inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 10 d’abril de 2012

Mona de Pasqua (Tradicional)


>Us presento la Mona de Pasqua més tradicional de totes. Si busqueu per internet, trobareu que hi ha diferents receptes per elaborar la massa, utilitzant massa mare, etc.
Però en moltes pastisseries ja us dic que és molt habitual utilitzar la mateixa massa del brioix. Ja veureu que no té gaire misteri el tema. Només haureu de coure un ou prèviament: veieu la recepta "Ous durs".
No us perdeu les receptes de les altres mones, encara més típiques per Quaresma, que son:
http://www.lacuinadesempre.cat/2013/03/mona-de-pasqua-trufa.html 
Mona de Pasqua: Trufa
http://lacuinadesempre.blogspot.com.es/2012/04/mona-de-pasqua-sara.html
 Mona de Pasqua: Sara
 http://www.lacuinadesempre.cat/2014/04/mona-de-pasqua-classica.html
Mona de Pasqua: clàssica


INGREDIENTS
300 g de pasta de brioix
1 ou dur
1 ou batut per pintar
sucre llustre

ELABORACIÓ
Us recomano la lectura de la recepta "Brioix".
Un cop reposat...estireu-lo una mica...
...que quedi pla, amb un gruix d'un dit aproximadament.
Ara, fent una mica de pressió, incrustarem un ou dur enmig.
I ja està. Tonto eh?
Heu de deixar que llevi la massa durant un parell o tres hores. Però jo, com ja us he explicat, utilitzo la tècnica de posar el forn en mode estufa per accelerar el procés i en 35-40 minuts ja la tinc pujada.
Us recomano la lectura del consell: "Com accelerar el procés de fermentació".
Com podeu observar...ha llevat el triple.
Ara només l'hem de pintar amb ou batut, i amb cura per no abaixar la massa.
Enforneu la mona 200-220ºC durant uns 10-12 minuts. Però vigileu-la bé perquè el brioix es crema molt ràpid.
Hi ha qui cou el brioix a temperatura ben alta, a 230-240º graus durant la meitat de temps, però ho heu de tenir molt per la mà. Si no ho controleu, se us pot cremar o, si no ha llevat bé, quedar cru de dins. 
Ja està cuita.
Deixeu-la refredar una estona.
Tireu una mica de sucre llustre per sobre amb l'ajut d'un petit sedàs.
Quatre plomes....i apa, ja tenim una Mona Tradicional.
Ara a veure qui se la fot....havent mona "de l'altra" també. Però està molt bona, eh?
Bon Profit !!!

5 comentaris :

  1. Apa! que bé que t'han quedat!!. Per cert, gràcies per aclarir-me lo de la yema i crema caremada... hem pensava que era el mateix. Com sempre dic, el que se ho he aprés gràcies als vostres blogs, revistes, llibres i a la meva mama i iaia, per suposat! i una mica per intuició i al meu afany per inventar i provar coses ji ji ji. Salutacions.

    ResponElimina
  2. fantastica esta mona tradicional Albert

    ResponElimina
  3. Gràcies per la recepta m'ha quedat genial i la meva nena no li agrada massa el dolç aquesta li agradarà.

    ResponElimina
  4. Li he fet al meu nen que encara no té l'any i no li puc donar masses guarreries encara jeje, i li ha encantat! Merci
    Hi hem afegit matafaluga que me mare la recordava així.

    ResponElimina
  5. @Sandra, cada dia s'aprenen coses noves, oi?
    @Miquel, gràcies nano.
    #Elena, ho celebro molt !!!
    @Ariadna, molt bé !!!...interesant això de la matafaluga, si.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !