inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 21 de febrer de 2012

Crema d'espàrrecs, pastanaga, porro i patata


Més plats de cuina saludable.
Avui, una crema molt sana i bona.
Ja fa uns dies vam veure com fer una crema d'espàrrecs amb ceba, molt bona també. La d'avui incorpora algunes verdures més.
Com en d'altres ocasions, saltarem les verduretes i les courem al vapor fent ús de la BabyCook.
És una crema que als crius agrada molt i això, creieu-me....és molt important, a que si?
Som-hi.

INGREDIENTS
6 o 8 espàrrecs verds
1 pastanaga
1 tros de porro
1 patata mitjana
1/2 got de crema de llet o nata líquida
brou de coure la verdura
oli d'oliva
sal

ELABORACIÓ
 Pelem i netegem bé tota la verdura.
 Ara ho piquem tot.
  En una paella calenta amb un raig d'oli....
  ...saltarem la nostra verdura.
 Saleu-la.
 No l'heu de fregir...l'heu de daurar i prou....
 ...remeneu-la que amb 3 o 4 minuts, a foc fort, ja la tindrem apunt.
 Ara haurem de coure la verdura: al vapor o amb aigua. Jo utilitzaré la BabyCook.
  Muntem la màquina...
 ...i apliquem la funció de coure al vapor.
 Hi estarà uns 20 minuts.
 Mentre, prepararem el mig got de crema de llet o nata...
 ...que esfalfarem una mica, al microones.
 Ja tenim la verdura cuita. El brou que ens queda el reservarem.

 Reservarm tres trossets macos d'espàrrec per a la decoració.
 Incoporem la nata líquida...
 ...i incorporem també un raig del brou de bullir la verdura.
Ara piqueu (en un turmix o en la mateixa BabyCook) tota la verdura amb la nata i el brou i si cal, rectifiqueu de sal. Comproveu que la textura sigui la desitjada. Si cal, hi podeu afegir més brou.
 Ja la podem servir ben calenteta.
 La decorarem amb les puntes d'espàrrec que haviem reservat i un raig d'oli d'oliva.
 Excel.lent. M'encanta aquesta crema.
 
 Bon Profit !!!

7 comentaris :

  1. kina pinta!! jo li afegiria una mica de pebre acabat de moldre, que darrerament ho rego tot amb això!! no apte x crius, clar!

    ResponElimina
  2. ...o pebre vermell també...si...

    ResponElimina
  3. M'encanten les cremetes de verdura i amb aquestes puntes d'espàrrec queda molt ben presentada!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  4. Serà qüestió de provar-la. Queda molt diferent si no saltejo les verdures i només les cuino al vapor?

    ResponElimina
  5. i si li volguéssim afegir alguna fruita seca o detallet exótic, q escolliries... sésam, avellanes torradetes...o.. qué?? sempre queden be amb algún toc d'alegria cruixent pel damunt no?? ^^

    ResponElimina
  6. Voluntaris,
    A veure, molt molt molt diferent no queda, però el gustet que li aporta el sofregit previ...es nota. Són aquelles petites coses que marquen la diferència, entens?

    LaNeulaTespia,
    I tant, per què no....o ceba cruixenta fins i tot.

    ResponElimina
  7. Esta cremita me ha salvado más de una cena!!! Fácil, sabrosa y healthy.
    Aquí, con la rasca que pega, entra bien casi todo el año =)

    Irene Martin from Dublin to Sant Feliu ;)

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !