inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dissabte, 4 de febrer de 2012

Torradetes picants de frankfurt amb moixernons


Tapa facilona i barata....i fins i tot "resultona" diria jo.
No es que m'hagi posat a pensar com fer una tapa com aquesta. No diria gran cosa de mi.
De vegades, les coses surten soles.
Resulta que m'he trobat que em sobraben unes patates fregides i un frankfurt i amb això he improvisat.
Lo del moixernó ha estat una gran idea, veus?....segur que l'utilitzaré més endavant en algún altre plat.
Resumint, amb aquest plat no guanyaré cap premi, està clar...però el missatge que vull transmètre no és la recepta en sí mateixca....sino la capacitat d'aprofitar aquelles cosetes que ens sobren...i d'això en sabien i molt les nostres àvies.
Així s'apren a cuinar, titots, fotent experiments i deixant volar l'imaginació.
De vegades estàs inspirat i d'altres no. El més important és treballar i treballar i treballar....
- "Hay que luchar".....em deia el "xurrer" que venía patates braves aprop de l'institut.
- "¿Y los amigos? ¿bien?...eso es bueno"....repetía cada vegada que anava a comprar-li.
I amb unes patates fregides amb salsa super super picant (i alguna bossa de pipes), anàvem el meu amic Ferràn i jo al Parc de l'Espanya Industrial...i asseguts en una lleixa ("repisa" en castellà) d'una d'aquelles torres...pàssavem hores i hores parlant sobre les preocupacions pròpies dels adolescents i, per què no dir-ho, fent alguna gamberrada amb els ànecs que per allà passàven.
Un día us explicaré la història dels ànecs i els coets....ah!!!...i la història de les granotes.
En fi.
Tornem a la recepta, si es que així la podem anomenar.
Aquesta és una tapa bona, fins i tot força bona però, pel meu gust, una mica "grollera".
Per matar la gana, vaja.

NOTA: Recordeu que el mal anomenat "moixernó" per moltes famílies (com la nostra) en realitat són camasecs o carreretes, però son tants anys amb aquesta associació que ara sòc incapaç de canviar-ho.
INGREDIENTS
3 torradetes de pa extrafines
6 patates fregides
1 frankfurt alemany
salsa de mango i curri "Heinz"
crema de mòdena
un polsim de pebre vermell
8 o 10 moixernons
farina
oli
sal

ELABORACIÓ
Tenía fregides unes patatetes.
Quadradetes, molt mones....que havia fet per la meva filla.
Vaig fregir unes rodanxes de frankfurt (del bo).
I també tenia uns moixernons en remull...per a fer una carn de vedella.
Total, que vaig salar i enfarinar els moixernons...
...i els vaig fregir en oli ben calent.
En un plat amb una base de pols de pebre vermell...vaig col.locar tres torradetes.
Tenía una salsa Heinz de curri i mango...molt bona per cert.....
...i la vaig utilitzar per a fer de suport.
Ha sobre hi vaig col.locar dos trossets de patata i tres llesques de frankurt....
Ho vaig decorar tot amb unes gotes de vinagre de mòdena...i els moixernons cruixents.
Llavors, vaig pensar....aqui falta alguan cosa per rematar els gustos.
I vaig pensar que una mica d'oli picant, del que utilitzo per les pizzes, li aniria molt bé.
El toc picant era el que li faltava a aquesta tapa improvisada.

No és de les coses de les que em sento més orgullós, és evident. Però en aquestes situacions d'atones de la capacitat que tens per la creativitat....encara que això també depen del dia, oi?
Bon Profit !!!

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels teus comentaris !