inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 16 de febrer de 2012

Truita de Dijous Llarder

 
>Què toca fer per Dijous gras, titots?
Truita de botifarra d'ou....correcte !!!
Tradicionalment el dijous gras o dijous llarder ha estat sempre el primer dia del Carnestoltes, tot i que actualment en nombroses poblacions la festa s'ha ampliat en el nombre de dies de celebració. És tradició tastar la botifarra d'ou a més d'altres de semblants com la blanca o la negra. A l'hora d'esmorzar, per postres o per berenar, en els carnestoltes més autòctons també es menja la coca de llardons, que aquest es celebrava avui día 16 de febrer.
Tinc la sort que aprop de casa tenim un parell botigues que tenen excel.lents botifarres d'ou: l'una al mercat municipal i l'altre una botiga de barri de tota la vida, Cal Marc. No és precisament barata, però hi trobareu tota mena de exquisideses derivades del porc, com les extraordinàries salsitxes de pintxo moruno que fan ells mateixos.
En qualsevol cas, la botifarra d'ou es pot trobar en gairebé totes les grans superfícies de Catalunya.
....per cert, fregida amb pa...està que t'hi cagues.
La recepta d'avui l'he extreta del C.P.C.C. encara que segons la contrada pot variar en algun ingredient, com la incorporació de la mongeta cuita.

INGREDIENTS
4 o 5 ous
1/2 botifarra d'ous
150 g de bacó o cansalada
4 alls tendres
julivert
oli d'oliva
sal

VARIANTS:
- S'hi pot afegir 150 g de mongetes cuites

ELABORACIÓ
 Preparem els ingredients.
Com podeu veure he substituït l'all tendre per all normal, ja que no en tenia. Només hem de posar una mica menys ja que és més fort i ja està. Amb un parell d'alls picadets amb el julivert en tindrem prou.
La botifarra blanca d'ou es pot menjar crua o passada per la paella...i és un excel·lent producte de la nostra terra que tot sovint oblidem que existeix.
 Tallarem la botifarra a rodanxes.
 Picarem la cansalada a daus petits.
Barrejarem bé tots els ous en un bol. No només s'han de barrejar, sinó que s'han d'emulsionar una mica...fins que veieu que surten bombolles pels costats. Així us quedarà la truita més esponjosa.
 Piquem l'all amb el julivert, ben petitonet.
 Ara, en una paella antiadherent amb un raig d'oli.... saltarem la botifarra.
 Fins que agafi una mica de color...
 ...llavors incorporeu-hi la cansalada i ho remeneu-ho tot plegat.
 Afegim l'all i julivert i mongetes cuites si volem.
 Seguim amb els ous. Aprofiteu per salar una mica l'ou.
 Quan tot tingui un coloret ben maco...
 ...li afegim l'ou batut.
 Com qualsevol altre truita...deixarem que vagi coent poc a poc...
 Arribat el moment....li donarem la volta a la truita...
 Amb l'ajut d'un plat o d'una tapa truitera com aquesta.
 I ja la podeu servir.
 Quina pinta...eh?...a mi m'agrada que quedi un pelet crua de l'interior.
 Us recomano acompanyar-la amb una mica de pa amb tomàquet.
 És una truita que està molt més bona del que pot semblar.
 Un gotet de vi...una cerveseta ben freda....el que vulgueu per veure.
Bon profit!

3 comentaris :

  1. T'ha quedat fantàstica. Aquest any no m'ha donat temps de preparar res.

    ResponElimina
  2. mmmm la truita és un menjar molt agraït perque es pot fer amb qüalsevol ingredient, xoriço, all tendre, espàrrecs, carxofes, pernil.... etc, encara que personalment, hem quedo amb la truita de patata i ceba de tota la vida.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !