inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 8 de març de 2012

Trena salada de brioix


Avui he fet un parell de Bismarcks de nata i amb el brioix que m'ha sobrat he improvisat una trena de pernil dolç, formatge i sobrasada.
El resultat ha estat asombrós. Ha agradat molt a tothom, ja que l'he servit per a fer el pica pica abans de dinar.
Us recomano servir-lo acabat de fer, una mica calentó i tot.
Us aconsello veure prèviament la recepta del brioix.
No cal dir que el farciment el podeu fer del que més us agradi (frankfurt, pernil salat, xoriço, formatge blau, carn rostida amb bolets, etc,etc..).
Arreplegueu tot el que us sobri per la nevera i feu neteja, però intenteu no llençar el menjar...que sempre sap greu.

INGREDIENTS
300gr. pasta de brioix
1 tira de pernil dolç gruixuda
3 tranxetes
sobrasada de Mallorca
1 ou
llavors de sèsam

ELABORACIÓ
Abans de res preparem el brioix tal i com us indico en la recepta del brioix.
Un cop hagi reposat 10-15 minuts, farem boles i les deixarem reposar el mateix temps.
Partim la bola per la meitat i fem dues tires...

Estireu-les bé i desprès aixafeu-les fins que quedin molt i molt planes.
Ara farcirem cada tira de brioix
Una amb pernil i formatge
...i l'altre...amb sobrasada de Mallorca...
...i formatge.
Perfecte. Ara les hem d'enrtollar per separat.
Amb una mica de paciència...anirem enroscant fent una lleugera pressió.
Procureu que no se us trenqui i que el farciment no pugui sortir.
Amb les dues tires farcides, farem una trena.
Com les de tota la vida, vaja.
Ara és qüestió d'unir tots dos extrems i formar una circumferència a mode de tortell. Si voleu la podeu deixar recta o tallar-la en dos trossos.
Baitu un ou i pinteu la trena
Com que és un brioix salat...li anirà molt bé una decoració com les llavors de sèsam.
Molt bé.
Ara, una de dues...o deixeu llevar el brioix durant 3 o 4 o 5 hores o utilitzeu la tècnica de convertir el forn en una estufa. Com sempre, us aconsello llegir el consell "Com accelerar la fermentació del llevat".
Un cop el brioix hagi doblat el seu tamany ja podrem preparar el forn per coure'l.
A uns 190º graus....estarà bé.
Vigileu bé el brioix que de seguida es crema, però uns 10-12 minuts segur hi estarà.
I ja el podem servir en cartró i blonda.
Per dins, es dibuixen el pernil i la sobrasada.
Està molt bó, titots....i el podeu fer per esmorzar, berenar o dinar.
Bon Profit !!!

9 comentaris :

  1. espectacular, una cosa mes que m'apunto.

    ResponElimina
  2. Quina trena més bona. No n' he fet mai cap...

    ResponElimina
  3. Dóno fé de que està per llepar-si els dits!!!!

    ResponElimina
  4. Això ha de ser boníssim!!! m´ha agradat com has explicat la recepta, ha quedat molt clar...petons

    ResponElimina
  5. Quina bona pinta que te aquest brioix. També podries publicar els bismarcks de nata
    Bona cuina

    ResponElimina
  6. Els publicaré Narcís....però em falta acabar un amb iema cremada.

    ResponElimina
  7. Una recepta boníssima!!! No cal dir que me l'apunte. Només de veure les fotos ja salivava. T'ha quedat preciós.
    Salutacions.

    ResponElimina
  8. A mi no m'ha quedat tant vistos però estava bonísim¡¡ tornaré a provar a veure si em queda tant maca com a tu¡¡

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !