inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 21 de març de 2012

CONSELL: Temps de cocció de les verdures

Moltes vegades ens toca coure verdures i tenim dubtes de quan de temps les hem de tenir bullint.
Doncs és més important del que pensem.
Desprès passa el que passa...i es que les pastanagues o la patata està dura...els pèsols es desfan...i els espinacs han perdut totes les vitamines...etc...etc..
A mi m'ha passat això (i encara em passa) i per aquest motiu vull adjuntar aquesta guia ràpida amb la cocció de les principals verdures de casa nostra.
Penseu que és una cocció convencional, es a dir, ni al vapor ni amb olla exprés.
També passa que moltes vegades, si hem de bullir diverses verdures no sabem quina posar primer i quina desprès, a que no?
També depèn de com les talleu, si les feu a trossets petits o les feu senceres.
L'experiència us donarà el coneixement necessari, està clar.
"De mica en mica...s'omple la pica", deien els meus pares i avis.
En qualsevol cas, aquesta és una guia orientativa ja que l'estat de la verdura i l'època de l'any també n'alteren molt el resultat.
Haureu d'estar atents a la textura, sabor i color de les verdures en coccions excessivament llargues.
Si les voleu utilitzar com a guarnició d'altres plats us recomano deixar-les una mica "al dente" i refredar-les amb aigua i gel per tallar de sobte la cocció i conservar el color. Reserveu-les ben tapades a la nevera.
No cal dir que el temps de cocció dependrà també de la mida de la peça i del tall.
No es el mateix la mongeta tendre prima....que la més ample.
Espero que aquesta taula us sigui d'utilitat....ja que a mi em fa molt servei.


Minuts 
de 
cocció 
Bledes (fulla)
5-8
Bledes (tija)
25-30
Col blanca/verda
5-7
Carxofes
25-30
Api
10
Bròquil
10
Col de Bruseles
8
Pèsols frescos
15-20
Pèsols congelats
5-7
Cebes
40-50
Mongeta tendre
15-25
Coliflor
25-30
Espàrrecs
20-25
Espinacs
8-10
Patata
20-25
Porro
30-35
Pebrot vermell
25-30
Pebrot verd
30-35
Carbassa
20-25
Pastanaga
20-25

5 comentaris :

  1. Molt bé que publiquis els temps per a fer les verdures. Jo les faig al vapor i controlo mentres es fan.
    Nani

    ResponElimina
  2. Hola, encantada de saludarte, cuando puedas pasa por mi blog en la entrada del 22-03-2012, que tengo un regalito para ti.
    Un beso.
    Lidia.

    ResponElimina
  3. Hola Albert.
    Les verdures es posant quan l'aigua vull ? En fred ? El temps es comta a partir que vull ? Merci.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !