inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 29 de febrer de 2012

Xocolata calenta


Aquesta entrada no és més que un recordatori d'un refrigeri molt estès al nostre país...tal i com ja vaig fer amb el pa amb xocolata i d'altres berenars.
Qui no ha estat en una xocolatada?
O qui no ha esmorzat mai xurros o melindros amb xocolata?...encara que sigui desprès d'haver sortir de festa tota la nit, ja m'enteneu.
O potser, ara em direu que tota la vida heu pres xocolata calenta per berenar a casa vostra.
I jo m'ho creuré.
Però a casa nostra (que jo recordi) no vam ser mai de xocolatades. Érem més de pa amb xocolata, però no desfeta...de "rajola".
És curiós però la veritat es que no em diu absolutament res un got de xocolata calenta.
Haig de reconèixer que jo en sóc l'excepció.
La oloreta m'agrada molt, això si. És d'aquelles olors que fan caliu en una casa....com la d'un croissant de acabat de fer...o d'unes galetes de mantega coent-se dins el forn.
I me la menjo i tot, eh?...la xocolata calenta...no us penseu.
Però tant me fa. Si anem justos i algú s'ha de quedar sense una tassa de xocolata calenta...jo soc un dels voluntaris.
Cap problema.
En canvi, mato per una anxova, mira. Sóc de salat, nanos, digueu-me tonto.
He sortit a la mare en això.
La xocolata calenta, generalment, és un berenar (o esmorzar) molt apreciat per la canalla i també pels adults, sobretot a l'hivern...quan arribem a casa amb les mans congelades.
Clar, ara que en tinc de criatures, estic començant a valorar-lo com cal, com es mereix, vaja.
D'aquí aquesta recepta on he emprat la xocolata calenta de la casa Torras. Jo de petit, amb l'escola, recordo haver anat d'excursió a visitar la fàbrica de xocolates Torras. Encabat, anàvem a Banyoles a dinar l'entrepà de xoriço amb la cantimplora plena de Fanta o Miranda...i desprès a veure el "negre" dissecat i a tirar-li pa a un peix enorma que es deia "La Ramona".
Us enrecordeu?
Quins records.
INGREDIENTS
300 gr. xocolata calenta en pols (Torras en aquest cas)
1/2 litre de llet
El que més us agradi per sucar (magdalenes, pa de pessic, brioix, xurros, etc...)

ELABORACIÓ
Com us he comentat...he utilitzat una xocolata calenta que em van regalar per haver guanyat un concurs de receptes.
Pesarem la xocolata.
  Escalfeu 3/4 parts de la llet en un cassó fins que bulli.
La quarta part de llet freda...la barregeu bé amb la xocolata, en fred.
Utilitzeu una varilla.
Remeneu-lo bé, fins que no quedin grumolls....i reserveu.
Ho acompanyaré amb unes tires de pa de pessic que m'han sobrat de fer un pastís.
A mi m'agrada més així, sol, que amb xocolata.
Esperem fins que bulli la llet.
Ara barregem la preparació en fred amb la llet calenta.
  Remeneu-lo bé durant un estona. Poc a poc, que no s'enganxi del cul.
Un cop arrenqui el bull...ja ho podrem parar.....i servir.
Suqueu el pa de pessic.
Vist així, si que fan ganes de tastar-lo.
I a les criatures....tasses de criatures, clar.
 
Suquem uns "xurros", o que?
Bon Profit !!!

9 comentaris :

  1. Doncs mira que sóc xocolataddicte i mai no l'havia preparada així com tu. El truc de desfer la xocolata en la llet freda abans de barrejar-la amb la calenta no el coneixia. A la pròxima el prepararé així. Salutacions
    P.S. El meu problema és que jo sóc tant del dolç com del salat i sempre trobe bo tot, especialment, la xocolata... encara que una bona coca de recapte amb anxoves per damunt tampoc no m'importaria.

    ResponElimina
  2. Francesc, això de desfer la xocolata en fred prèviament...no ho dic jo...ho diu a les instruccions del sobre !!!!, juas,juas !!!

    ResponElimina
  3. Home, massa espés no t'ha quedat... i ja coneixes la dita... "...y el chocolate espeso"
    A mi si que m'agrada... recordo quan estiuejava a La Font del Ferro que ens juntàvem tots a l'hivern i feiem una olla de xocolata i una noia d'allí, la Ana, feia unes "torrijas" espectaculars per sucar... mmmmmm !

    ResponElimina
  4. En puc sentir l'oloreta veient aquestes fotos!

    ResponElimina
  5. M'has deixat MORT!!! ÉS CERT!!! En fi, que a casa sempre l'hem fet "a la valenta", és a dir: llet calenta i, quan bull, xocolata a dojo... així ens ha anat, que, de vegades, era un ciment immenjable!!! A l'altra vegada em llegiré les instruccions... HA HA HA HA!!!!

    ResponElimina
  6. Respecte a si ha de quedar més o menys espesa, això depen de cadascú. El més normal es deixar-la clareta , tal i com indica el propi fabricant i com la trobareu en qualsevol xocolatada popular. La xocolata calenta s'ha de poder beure. Un altre cosa es que us agradi més espesa...però llavors ja parlariem gairebé de xocolata desfeta. En qualsevol cas, feu-la com més us agradi, obviament.

    ResponElimina
  7. Però es que ni xocolata desfeta es diria. Segons el CPCC, la xocolata desfeta es fà amb 1 litre de llet i 200gr. de xocolata a la pedra. Per tant, espesirà una mica (ja que la xocolata a la pedra incorpora farines) però mai quedarà super super espesa.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !