inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 28 de març de 2012

Cassola de lluç a la marinera

Un d'aquells plats de peix senzills però exquisits. De les millors maneres que podeu fer un lluç, de veritat.
De fet, no deixa de ser una salsa marinera tradicional, però amb un puntet picant.
Espero que us agradi.

INGREDIENTS
4 talls de lluç fresc sense espina
200gr. cloïssa grossa fresca
4 tomàquets madurs ratllats
3 alls
1 ceba de Figueres trinxada
oli d'oliva
julivert
uns brins de safrà
1 bitxo
un got de vi blanc
un got d'aigua
una cullerada de farina
pebre negre
sal

VARIANTS:
- Podeu utilitzar brou de peix en comptes d'aigua
ELABORACIÓ
Escalfem (poc a poc) una caçola de fang al foc....amb un bon raig d'oli d'oliva.
Sofregim la ceba de Figueres ben trinxadeta.
Mentre, anirem ratllant els tomàquets.
Ara ja comencen a sortir més bons els tomàquets. Ens acostem a la temporada.
Rentarem les cloïsses i , si tenen sorra, les deixarem una estona en aigua i sal.
Picarem un bitxo, que li aportarà un lleuger toc picant molt agradable al plat. Si no us agrada el picant, el podeu obviar completament.
Quan la ceba comenci a canviar de color, afegiu-hi el bitxo...
...i el tomàquet...
Ho remeneu una micona...i ho tapeu. Baixeu el foc i deixeu que el tomàquet es faci uns 10 minuts.
Mentre, en una ma de morter, picarem dos o tres alls amb una mica de julivert i un polsim de sal.
Afegim també uns brins de safrà....i ben picadet...fins que es desfaci tot.
Avui utilitzaré un Blanc Pescador que ja tenia obert. No és que un vi d'agulla sigui el més adient per cuinar, però escolta....no encetaré una ampolla ara !!!...quedarà bé segur !!!
...omplim un got...
L'afegim al nostre sofregit.
Tapem i deixem coure uns 15 minuts, fins que s'evapori l'alcohol.
Ara ja podem anar rentant els lloms de lluç. Saleu-los i empebreu-los.
Per un altre banda, afegirem una cullerada de farina en un got....
...i la barrejarem bé amb aigua freda...fins que no quedin grumolls...
Ho incorporarem també al nostre guisat.
Remeneu-lo bé. Això ens farà lligar la salseta.
Ja ho podeu salar...
...i ja podeu incorporar el peix...
...les cloïsses ben netes...
...i la picadeta d'all i julivert per sobre...
...i nomès hem d'esperar uns 10-12 minutets més...
...tapat i a foc mitjanet...
Passat aquest temps, jo sempre recomano donar-li un cop de grill al forn
En 5 minuts obtindreu aquesta capa tan espectacular que diu "Menja'm !!!!"
...i quina olereta que fot...
Ja el podem servir...a taula...i emplatar.
Feu-vos amb un bon trosset de pa....per què us farà falta.
Les cloïsses li van que ni pintades al llucet...
...un llucet que es desfà a la boca...quina meravella de peix.
I clar, ho acompanyaré del Blanc Pescador que ja tenia obert. No és (ni de bon tros) dels vins blancs que més m'agraden, però fresquet...entra bé. Sempre és millor que un Lambrusco, no?
Bon Profit !!!

11 comentaris :

  1. Gràcies companys !!!...el lluç sempre triomfa.

    ResponElimina
  2. Fa temps que segueixo aquest bloc, m'agrada perquè hi ha receptes de tota la vida i molt ben explicades (per a principiants com jo va molt bé!). Avui he fet la cassoleta de lluç, ha quedat boníssima!!!
    Moltes gràcies!!!

    ResponElimina
  3. @Marta, ho celebro doncs !!...enhorabona !!!

    ResponElimina
  4. Bona recepta!! La he fet un parell de vegades però, en comptes de tomàquet natural, he posat tomàquet fregit de pot i a la darrera també he afegit tres gambes vermelles. Felicitats pel blog.

    ResponElimina
  5. L'esic fent... A veure k tal... No soc molt fanàtica del lluç i crec k millorarà molt fent-lo així.
    Moltes gràcies!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !