inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dissabte, 14 de gener de 2012

Platillo de xampinyons i gambes a les dues cremes


Un plat improvisat totalment. La nit de cap d'any estava fent un assortiment de tapes variades...i m'havia sobrat una mica de salsa per fer "quiche lorraine"....unes quantes gambes...una mica de brou de peix...i uns xampinyons.
I vaig pensar....qué fotem?...doncs un "platillo". No és res de l'altre mon pel que fa a elaboració...però està ben bó i fa patxoca, je,je.
A veure que us sembla.

INGREDIENTS
10-12 xampinyons sencers
8-10 gambes vermelles
1 ceba
julivert picat
oli d'oliva
sal

Per la salsa blanca:
100ml. nata líquida per cuinar
1 ou
nous moscada
sal

Per la salsa de gamba:
els caps de 8-10 gambes vermelles
100ml. nata líquida
100ml. brou de peix
sal

ELABORACIÓ
Primer de tot saltem els xampinyons (ben nets) amb unes gotes d'oli i un polsim de sal, fins que tinguin coloret. Els reservarem.
Ara farem el mateix amb les gambes vermelles. Un cop fetes les pelarem i guardarem els caps per la salsa. Ho reservem també.
Ara, barregem l'ou batut amb la nata, un polsim de nou moscada en pols i sal...i ho fem coure tot remenant, fins que comenci a espesir.
Col.locarem aquesta salsa com a base del nostre platillo.
A sobre hi col.locarem un parell de gambes i uns xampinyons amb una mica de gràcia. Jo les he posat amb pell, però penso que li aniria millor posar-ne 3 o 4 sense pell.
Cobrirem les gambes amb trossos de ceba prèviament saltats.
I ho reservem.
Passeu els caps de gamba per un xino per extreure'n tot el suc.
Aquest concentrat és el secret del plat.
Tireu una mica de pebre negre al plat.
Ara farem coure el suc de les gambes amb el brou de peix....
...i la nata....i quan hagi bullit un parell de minuts (rectifiqueu de sal) i ara ja ho podeu....
...abocar a sobre del plat que teniem reservat, procurant que quedin visibles els xampinyons.
Finalment, ho podeu escalfar al forn abans de servir-ho (al microones no si el plat és de ferro!). El podeu decorar amb una mica de julivert picat ( o del sec en pols). I si les gambes són totalment pelades...casi que millor.
Bon Profit!!!

3 comentaris :

  1. Per llepar-si els dits! M'encanta improvisar

    ResponElimina
  2. Caram quin platillo que t'ha sortit! sort que era improvisat...
    petonets

    ResponElimina
  3. I tant que fa patxoca !!! Segur que ho probaré....

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !