inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 8 de febrer de 2012

Crema de carxofes i espàrrecs


>Senzilla i sana recepta per als amants de les carxofes. Bàsicament perquè l'amargor característica de la carxofa predomina bastant. Aquesta és una crema que o bé agrada molt o no agrada gens.
A mi personalment, no em diu res... però es que jo no sóc de cremes. En canvi la meva dona la troba excel·lent... boníssima.
De vegades, com tot a la vida, ens toca cuinar coses que no ens agraden gaire... com cargols, fetge amb ceba, bledes, etc. I ho hem de fer amb les mateixes ganes i il·lusió que apliquem en plats que ens agraden més. Imagineu-vos que us encanta mentre ho cuineu... i això garantirà un bon resultat.
A mi em funciona.
Com veureu, he utilitzat la "Baby-Cook" per coure la verdura al vapor... Una maquineta que m'ha sorprès gratament... fins al punt de recomanar-la a totes aquelles famílies amb criatures. A mi, m'està donant un excel·lent rendiment... encara que hem hagut de canviar el cassó tres vegades.
Sempre podeu coure les verdures en una vaporera o en aigua, com s'ha fet tota la vida.
Vosaltres mateixos.



INGREDIENTS
3 o 4 espàrrecs verds picats
2 carxofes a trossos
1/2 patata a daus
1 pastanaga petita
1 tros de carabassó
oli d'oliva
100 ml de nata líquida per cuinar (mig got)
uns daus de pa sec
uns daus de pernil ibèric
sal

VARIANTS:
- Podeu incorporar un tros de porro, coliflor, mongeta verda, moniato, etc.

ELABORACIÓ

 Netegeu i piqueu bé tota la verdura.

La mida dels trossos és irrellevant.

Ara, la saltarem amb un raig d'oli d'oliva...

I una mica de sal.

Remeneu-la de tant en tant fins que estigui una mica daurada. La idea no és coure la verdura, només marcar-la.

Perfecte. Ara l'hem de coure, en aigua o en vapor.

Jo faré servir la "Babycook" per coure-la al vapor.

osem l'aigua en el recipient... i apa... 20 minutets.



Mentre es fa la verdura tallarem unes tires de pernil ibèric...

i uns dauets de pa sec.

De mida petitona... per fer allò que en diuen picatostes en castellà; mini rostes, vaja.

En una paella saltegem el pernil un mica...

i el reservem.

En el mateix oli, daurem els daus de pa...

i també els reservem.

Ja tenim la verdura cuita.

Escalfarem al microones mig got de nata líquida...

i l'afegirem a les vedures.... tot rectificant de sal. Només ho heu passar pel turmix o per la mateixa picadora que té la Babycook.

I emplatem... com sempre, amb una mica de gràcia.

És una crema molt bona, però ja us dic, us ha d'agradar la carxofa per què té un punt amargant.

Bon Profit!

2 comentaris :

  1. Una cremeta tota plena de detalls, qué bona, nyam!

    ResponElimina
  2. omg!! q booo!!
    jo tb sóc fan de les cremetes!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !