inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 19 de gener de 2012

Xai amb mongetes i ceba cruixent


El xai és un producte imprescindible en la gastronomía catalana i, en general, la cuina del mediterrani.
És una carn que sempre entra bé...cuinada de qualsevol de les maneres.
A més és un producte que acostuma a agradar a grans i petits. Avui us presento un típic xai amb mongetes amb all i julivert al que he afegit una mica de ceba cruixent per sobre...i la veritat es que li va de fàbula.
Aquest plat no té res de cuina d'autor, és evident, però nomès posant aquesta mica de ceba en un plat ben servit...segons a on...ja us podrien cobrar 10 euros més pel plat...a que sí?...mana collons.
Us recomano la lectura dels articles "Quan costa dinar bé?" i "És bona la cuina d'autor?".
Deixant de banda aquests matissos...proveu aquest xai i en parlem.


INGREDIENTS
5 o 6 talls de xai (mitjana)
pebre negre
oli d'oliva
sal

Per la guarnició
300gr. mongeta blanca cuita
1 all
julivert
pebre vermell dolç
sal
ceba cruixent
allioli

ELABORACIÓ
Vinga que això d'avui és ben fàcil. Primer farem la guarnició i així podrem servir la carn ben calenta, qué és primordial. La guarnició es pot re-escalfar normalment, però la carn o el peix no.
Piqueu bé un all amb unes branques de julivert.
Podeu coure les mongetes vosaltres o comprar-les ja bullides com he fet en aquesta ocasió. Renteu-les bé.
Ara, en una paelleta amb oli calent....tirarem l'all i el julivert.
Seguidament i més aviat ràpid, per evitar que es cremi l'all, tirarem un parell de cullerades de pebre vermell dolç.
Remenu-lo tot amb una cullera....durant uns 20-30 segons....
...i ja podeu afegir les mongetes.
Les salarem.
I les saltarem una estona, uns 5 minuts, tot remenant.
Les reservarem.
Fem el xai a la planxa ben salat i empebrat. Si tinguès barbacoa o llar de foc ho faria amb llenya, no en dubteu, però en un pis...és el que té.
Ara muntem el plat. Col.loquem la carn al mig.
Posarem la nostra guarnició al voltant de la carn...
...i amb una mica de ceba cruixenta (feta prèviament)...
...coronarem el plat.
I això es tot. Quina parida , eh?
Doncs la ceba cruixenta li dona un rotllo molt interesant al conjunt.
De fet, és un d'aquells plats que entren molt bé per la vista.
Molt fàcil de fer.
Ah!!!...i aquesta ceba no està renyida amb un bon allioli fet a mà....eh? nanos?
Barregeu un trosset de cada cosa.
I suqueu pa...homeeee...suqueu pa, per l'amor de Dèu !!!!
Bon Profit !!!

6 comentaris :

  1. Aquest xai ha de ser ben bo! I amb all i oli!!
    la ceba aquesta cruixent dóna un toc que lliga amb tot, oi? nosaltres l'hem posat fins al pa!!

    ResponElimina
  2. Ainx....
    Menys mal que ja he sopat... jajaja

    Petons i que vagi de gust! ;)

    ResponElimina
  3. El xai m'agrada, però els fesols encara més.
    Nani

    ResponElimina
  4. La veritat es que te bona pinta aquestes mongetes...
    Be company, et saluda un blogaire de Molins de Rei... tenim fira aquest cap de setmana, es un bon moment per acostar-se i visitar els artesans de l'alimentació.
    Esteu convidats!!
    Abrigueu-vos!!

    Et felicito pel teu blog!!
    Jo fa quatre dies que en faig un... faig el que puc...tafanejo i miro d'aprendre dels que teniu mes experiència.
    Fins aviat!

    ResponElimina
  5. Jordi, respecte a la Fira de la Candelera, et diré que sempre anem...ens agrada molt, però no serà la primera vegada que hem de marxar cagant llets del estrés que ens genera tanta gent. És una fira que antigament estava molt bé, però que ara la coneix tanta gent que es masifica...
    M'agrada la fira i m'agrada Molins per viure.
    Ànims amb el bloc i gràcies per visitar-me!!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !