma pel voltant del nostre pastís.
Es tracta de muntar cada trosset de poma sobre l'anterior fins que us quedi així de bonic.
Finalment, l'interior de la rotllana el podeu acabar en forma de flor.
Bateu un ou.
I pinteu la poma de forma generosa.
Finalment, tirarem una mica de sucre per sobre.
Aquest sucre desprès es fondrà i li aportarà un toc dolç a la poma.
Enforneu el pastís de poma a 180-190º graus durant uns 45 minuts.
Vigileu-lo bé i punxeu-lo amb una punxa de ferro per a comprovar si l'interior està cuit o no.
Deixeu-lo refredar una estona.
Quins colorets eh?
Abans que estigui del tot fred, l'emplatarem. Jo ho faig com si es tractes d'una truita i utilitzo la tapa d'una cassola.
Ja li hem donat la volta. Ara, a sobre, que és la part inferior, li posarem un cartró amb blonda.
Alehop !!!...mitja volta més i ja tenim el nostre pastís de poma.
Deixeu-lo refredar completament.
Només ens quedarà pintar-lo amb gelatina de poma.
Aquesta gelatina de poma, apart de brillantor, li aportarà un gustet molt característic a poma que considero "vital" per a presentar aquesta recepta. Un pastís de poma sense gelatina no és un pastís de poma.
És gelatina de pastisseria. Jo la compro a Solé&Graells, que tenen botiga online, però la podeu trobar en moltes pàgines de productes de pastisseria.
S'ha d'escalfar i deixar refredar fins al punt que estigui freda però no quallada.

Si està una mica calenta tampoc passa res, ja que es tracta d'un producte cuit.
No podríeu pintar un gelat per exemple. Per això seria millor un nappage o gelatina en fred.
Pintem el pastís amb abundant gelatina.
De fet jo el pinto, el deixo una estona i, un cop quallada la gelatina del pastís, el torno a pintar per donar-li una segona capa i garantir un gruix ben maco.
I ja la tenim.
A que us menjaríeu un trosset ara?
A gaudir !!!
Clar, depenent de lo gordos que sigueu, podeu servir-la amb una bola de gelat, nata, xocolata, una crema anglesa, etc.
Acompanyeu-la amb una copeta del mateix Pedro Ximénez.
Fuas....ja sé que em repeteixo i em recreo...però es que aquestes fotos s'han de veure.
El que us deia: amb una mica de xocolata.
Bon profit !!!

20 comentaris :

  1. Mmmmmmm m'encanta el pastís de poma i aquest té una pinta estupenda. Salutacions i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  2. ara em menjaria un bon tros, qué bo!!!!!

    ResponElimina
  3. Que bona, juntament amb el pastís de formatge, aquesta és de les meves preferides! T'ha quedat perfecta i boníssima. Jo la faig igual però no hi poso el licor

    ResponElimina
  4. Collons, no es poden veure aquestes fotos amb gana.... quina pintaaaaaa !!!! Sembla fàcil, ho faré.

    ResponElimina
  5. Oh! I jo que encara he d´esmorzar! Uf quina gana m´has fet venir! Sembla de pastisseria!
    Petons

    ResponElimina
  6. És de pastisseria, jeje.
    Gràcies.

    ResponElimina
  7. Hola! Sóc seguidora teva (en silenci fins ara) i ho sóc "per culpa" del meu marit, que va descobrir el teu blog (per cert, si encara no ho han fet, el suggeriré a RAC1, al programa d'en Basté); però no ens n'anem "por los cerros de Úbeda i anem al gra:

    Avui he fet crema pastissera "a la teva manera", que m'ha quedat genial, però ara veig que per fer el pastís de poma també n'hi poses. La meva pregunta és:

    La crema, que ja és cuita, no queda sucarrimada, tanta estona més al forn?

    A veure si tinc sort i no estàs mirant la final de la Champions i em respons abans de que m'hi posi i ho descobreixi per mi mateixa :)

    Felicitats pel teu blog, és del més genial que he vist!!!

    Salutacions cordials des del meu mar.

    ResponElimina
  8. Hola Montse,
    D'una banda, si veus la secció de reconeixements al bloc, et diré que ja fa un temps que RAC1 el va recomanar, però gràcies igualment.
    Respecte a la crema pastissera no t'amoïnis...que no es socarrimarà !!! juas,juas. Pensa que la crema, un cop cuita, estabilitza la seva textura. Encara que la tinguis al forn una bona estona no li passarà res...
    Tú fes-ho....confia en el que et dic i veuras que bona queda.
    Per cert, aquesta és l'autèntica recepta de crema pastissera segons el Gremi de Pastisseries de Barcelona.
    Gràcies pels comentaris !!!

    ResponElimina
  9. ...i si...estic veient (de reull) la final de la xampions...jeje...però no es que m'interesi massa, clar...

    ResponElimina
  10. Ho sabia, sabia que ja devien haver recomanat el teu blog! ;)

    Moltes gràcies, bon diumenge!

    ResponElimina
  11. Albert bon día ahir vaig fer la tarta de poma que tan bona cara fa. vaig seguir al peu de la lletra la recepta, va quedar molt bona, ens la vam menjar tota.amb el eu permis esta setmana la penjae al bloc. gracies per aquestes receptes.

    ResponElimina
  12. I tant que si Francesc, enhorabona si t'ha quedat bé. M'en alegro molt !

    ResponElimina
  13. I aquesta també l'hem tastada
    http://www.flickr.com/photos/pastaperalscatalans/8089580170/in/photostream
    Vaig afegir Moscatell a la crema, la gelatina era neutra i la pasta brisa la que faig normalment.
    SUPER!
    Gràcies

    ResponElimina
  14. Hola, avui l'he fet i m'ha quedat boníssima

    ResponElimina
  15. Una suggerència:Podries fer un dia el pastís de poma crumble? L'he menjat i està boníssim. Gràcies

    ResponElimina
  16. Albert hola,sempre he utilizat la gelatina de poma que s'escalfa, peró fa temps que no la trobo i avui per casualitat he trobat un lloc que en tenian gelatina en fred,i la he comprat, un cop a casa crec que no em servira per fer un pastis de poma, oi que no? el volia fer el dissapte, sino el pintare amb melmelada de albercoq diluida amb aiguaper surtir del pas també queda bé, gràcies i petons

    ResponElimina
  17. Home, la gelatina de poma és ideal per aquesta recepta. Pintar amb albercoc sempre és l'últim recurs de tots.
    Si no la trobes, compra-la on-line com faig jo. Als consells ho comento.
    Sort Antònia !

    @Maria Vidal, enhorabona !!!...i respecte al pastís de poma crumble...el faré, però de moment mira't la Tatin.

    ResponElimina
  18. Gràcies Albert, ja fare el que em dius, peró avui ho fare amb la melmelada d'albercoq diluida amb aigua i donan-li un petit bull. No m'he atrevit fer servir la gelatina freda, m'ha fet por de cagar.., gràcies i quan vulguis fes una reunió amb tots els seguidors i ens en fas unes variacions de tartaletes i pastissos, Bon cap de Setmana, petons pels nens.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !