inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
23 Febrer Dijous Gras: Coca de llardons Truita de Dijous Llarder (23 de Febrer) amb botifarra d'ou Arriba la Quaresma amb els típics bunyols. Enguany, Dimecres de Cendra és l'1 de Març Escudella de blat de moro escairat Rebosteria pastissera: Pastes de poma Amanida d'alvocat, tomàquet i tonyina

dimecres, 21 de març de 2012

CONSELL: Temps de cocció de les verdures

Moltes vegades ens toca coure verdures i tenim dubtes de quan de temps les hem de tenir bullint.
Doncs és més important del que pensem.
Desprès passa el que passa...i es que les pastanagues o la patata està dura...els pèsols es desfan...i els espinacs han perdut totes les vitamines...etc...etc..
A mi m'ha passat això (i encara em passa) i per aquest motiu vull adjuntar aquesta guia ràpida amb la cocció de les principals verdures de casa nostra.
Penseu que és una cocció convencional, es a dir, ni al vapor ni amb olla exprés.
També passa que moltes vegades, si hem de bullir diverses verdures no sabem quina posar primer i quina desprès, a que no?
També depèn de com les talleu, si les feu a trossets petits o les feu senceres.
L'experiència us donarà el coneixement necessari, està clar.
"De mica en mica...s'omple la pica", deien els meus pares i avis.
En qualsevol cas, aquesta és una guia orientativa ja que l'estat de la verdura i l'època de l'any també n'alteren molt el resultat.
Haureu d'estar atents a la textura, sabor i color de les verdures en coccions excessivament llargues.
Si les voleu utilitzar com a guarnició d'altres plats us recomano deixar-les una mica "al dente" i refredar-les amb aigua i gel per tallar de sobte la cocció i conservar el color. Reserveu-les ben tapades a la nevera.
No cal dir que el temps de cocció dependrà també de la mida de la peça i del tall.
No es el mateix la mongeta tendre prima....que la més ample.
Espero que aquesta taula us sigui d'utilitat....ja que a mi em fa molt servei.


Minuts 
de 
cocció 
Bledes (fulla)
5-8
Bledes (tija)
25-30
Col blanca/verda
5-7
Carxofes
25-30
Api
10
Bròquil
10
Col de Bruseles
8
Pèsols frescos
15-20
Pèsols congelats
5-7
Cebes
40-50
Mongeta tendre
15-25
Coliflor
25-30
Espàrrecs
20-25
Espinacs
8-10
Patata
20-25
Porro
30-35
Pebrot vermell
25-30
Pebrot verd
30-35
Carbassa
20-25
Pastanaga
20-25

5 comentaris :

  1. Molt bé que publiquis els temps per a fer les verdures. Jo les faig al vapor i controlo mentres es fan.
    Nani

    ResponElimina
  2. Hola, encantada de saludarte, cuando puedas pasa por mi blog en la entrada del 22-03-2012, que tengo un regalito para ti.
    Un beso.
    Lidia.

    ResponElimina
  3. Hola Albert.
    Les verdures es posant quan l'aigua vull ? En fred ? El temps es comta a partir que vull ? Merci.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !