inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dissabte, 31 de març de 2012

Pèsols amb mandonguilles


Una recepta més que tradicional.
Qui no ha menjat mai uns pèsols amb mandonguilles?
Però feu les mandonguilles carallots!...que les que venen al super no valen res i van inflades d'aigua ( i d'altres cosetes).
Els pèsols, segurament, hauràn de der congelats ja que no s'en troben fora de temporada.
La quantitat es per fer-ne unes 25-30 mandonguilles. Ja sabeu que sempre recomano cuinar una mica més i tenir per congelar.
Un recurs culinari que agrada a grans i petits.

INGREDIENTS
250gr. carn de porc picada
350gr. carn de vedella picada
400gr. pèsols bullits
4 o 5 tomàquets ratllats
2 cebes trinxades
1 ou
4 alls
molla de pa de pagès
julivert
llet
sal
pebre
oli d'oliva
aigua

VARIANTS:
- Podeu afegir un polsim de canyella a la massa de les mandonguilles
- Podeu utilitzar brou de pollastre en lloc d'aigua
- Es poden acompanyar amb carxofes, patates, mongetes bullides o arròs blanc
- Per lligar la salsa podeu afegir unes cullerades de tomàquet fregit o una cullerada de farina disolta en aigua

ELABORACIÓ
Primer de tot prepararem les mandonguilles.
Li treurem la molla a unes 3 o 4 llesques de pa de pagès.
Afegiu-hi un bon raig de llet...
...i amb les mans ben netes, feu una pasta.
Ara ja podem incorporar la carn picada, sal, all, julivert i els ous.
Barrejar tot junt. fins aconseguir una massa uniforme.
Ara ja és qüestió d'anar fent pilotilles...i enfarinar-les.
Prepareu una paella amb abundant oli calent...i fregiu-les.
...per totes dues bandes.
Mentre, ja podem posar els pèsols a bullir.
Us aconsello la lectura de l'article: "Temps de cocció de les verdures".
Reserveu les mandonguilles fregides.
Trinxeu una ceba de Figueres.
Podeu colar l'oli de fregir les mandonguilles i utilitzar-lo per acabar el plat.
Netegeu bé els tomàquets. Jo es que tinc la mania que poden tenir insecticides encara.
Ratlleu els tomàquets.
Un cop cuits els pèsols, reserveu-los.
Ara feu un sofregit amb la ceba, l'all i el tomàquet amb un gotet d'aigua i deixeu-lo fer "xup-xup" a foc lent durant 15-20 minuts. A mi m'agrada fer el sofregit de tomàquet en una paella.
Vigileu no falti aigua i rectifiqueu de sal. Ara ho ajuntarem tot en una cassola.
Ajunteu els pèsols i les mandonguilles amb la salseta de tomàquet. Ara es qüestió d'escalfar-ho tot plegat uns 5 minutets i ja està.
Ja tenim les mandonguilles i pèsols que tant agraden a la meva filla.
I ara us donaré un consell per acompanyar aquest plat amb un bastonet cruixent de brick.
Enrotlleu un parell o tres de fulles brick sobre sí mateixes.
Doneu-li una certa pressió mentre les enrotlleu per què quedin fermes.
Enforneu-la a 190 graus durant uns 10-12 minuts fins que quedi daurada.
I aqui teniu el plat muntat.
Us agrada o qué?...ja sé que no sòc cap "autor", però penso que presentar i muntar amb gràcia un plat té molta importància.
Ummmm....
El bastonet està cruixent i va de meravella per sucar el plat.
Bon Profit !!!

6 comentaris :

  1. M'encanten les mandonguilles. I tens raó, molt millor si són casolanes. T'han quedat fantàstiques!
    Marta

    ResponElimina
  2. No he comprat mai mandonguilles fetes. A casa surten tan bones, suposo com les teves...
    Nani

    ResponElimina
  3. Un clàsic genial! Provaré això de la canyella

    ResponElimina
  4. Molt bona pinta! I com sempre, una recepta molt ben detallada.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  5. Aquestes mandonguilles t'han quedat de sucar-hi pa, és un plat que m'encanta. Jo tampoc les compro mai, però si ho fes, veient el teu pas a pas tan "currat" segur que no les tornaria a comprar fetes. El bastonet de brick és una idea molt bona per acompanyar.
    Fins aviat

    ResponElimina
  6. Les mandonguilles sempre fetes a casa. I ara que és època de pèsols la recepta és boníssima.

    Xul·lo el bastonet.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !