inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 23 de febrer de 2012

Salmó a l'almivar de vi


L'altre día vaig veure per la tele com feien un almívar (reducció) de vi molt interesant i se'm va ocòrrer d'utilitzar-lo amb un peix de carn dura que combinés bé amb el vi. Vaig optar pel salmó....i el resultat ha estat sorprenent.
Tot un èxit.
Per la constitució un pelet seca del salmó....aquesta crema dolça de vi li va de meravella i s'aconsegueix un equilibri molt ben trobat.
Us recomano molt aquest senzill plat.
Desprès en parlem.

INGREDIENTS
2 lloms de salmó sense espines
4 espàrrecs verds
6 escamarlans petits
almívar de vi
oli d'oliva
llavors de sèsam
sal

ELABORACIÓ
Netegem bé tot el peix.
Com sempre, si us ho podeu permètre, us recomano utilitzar productes frescos, comprats al mercat.
  Aquests escamarlans "mini" resultant molt saborosos i queden molt "monos" al plat.
  En una paella ben roenta i unes gotes d'oli....farem el nostre salmó a la planxa. Saleu-lo.
És important coure el peix per la banda de la pell duranta foça estona...fins que estigui gairebé cuit. Desprès nomès haurem de marcar una mica la part de sobre. Controleu la cocció per que no us quedi excesivament sec...per això es important tenir el foc (i la planxa) a la màxima potència. Podeu substituir l'oli per una mica de mantega si us agrada més.
D'altre banda, haurem preparat un almívar de vi del que us recomano veure la seva senzilla preparació.
 
Reservarem el llom de salmó i saltarem els nostres escamarlans (ja nets i salats) juntament amb els espàrrecs, que serviràn per a decorar el plat.
  Ara ja podem muntar el plat. Col.loqueu el salmó enmig i regueu-la amb l'almivar de vi.

He volgut afegir unes llavors de sèsam que trencaràn l'armonia del vi rogenc.
  Afegim els escamarlans i els espàrrecs i ja ho tenim.
    Qué us sembla?
Com que depenen del tipus de vi que utilitzeu per fer l'almivar us pot quedar més o menys fort de gust, podeu servir l'almívar a banda, en una salsera, i que cadascú es serveixi.

La textura en fred és formidable.
Ara nomès ens queda tastar-ho.....ummmm.
Un plat molt mediterrani, oi?...podeu incorporar una mica de sal maldom, encara que no a tothom li agrada trobar-se el tros de sal cruixenta (a mi si...però a la meva dona no).
Barregeu un trosset d'escamarlà, amb un trosset d'espàrrec i un de salmó...tot ben sucadet en aquesta crema dolça....i, nanos, mitja vida...juas!
Bon Profit !!!

1 comentari :

  1. M'agrada... segur que el contrast dolcet amb el punt sequet que agafael salmó ha de ser boníssim. I amb tonyina també ha de quedar bé!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !