inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 23 de març de 2012

Morralet i sepiones en la seva tinta


Doncs no no, no coneixia el "morralet".
Resulta que he vist unes sepiones molt petites a la peixateria...i entre mig, estàven barrejades amb un altre espècie molt curiosa.
Bàsicament son igual que els popets...però tenen dues "ales" molt curioses....i gust són una mica més suaus que el pop...tota una del.lícia, vaja.
Segons la vikipèdia, el morralet (Sepiola rondeleti) és una espècie de cefalòpode comestible natiu del nord-est de l'Atlàntic i del Mediterrani incloent l'estret de Sicília, el mar Egeu, l'Adriàtic, Màrmara i Mar de Llevant. En el nord-est de l'Atlàntic s'estén des del mar del Nord fins Senegal.
És l'espècie de Sepiola més comuna al Mediterrani.
Són de color marró però poden canviar el color a voluntat. Tenen el cos molt semblant a una sèpia petita però aplanat i sense una cresta que els envolta sinó unes expansions en forma d'orelleta que els ajuda a desplaçar-se. El mant del cos de les femelles fa fins a 60 mm mentre se sap que hi ha mascles que no passen de 25 mm. Viu sobre fons sorrencs o en prats de Posidonia oceànica fins a 450 m de fondària. Són carnívors, mengen petits peixos i crustacis. No passen per l'estadi de larva.
Total, que jo ho he fet tot barrejat, les sepiones amb el morralet....i ha resultat un plat extraordinàri i facilísim de fer.
Serviu-lo a mode de tapa i triomfareu. Nomès us caldrà 10 minuts de rellotge per preparar-los.
Us recomano molt aquest plat.


INGREDIENTS
400gr de sepiones petites i morralet (tot junt)
2 alls
oli d'oliva
sal
julivert picat

VARIANTS:
- Hi podeu afegir un bitxo picadet
- Podeu afegir vi i fer una reducció

ELABORACIÓ
 Com podeu veure, ho he comprat tot barrejat. Ho netejarem amb aigua i ja està.
 Aquest és el morralet. És curiós l'animalet, eh?...amb aquestes ales?
 I aquesta és la sepiona.
Segons el peixater....el "morralet" és una trampa. M'explicaré. Sembla ser que quan compren una caixa de sepiona petita (que va molt cara) et posen a la part d'abaix una bona quantitat de "morralet" que, tot i ser molt bó, és força més barat que la sepiona....i per aqui ve la "timada". Una curiositat, vaja. No pagueu més de 15eu el quilo pel "morralet".
 Escalfeu una mica d'oli en una paella.
Tireu el morralet i les sepiones prèviament rentats amb abundant aigua, però sense netejar ni treure res de res.
 Saleu-los una mica.
Veureu com de seguida canvien de color. Penseu que tant petitets no cal fer-los gaire...quedaràn super tovets.
 Piqueu una mica de julivert i uns tallets d'all.
 Al principi aniran deixant tota l'aigua que tenen...
Quan canvii el soroll...veureu com l'aigua s'ha consumit...i es comencen a torrar. Afegiu l'all i torreu-lo una mica. Remeneu-lo una mica i veureu com la tinta de les sepiones van canviant de color el plat.
 Podeu afegir l'all picat. Que això ja ho tenim fet.
 I res , serviu-lo calentet.
És un producte exquisit de gust, i ja veieu que pràcticament no necesita res mes.
 Umm...quin coloret, quina olor...i quin gustet. I suqueu pa a la salseta, si us plau !!!
Bon Profit !!!

4 comentaris :

  1. el sepionet si què el conec y m´encanta, probaré esta recepta, perque jo els faig a la planxa i au.

    ResponElimina
  2. Carayyyyyyyyyyyyyyyy que ricoooooooooo, Mmmmm hasta aquí parece llegarme el olorcito de tan suculento plato!!!

    Me encanta.
    Besos

    ResponElimina
  3. Quina pinta aquest plat Albert. Fa temps que no veig sepionets al mercat...
    Bin cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  4. hola
    com es netegen els morralets estan hichados de ......

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !