inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 6 de febrer de 2012

Mongetes grosses amb tellerines


Aquesta seria una versió del clàssic "Faves con almejas" que fan per Asturies, que publicaré més endavant, però volia aprofitar que he trobat unes tellerines estupendes al mercat...i no sempre n'hi ha.
És molt important que el peixater us asseguri que no tenen sorra...o us destrossarà el plat. A la peixateria, podeu obrir una en cru...i tastar-la. Jo ho faig.
I també és molt important conservar-les a la nevera amb abundant sal i aigua. D'aquesta manera elles soletes purguen la sorra que tenen.
Ara recordo quan tenia 16 o 17 anys...que a l'estiu, amb els meus pares, anàvem a la platja de Vilanova i la Geltrú...i n'agafàvem unes quantes allà. Clar, és una platja molt poc profunda. Nosaltres sempre hem estat una família poc "nedadora"....i allà havies de caminar força estona fins que t'arribes l'aigua al coll. Allò ens donava seguretat, per això ens agradava aquella platja, que era com la de Castelldefels...però neta.
Amb l'aigua fins els genolls, nomes havies d'escarbar una mica a la sorra..i en trobaves, de tellerines. Se'n dúiem una galledeta plena cap a casa....amb algún que altre cranc capturat amb una tècnica que em va ensenyar el meu admirat avi "Manolo", més conegut com "El león de la Barceloneta"...un dia us ho explicaré.
A mesura que van anar passant els anys...cada cop n'hi havia menys de tellerines, fins que pràcticament ja no se'n troben...a la mateixa platja.
És una pena, com canvien les coses.
Però em quedarà un bon record.


INGREDIENTS
1 pot de mongeta grossa "faves"
300gr. tellerines fresques
3 tomàquets ratllats
1 culleradeta de pebre vermell
1 picada d'ametlla, avellana, pa i all i julivert
1 trosset de porro
1 ceba picada
3 alls picats
1/2 got de vi blanc
brou de peix o pollastre
un trosset de pebrot vermell picat
oli d'oliva
sal

ELABORACIÓ
Preparem tots els ingredients
Com que he utilitzat mongeta ja cuita, nomès l'hauré de rentar bé i reservar.
Piquem tota la verdura.
Ratllem els tomàquets i els barregem amb el pebre vermell dolç.
Les tellerines les haurem tingut almenys una hora amb aigua i sal per a purgar-les de sorra. Les netejarem de nou.
En una cassola de fang amb un xorret d'oli d'oliva, sofregirem el pebrot vermell
Mentre, podem anar preparant la picada.
Poc a poc i bona lletra.
Ara ja podem afegir la ceba, el porro i l'all picat.
Deixem una estona que faci xup xup a temperatura mitja, fins que agafi un color daurat.
Incorporem el tomàquet...
...i el vi blanc....Gran Chef, com sempre.
No us passeu amb el vi !
Tapeu-lo durant 10 minuts.
Ara incorporem el brou. Si no en teniu, aigua també anirà bé. Més o menys, com un got i mig de líquid.
Aprofitem el caldo per tirar dues culleradetes a la nostre picada que ens ajudarà molt a lligar-la.
Deixem que arrenqui el bull....i uns 10 minutets més. Rectifiqueu de sal.
...i incorporem les mongetes.
Remeneu-les bé....i quan hagi bullit 3 o 4 minuts...
Ara li tirem les tellerines.
I seguidament la picada...
...que escamparem per tota la cassola.
Quan s'hagin obert les tellerines ja podeu parar el foc.
M'agrada molt convinar llegums amb peix i marisc.
Sempre lliga bé.
Espero que us agradi.
Bon Profit !!!

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels teus comentaris !