inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 11 de gener de 2012

Brioixeria: "Negritos"


El "negritos" (així li deiem a la pastisseria), eren unes pastes que es venien de forma individual....i que estàven farcides de trufa cuita. Era una cara de la mateixa moneda, on l'altre cara era la "Sara" o "Sareta", feta amb mantega pastissera i ametlla filada (aviat us pujaré la recepta).
D'aquesta mateixa manera és com s'elaboren les mones de pasqua de trufa i de sara.
No us perdeu la recepta de les "Saretes".
 
El negrito és molt fàcil de fer, però clar, has de tenir tots els ingredients per fer-lo. S'enrotlla igual que fem amb els "Piononos de crema" o amb un "Braç de gitano", però amb la trufa cuita.
Feiem un altre "pasta" que li deiem "Búlgaros"...i que també s'enrotllava una planxa de pa de pessic amb trufa cuita, per banyar-ho finalment amb una preparació de "Sacher".
Ja se sap, tot el que estigui fet en xocolata...triomfa.

INGREDIENTS
dues o tres planxes de pa de pessic
almívar (sucre bany)
trufa cuita
brandi
xocolata granillo
cireres en almívar per decorar

ELABORACIÓ
El día abans haurem d'haver preparat la Trufa Cuita, l'Almívar i les Planxes de pa de pessic. Us recomano la lectura d'aquestes receptes. Un cop tenim tot això....els "Negritos" es fan en 5 minuts  de rellotge.
Prepararem el sucre bany amb un 80% d'almívar...
...i un 20% de brandi...i compte si han de menjar les criatures. Podeu banyar-los nomès amb l'almívar o inclús amb llet, el que us agradi, vaja,.
Temperem la nostra trufa cuita.
Llegiu la recepta de la trufa cuita...on explico el que s'ha de fer per treballar-la bé.
Pintarem una planxa amb sucre bany.
Untarem amb trufa cuita tota la planxa...i repetirem el procès amb una segona capa. Enrotlleu-lo com si fos un braç de gitano i deixeu-lo refredar a la nevera.
Un cop estigui ben fred...el tallarem.
Farem uns talls ben macos...amb un ganivet de serra...com el del pa.
Prepareu una safata amb xocolata "granillo".
Jo el compro al Makro, però no és difícil de trobar.
Ara unteu cada tall que hem fet pels costats i per una cara (l'altre no cal, que serà el cul).
Arrebosseu el nostre "Negrito".
Lo seu és presentar-lo en una petit-four de paper de la seva mida...però no en tenia i he utilitzat aquests altres de metall.
Feu el mateix procès amb tots els talls que tenim.
 
Finalment, amb una mànega pastissera i un cornet ("boquilla") estriat...feu una rosa decorativa.
Aquestes roses s'aprenen a fer amb el temps...per això us aconsello practicar una mica a sobre del taulell.
  Finalment, col.loqueu una cirera confitada a sobre.
I ja els tenim.
Autèntics "Negritos" de pastisseria. Tota una del.lícia. Encara que normalment els trobareu una mica més grans, però jo penso que aquesta mida està millor.
Bon Profit !!!!

8 comentaris :

  1. OHHHHHHHHHHHHH!!!! Quina passada!!! però perquè em poses coses tan bones, amb xocolata tot just ara, ara que és el més de les carxofes, les bledes i el broquil!!!! La deso però segur que l'acabaré fent, i no sé si aguantaré massa sense fer-la, heheh!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. No se com tens temps de fer tantes coses. Molt xulos aquest negritus
    Bona cuina

    ResponElimina
  3. I, que bons!!! Ara m'has fet venir ganes de menjar-ne

    ResponElimina
  4. @Dolça - juass!!!...deixa't estar de bròquils !!!
    @Narcís - jo tampoc sé doncs trec el temps. La veritat es que quan cuino faig dos o tres receptes...i ara en tinc unes quantes acumulades dels Nadals...i les vaig publicant poc a poc.
    @apeucoix - sempre ve de gust una cosa així, eh?
    Gràcies a tots pels comentaris.

    ResponElimina
  5. ...volia dir "d'on trec el temps"...

    ResponElimina
  6. riquísimos!!! ¿tienes la sara?voy en busca de ella por tu blog.
    un abrazo!!

    ResponElimina
  7. Nieves, no la busquis per què la sara encara no està publicada....aviat ho estarà.

    ResponElimina
  8. Nieves, ja està publicada i linkada la sareta.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !