inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dissabte, 7 de gener de 2012

Tempura de verdures amb aroma de gambes


La tempura, al cap i a la fi, no és més que un arrebosat de farines amb aigua en comptes d'ou.
Jo he utilitzat el preparat de la marca "Santa Rita", que ja incorpora la sal i una mica de llevat químic per afavorir que quedi més cruixent.
Que com fem l'aroma de gambes?....doncs de vegades els noms dels plats queden molt macos, però la realitat és ben senzilla.
Aquest és un d'aquells plats que fas per aprofitar un ingredient sobrant. En aquesta ocasió, l'oli de fregir unes gambes vermelles. I la veritat es que és una llàstima haver de tirar segons quines coses, eh?.
Total , que he fet una tempura però l'he fregit en aquest oli de gambes.
D'aquí que tingui un color més fosquet....més similar a un arrebosat tradicional.
El resultat?...excel.lent aperitiu.
Us recomano que l'acompanyeu amb salsa de soja.

INGREDIENTS
300ml. aigua freda
230gr. preparat de tempura "Santa Rita"
oli de fregir gambes vermelles
verdures variades (carbassó, pastanaga, pebrot verd i vermell, ceba, etc...)
salsa de soja

VARIANTS:
- Podeu incorporar a la tempura tempura unes gambes pelades o sípia tallada a tires.

ELABORACIÓ

Com us he explicat, tenia un oli de fregir aquestes gambes i l'he volgut aprofitar. I per què ja no tenia gambes, per què lo seu és fer-les també en tempura.
Tallem i rentem bé tota la verdura que volguem utilitzar. Fem-ho tot a tires fàcilment consumibles.
Ja podem posar l'oli a escalfar.
 Com us he comentat, utilitzaré un preparat per a tempures de la marca Santa Rita.
 Tirem els 300gr. d'aigua freda de la nevera.
Afegim dues terceres parts de preparat...i remenem bé amb una varilla. Un cop disolt, afegim la resta i seguim remenant.
 Ens ha de quedar una textura cremosa i sense grumolls.
Amb l'oli ben calent...ja podem anar banyant les peces de verdura...
 ...poc a poc...
 ...i les anem fregint poc a poc...que tinguin espai (no les apilotoneu).
 Quan tinguin un bon coloret (uns 2 minuts aprox.) les podeu anar reservant en un paper absorbent.
 I ja les podrem servir...calentes millor que fredes.
 ...ummmm....

 Podeu tirar un bon raig de salsa de soja per sobre...
...que és el toc final que les faràn més desitjables.
I això es tot. Però no abuseu dels fregit, eh?...a l'endemà..."Mongeta tendre amb patata".
Bon Profit !!!

1 comentari :

Gràcies pels teus comentaris !