inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 27 de març de 2012

Cloïsses a la planxa amb llimona


He cuinat les cloïsses de mil maneres...i al final de tot, t'en adones que la millor manera, on realment asaboreixes l'autèntic gust d'una cloissa és fent-la a la planxa (o al vapor)....amb una mica de llimona.
Veureu com es fan en 5 minuts de rellotge....i queden fabuloses.
Clar, com sempre, el que mana és la qualitat de "l'arròs"...que diuen....és a dir, que la cloïssa sigui bona i fresca i que no tingui sorra, clar.
Llavors ja tindreu guanyada el 90% de la recepta.
I recordeu que si teniu problemes amb el colesterol...les cloïsses us ajudaràn a baixar-lo, cosa que no passa amb d'altres crustacis i/o mariscs.
Podeu utilitzar la mateixa recepta per fer les tellerines, vieires, musclos o d'altres productes similars.

INGREDIENTS
400gr. cloissa grossa (gallega)
3 alls
oli d'oliva
llimona
sal

ELABORACIÓ
Escalfeu una paella amb un xorret d'oli d'oliva.
Quan sigui calent, fregiu els alls a daus.
Sense deixar que agafin massa color...incorporeu les cloïsses ben rentades.
MOLT DE COMPTE !!!! PERILL DE CREMADES !!!....vigileu si tireu aigua en oli ben calent, com és el cas, veureu com de seguida comença a xispejar i a saltar alguna que altre gota d'oli....
...tapeu-lo de seguida i no us cremareu.
Passats uns segons, quan l'oli sigui ben barrejat amb l'aigua de les cloisses...deixarà de petar i serà el moment d'aixecar la tapa per salar-ho. Tapeu-lo de nou...fins que les cloisses s'obrin.
Em penso que ja us vaig explicar com obrir una llimona amb una mica de gràcia, no?....doncs ara també ho farem.
De seguida que totes les cloïsses siguin obertes...ja podrem parar el foc.
Penseu que es couen amb la mateixa escalfor que tenen...i si queden una mica crues, molt millor.
Tireu un bon raig de llimona...i remeneu-les bé. Si voleu afegir més sal...serà el moment.
Les emplatem....i tirem per sobre un raig d'oli d'oliva.
I a gaudir...que són dos dies.
A mi m'agrada servir-les com a tapa pel vermut.
Xucleu les closques de cloïsses...que tenen un gustet extraordinari.
Una copeta de vi blanc ben fresqueta....i no cal res més.
Bon Profit !!!

6 comentaris :

  1. a punt per la cervesa o el vermut!!!

    ResponElimina
  2. Una recepta senzilla i boníssima on la llimona hi juga gran part del pes d'aquesta. Ens ha agardat molt!

    Al bloc de Esfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, us hem portat una notícia que esperàvem amb candaletes per anunciar-vos. Isma Prados va entregar una cistella de Esfruita.com al guanyador del 4t Concurs de la Festa del Senglar de Sant Aniol de Finestres.

    Podeu veure la notícia a: www.esfruita.com/assessorem/isma-prados-entrega-una-cistella-de-esfruita-al-guanyador-del-4t-concurs-de-la-festa-del-senglar-de-sant-aniol-de-finestres

    També aprofitem per recordar-vos que si cliques "m'agrada" a la pàgina de Facebook d'ESfruitafacebook.com/Esfruita tindràs un 5% de descompte en la primera compra a més a més del fuet de regal per la primera compra. I amb una compra superior a 30€, et regalem una ampolla d'Oli de Pau.

    ResponElimina
  3. Gràcies pel comentari Reme !!
    I gràcies també ESfruita, encara que t'agrairé no fer publicitat dins els comentaris. Espero ho entenguis. Per les vostres ofertes podeu enviar-me un correo, millor.

    ResponElimina
  4. Que bones aquestes cloíses pel vermut!!! jo et convido a ous farcits i una cerveceta... petons,

    ResponElimina
  5. Que bones... mmmmmmm !!!!... aixi estàn excel.lents, pero a la marinera també...

    ResponElimina
  6. Diumenge ja tenim aperitiu!! Rapid i facil... Per cert una pinta estupenda!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !