inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 20 de febrer de 2012

Arròs cubà "Congrí"


Com ja us vaig avançar, avui us porto un plat tradicional de la gastronomia cubana, el "Congrí".
Realment, el aquest plat es diu "Moros y cristianos"....ja que està fet amb "frijoles" negres....i l'autèntic "Congrí" es fa amb "frijoles coloraos" o vermells.
Però com que així li diuen dins la familia de la nostra amiga cubana Mailén, doncs no seré jo qui ho rectifiqui.
La recepta és exactament la mateixa i nomès canvia el color de la mongeta.
Els "Moros i Cristianos" es fa també a les illes d'Haití, Puerto Rico, República Dominicana i d'altres illes caribenyes.
És un complement d'un plat principal. Ningú acostuma a menjar-lo sol. S'acompanya de "tostones" (plàtan mascle fregit), "tamales" de blat de moro, "puerco empanado", etc....
Jo l'he acompanyat amb un altre plat tradicional: la "ropa vieja" que és un guisat carn de vedella, una carn que almenys a casa nostra...no està prohibida (a Cuba nomès la poden consumir els estrangers).
Us recomano la lectura de l'"Article: Gastronomia Cubana".
Espero que us agradi.

INGREDIENTS
2 tasses de "frijoles" negres
5 tasses d'aigua
3 tasses d'arròs
1/2 cap d'alls
1 fulla de llorer
1 cullerada de comí mòlt
oli d'oliva
sal

ELABORACIÓ

He utilitzat aquests "frijoles" que he trobat en la secció de productes d'importació del supermercat Eroski. Si fa o no fa, tots són molt similars.
 El dia abans els posarem en remull amb abundant aigua.
A l'endemà, prepararem una olla. Si els podeu coure en una olla a pressió, molt millor. En 30 minuts els tindreu fets. Si no, haurem de tenir-los un mínim de 2 hores bullint.
Les quantitats que us poso són per olla a pressió. Si ho feu en una olla convencional haureu d'anar afegint miquetes d'aigua fins que, passades les dues o dues hores i mitja, trobeu els "frijoles" ja cuits.
   Els taparem, això si.
 Mentre anirem picant els alls. No hi ha massa feina més a fer.
 Anem controlant i tastant els "frijoles" fins que siguin tous.
 En aquest moment, fregirem l'all en una paella amb una mica d'oli....
 ...i li afegirem el llorer i el comí.
 Sense deixar que es cremi l'all...ho abocarem tot dins l'olla dels "frijoles". 
 Al mateix temps, tirarem l'arròs i l'aigua per la cocció de l'arròs, que trigarà uns 25 minuts en fer-se.
 Ho salem.
Ho remenem tot una mica i....perfecte, ara nomèss'ha de coure l'arròs.
 I quan hagi absorbit l'aigua...ja tindrem l'arròs cuit i el plat acabat.
 No ha de quedar sucós, ni molt menys, més aviat tot el contrari, una mica sec.
    El podem servir ben calentó.
 A mi m'encanta, però us haig de dir que atipa molt aquest plat.
 Si teniu arrossera, podeu coure l'arròs a banda i ajuntar-ho tot al final.
  Jo he aprofitar per afegir una mica de "ropa vieja".
 La "ropa vieja" és carn de vedella en salsa....que li va genial a l'arròs.
 Bon Profit !!!

3 comentaris :

  1. A casa tot sovint fem feijoada. Així que aquest plat ens agrada segur.
    Nani

    ResponElimina
  2. Doncs ja em passaràs la recepta...que la intentaré fer. Gràcies nani.

    ResponElimina
  3. Està molt bo, encara que a mi no hem fan gaire gràcia els frijoles.....

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !