inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 19 de març de 2012

Popets amb all i julivert


Receptes de pop n'hi ha moltes.
Una de les que més m'agraden és aquesta.
Com diria el Tomàs "mini-Molina"...una recepta bufonota i senzillota, jeje.
Ah!...i no....no són popets a la planxa amb all i julivert com pot semblar a primera vista (que també són molt bons).
Això són uns popets cuits en una reducció de vi blanc....que queden amb aquesta suculenta caramelització de vi...que entra pels ulls.
Els popets d'aquesta mida...tant petitonets, son mantega pura nanos. No cal bullir-los, ni congelar-los ni donar-li cops amb la ma de morter...per què mai us quedaràn durs.
Són molt fàcils de fer, així que si voleu gaudir d'una bona tapa, entrant o "platillo"....compteu amb aquests tradicionals popets amb all i julivert.
I ara m'en recordo d'un....que patirà molt veient aquestes fotos...per què és un fanàtic dels pops....a que sí?.
Recepta nº 882 del C.P.C.C.


INGREDIENTS
500gr. popets petits
1 got de vi blanc
sal

Per la picada
4 grans d'all
julivert
oli d'oliva

ELABORACIÓ
Com podeu veure, aquests popets de mida mitjana (que també he comprat per fer-los d'un altre manera) si que requereixin d'una certa cocció prèvia per estovar-los una mica. Contra més gran sigui un pop...més dura és la seva carn.
Però per aquest plat utilitzaré popets mini....dels més petits.
No sempre en trobo a la peixateria...i s'ha d'aprofitar. Així sí...van molt cars (a 53eu/kg).
La recepta és per mig quilo de popets, però jo nomès he comprat uns 300gr.
Com podeu apreciar...son molt menuts...i ja els he demanat nets.
D'entrada, posarem una paella a calentar mentre rentem i salem els popets.
Saltem els popets directament.
Veureu com de seguida canvien de color i es tornen rosadets...tirant a vermellós.
Aquest primers 5 minuts serviràn per què els pops treguin tota l'aigua que porten.
Mentre, podem anar obrint un vinet blanc....un albarinyo Rias Baixas...
...omplirem un got......i el tindrem apunt...
Encara queda aigua...ho veieu?
Ara ja no hi ha. El soroll de la cocció ha canviat...i comencen a petar una mica i tot.
Aquest és el punt que busquem per continuar amb el plat.
Prèviament hem preparat una picadeta d'all i julivert...amb oli d'oliva verge extra.
Tirem gairebé tota la picada per sempre...reservant una miqueta per muntar el plat.
Quines olors !!!
...ja podem afegir el vi...
...si està a temperatura ambient millor que fred...
Ho remenem una mica...ho salem...
...i baixem el foc....ho deixem a foc mitjanet...
Nomès cal tapar-lo i deixar reduïr el vi....uns 15 minuts aprox.
Passat aquest temps...notareu que la textura ha canviat...les flaires són espectaculars...i pràcticament ja no queda suc...
Ja ho podem emplatar.
Aqui els teniu.
Regueu-lo tot amb la mica de picada sobrant...

I suqueu pa en aquesta salseta tan espectacularment saborosa...eh?
...un trosset de pa...un popet....i un glog de vinet...
Bon Profit !!!

6 comentaris :

  1. que buenos estos pulpitos asi me encantan¡¡¡

    ResponElimina
  2. Doncs si, estic patint molt !!!!!... deu meu, quina pinta... si quasi bé sento l'olor !!!... demà mateix m'en vaig a comprar per fer, hala !

    ResponElimina
  3. Quin tapeo tas muntat amb un PIM PAM!!
    Gaudeix i bon profit!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !