inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

diumenge, 5 de febrer de 2012

Arròs mariner amb grana padano


Un d'aquells semi-invents que et deixa satisfet. Hi ha moltes receptes d'arròs similars...però l'he afegit uns daus de grana padano que ha estat tot un èxit. Els daus de formatge grana padano encaixen de meravella en aquest plat. Podeu afegir-lo quan quedin 5 minuts per acabar la cocció i provocar que es desfaci o afegir-lo quan pareu el foc....per a que quedi més sencer el dau. Podeu afegir el formatge ratllat o en pols en comptes de daus, però llavors us arrambareu massa cap als "risotto's", oi?.
És una recepta força senzilla de fer i també ràpida. Jo he utilitzat un brou de pollastre que ja tenia congelat...però el podeu fer amb aigua o brou de peix, clar.
Un plat totalment recomanable.

INGREDIENTS
4 tases d'arròs llarg
1 ceba vermella de Figueres
2 alls
2 culleradetes de concentrat de tomàquet
300ml. brou o aigua
200gr. gamba vermella pelada
1/2 got de vi blanc
1 calamar a daus
pebre negre
oli d'oliva
julivert
10 daus de formatge grana padano
sal

ELABORACIÓ

 Preparem els ingredients.
 Piquem l'all i la ceba.
 El peix, ben net.
Avui utilitzaré tomàquet concentrat. No ho acostumo a fer, però feia temps que tenia ganes de provar-lo i veure el resultat. És com tot. Depen de per quines coses si....i per d'altres no.
 Al mateix temps posarem a escalfar el nostre brou (si en tenim, si no posarem aigua calenta).
 En una cassola amb una mica d'oli d'oliva...sofregirem l'all i la ceba...
 ...fins que siguin daurats...
 Mentre salem i empebrem les gambes i el calamar.
 Ho incorporem al sofregit.
 Doneu-li unes voltes i....
 ...ja li podeu tirar el vi blanc.
 Tapeu-lo i deixeu-lo coure a foc mig durant uns 5 minuts.
 Mentre, podem anar picant el julivert...
  ...i mesurant l'arròs. Jo sempre utilitzo una taça de café com a mesura per una persona. En aquest cas, li haurem d'afegir una mica més del doble d'aigua.
 Ja ha evaporat l'alcohol del vi...
 ...doncs incorporem el tomàquet...
 ...dues cullerades...
 ...i renenem....quedarà una mica escandalós de color, però a l'afegir l'arròs quedarà rectificat.
 Tirem l'arròs i ho renemem...
 ...procureu coure una mica l'arròs sense parar de remenar, ja que s'enganxarà del cul.
Desprès de remenar durant un parell o tres de minuts...
 ...incorporem el brou o aigua ben calent....amb una proporció del doble (i una mica més) de líquid que d'arròs. Si utilitzeu del bomba...és el triple, ja que és una variant que absorbeix molt líquid.
 Aprofitem per salar-ho.
  Ho deixarem coure una mica...
 ...si cal afegirem una miqueta més d'aigua...a mida que es vagi absorbint ho veurem.
  Sempre que farà bona pinta això.
El que us deia. Podem incorporar el formatge abans d'acabar de coure l'arròs...i es desfarà bastant o un cop cuit i quedarà més dur. Jo he fet totes dues coses.
 He posat 5 daus en calent....
  ...remenat, ben remenat...
 ...perfecte...
 Ara ho taparé per què la mateixa calor desfaci el formatge.
 I passats uns 3 o 4 minuts...ho comprovem.
 Està sensacional.
  El formatge té una textura elàstica...però no s'ha desfet del tot.
 Finalment, al servir-ho al plat, podeu incorporar algún dau més de formatge...
  ...sempre li donarà una millor presència a nivell decoratiu.
   Ummm...quina flaire.
 Està força bo aquest arròs. El podeu acompanyar de vi blanc o negre, que tots dos li van bé.
 Bon Profit !!!!

2 comentaris :

  1. Mai m'havia passat pel cap lo del formatge en aquest plat... Però per què no oi?.

    Salut!

    ResponElimina
  2. No és cap novetat, tampoc. L'arròs negre de l'empordà, a la picada, incorpora formatge parmesà. El que si és curiós es trobar-te els daus de formatge, oi?...ja et dic...m'ha sorprès a mi mateix. Gràcies pels comentaris Ricard.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !